Ak chcete upiecť sekanú, budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 500g mletej mäsoviny (hovädziej, bravčovej alebo zmes)
- 1 cibuľu, jemne nasekanú
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 vajce
- 1/2 šálky strúhanky
- 2 lyžice mlieka
- 1 lyžička soľ
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
- 1/4 lyžičky mletej rasce
- 2 lyžice oleja na vyprážanie
Postup:
- V mise zmiešajte mletú mäso, cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, mlieko, soľ, korenie, papriku a rascu. Všetky suroviny dobre premiešajte.
- Zmesou utvorte placku vo forme mäsového chlebu. Ak je zmes príliš lepkavá, môžete na rukách použiť trochu vody alebo oleja na vyprážanie.
- Na panvici zohrejte olej a pridajte doň mäsovú placku. Opražte ju z oboch strán, kým nie je pekne zlatohnedá a vnútri dobre prepečená. Zvyčajne to trvá približne 4-5 minút z každej strany.
- Po upečení dajte sekanú na tanier a nechajte chvíľu odpočinúť, aby sa mäso nedotýkalo. Potom môžete sekanú servírovať.
Dobre sa hodí k zemiakom, ryži alebo cestovinám, ale môžete ju použiť aj na prípravu sendvičov alebo ďalších jedál podľa vášho vlastného uváženia. Dobrú chuť!