Ako upiecť tortový korpus

Ak chcete upiecť tortový korpus, postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Získajte ingrediencie:

     

    • 250 g hladkej múky
    • 200 g masla (na izbovej teplote)
    • 200 g cukru
    • 4 vajcia
    • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
    • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
    • štipka soli
  2. Predhrejte rúru na 180 °C.
  3. V miske zmiešajte maslo a cukor a pomiešajte ich, až kým nezískate nadýchanú hmotu.
  4. Pridajte vajcia, jedno po druhom, do misy a dobre ich vmiešajte.
  5. Do zmesi pridajte vanilkový extrakt a štipku soli a opäť premiešajte.
  6. Vo vyššej miske zmiešajte múku a prášok do pečiva.
  7. Pomaly pridávajte suchú zmes do zmesi s maslom a cukrom, postupne ju primiešajte, aby ste získali hladkú, bezhrudkovú cesto.
  8. Vyklopte cesto do tortovej formy, ktorú ste predtým vystlali papierom na pečenie.
  9. Tortový korpus pečte v predhriatej rúre asi 25-30 minút, alebo dokým nie je povrch pekne zlatistý a špáratko vložené do stredu vyjde čisté.
  10. Nechajte korpus vychladnúť a potom ho môžete použiť na vytvorenie svojho obľúbeného tortového dezertu.

Prajem vám veľa šťastia pri pečení tortového korpusu!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *