Tekvicu hokaido môžete upiec veľmi jednoducho a rýchlo. Na to budete potrebovať:

– 1 tekvicu hokaido
– Extra panenský olivový olej
– Soľ
– Čierne korenie

 

Ako upiecť tekvicu hokaido?

Postup:

1. Najprv si prehrejte rúru na 200 stupňov.

2. Tekvicu dôkladne umyte pod tečúcou vodou a nakrájajte na polovice. Vydlabte semienka.

3. Tekvicu narežte na tenké krúžky alebo kocky a premiešajte s olivovým olejom, soľou a korením.

4. Tekvicu rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre asi 25-30 minút, alebo kým tekvica nezmäkne a neprejde sa.

5. Po upečení môžete tekvicu posypať čerstvým bylinkovým olejom alebo pripraviť podľa vlastného gusta.

Hotové tekvicu hokaido si môžete servírovať ako prílohu k hlavnému jedlu alebo ako zdravú samostatnú pochúťku. Dobrú chuť!

Similar Posts

One Comment

  1. Fifo píše:

    Tento recept na pečenú tekvicu hokaido je jednoduchý a skvelý spôsob, ako si vychutnať túto lahodnú zeleninu. Stačí ju rozkrojiť, vydlabať semienka a nakrájať na kúsky. Potom ju stačí premiešať s olejom, cesnakom, korením a bylinkami a pečieme v rúre do mäkka. Výsledkom je lahodná a šťavnatá tekvica plná chuťových látok. Tento recept určite odporúčam všetkým milovníkom zdravej stravy alebo tým, ktorí hľadajú nové spôsoby, ako si dopriať tekvicu. Skvelá chuť a jednoduchá príprava, čo viac si priať!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *