Ako upiecť sekanú

Ak chcete upiecť sekanú, budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • 500g mletej mäsoviny (hovädziej, bravčovej alebo zmes)
  • 1 cibuľu, jemne nasekanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 lyžička soľ
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1/4 lyžičky mletej rasce
  • 2 lyžice oleja na vyprážanie

Postup:

  1. V mise zmiešajte mletú mäso, cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, mlieko, soľ, korenie, papriku a rascu. Všetky suroviny dobre premiešajte.
  2. Zmesou utvorte placku vo forme mäsového chlebu. Ak je zmes príliš lepkavá, môžete na rukách použiť trochu vody alebo oleja na vyprážanie.
  3. Na panvici zohrejte olej a pridajte doň mäsovú placku. Opražte ju z oboch strán, kým nie je pekne zlatohnedá a vnútri dobre prepečená. Zvyčajne to trvá približne 4-5 minút z každej strany.
  4. Po upečení dajte sekanú na tanier a nechajte chvíľu odpočinúť, aby sa mäso nedotýkalo. Potom môžete sekanú servírovať.

Dobre sa hodí k zemiakom, ryži alebo cestovinám, ale môžete ju použiť aj na prípravu sendvičov alebo ďalších jedál podľa vášho vlastného uváženia. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *