Ako uvariť baklažán

Ak máte záujem o vyskúšanie alternatívneho spôsobu prípravy baklažánu, tu je podrobný návod na prípravu baklažánu plneného mäsom:

  1. Na začiatok dôkladne umyte baklažán a odstráňte jeho šupku. Následne ho rozkrojte na polovice a vytvorte z neho „loďku“, ktorú naplníte.
  2. Jemne vydlabte vnútro baklažánu v tejto „loďke“, aby ste mali dostatok miesta na plnenie. Vydlabané mäso môžete využiť na prípravu náplne.
  3. Vo väčšej panvici rozohrejte trošku olivového oleja a na ňom osmažte jemne nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezískajú priesvitnú farbu.
  4. Potom pridajte mleté mäso (hovädzie, bravčové alebo kuracie) a opražte ho, až kým nie je dôkladne prepečené.
  5. Do panvice so cibuľou a mäsom pridajte opražené vnútro baklažánu, ktoré ste vybrali z „loďky“. Nezabudnite pridať nasekané paradajky, bylinky (napríklad bazalku a oregano), soľ, korenie a podľa vkusu aj iné prísady, ako sú chilli, paprika alebo iné dochucovadlá.
  6. Náplň dôkladne premiešajte a nechajte ju podusiť na miernom ohni približne 10-15 minút, aby sa všetky chute prepojili.
  7. Pripravte pekáč a na dno rozložte trochu paradajkovej omáčky. Naplňte „loďky“ z baklažánu pripravovanou mäsovou náplňou a postupne ich uložte do pekáča.
  8. Akonáhle je všetok baklažán naplnený a uložený v pekáči, zalejte ho ďalšou vrstvou paradajkovej omáčky. Môžete posypať aj trochou strúhaného syra na vrch.
  9. Vložte pekáč do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180 °C približne 30-40 minút, kým baklažán nezmäkne a chute sa nevytvoria.
  10. Až bude baklažán hotový, vyberte pekáč z rúry a nechajte ho pár minút vychladnúť. Potom ho môžete servírovať ako samostatné jedlo alebo ako súčasť jedál s cestovinami či zeleninovými prílohami.

 

Ako pripraviť baklažán?

Verím, že vám tento recept uľahčí prípravu chutného a zdravého baklažánu. Prajem vám dobrú chuť!

Kuracie prsia v cestíčku so solamylom

Kuracie prsia v cestíčku so solamylom

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Avatar of Vklaus Vklaus píše:

    Mňam, tento recept vyskúšam. Znie to naozaj dobre!

  2. Avatar of Bonifac Pavlikovsky Bonifac Pavlikovsky píše:

    Ďakujem za skvelý nápad na nový spôsob prípravy baklažánu!

  3. Avatar of Dtimko Dtimko píše:

    Super recept, určite ho vyskúšam. Zdravá a chutná alternatíva!

  4. Avatar of Beata72 Beata72 píše:

    Ďakujem za tip! Určite to skúsim.