Ako uvariť bôčik

Ako pripraviť bôčik:

Príprava bôčika je nenáročná, no veľmi chutná úloha. Nasledujúce pokyny vám pomôžu uvariť tento vynikajúci kus mäsa:

 

Akým spôsobom uvariť bôčik?

  1. Začnite tým, že si zoženiete všetky potrebné suroviny:

     

    Ako zavárať fazuľové struky?

    Ako zavárať fazuľové struky?

    Čítať viac »

    • Bôčik (môže byť čerstvý alebo solený)
    • Voda na varenie
    • Soľ a korenie podľa preferencií (napríklad čierne korenie, mletá paprika, cesnakový prášok)
    • Alebo zelenina (mrkva, cibuľa, petržlenová vňať) a bylinky (bobkový list, tymian) pre prípravu voňavého vývaru
  2. Ak máte čerstvý bôčik, opláchnite ho pod tečúcou vodou a jemne posypte soľou a korením podľa chuti. V prípade, že používate solený bôčik, tento krok nie je nutný.
  3. Do hrnca nalejte vodu na varenie bôčika. Pridajte soľ, korenie a prípadne aj zeleninu a bylinky na prípravu voňavého vývaru. Nezabudnite, že bôčik by mal byť ponorený vo vode, preto vyberte adekvátne množstvo vody.
  4. Hrniec s obsahom postavte na sporák a nastavte strednú až vysokú teplotu. Čakajte, kým sa voda nezačne variť.
  5. Ako náhle voda začne vrieť, znížte teplotu na strednú a varte bôčik približne 1,5 – 2 hodiny. Pokiaľ máte čerstvý bôčik, môže byť doba varenia aj dlhšia. Dĺžka varenia závisí aj od hrúbky mäsa. Odporúčame občas kontrolovať, či je bôčik dostatočne mäkký.
  6. Po uvarení bôčik vyberte z hrnca a nechajte ho chvíľu vychladnúť, aby sa zachovala jeho šťavnatosť. Môžete ho nechať vychladnúť pri izbovej teplote alebo v chlade chladničky.
  7. Vychladnutý bôčik môžete nakrájať na tenké plátky a podávať ako samostatnú pochúťku, alebo ho využiť ako prísadu pri príprave rôznych jedál, ako sú sendviče, šaláty, cestoviny, pečené zemiaky alebo guláš.

Príprava bôčika je relatívne jednoduchá a výsledok je naozaj delikátny. Nezabudnite si vychutnať tento lahodný kus mäsa v dobrej spoločnosti a s obľúbenými prílohami. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Petrik123 píše:

    Super návod! Bôčik varím prvýkrát a už teraz sa teším na výsledok. Určite vyskúšam aj s bylinkami, verím, že to pridá na chuti. Vďaka za tipy, veľmi mi pomohli!

  2. MartaKucharka píše:

    Tento recept je skvelý! Už som uvarila bôčik podľa tvojich pokynov a všetkým veľmi chutil. Naozaj jednoduché a chutné jedlo. Ďakujem za inšpiráciu, určite ho pripravím znova!

  3. JanoVarenie píše:

    Fíha, to vyzerá jednoducho! Nikdy som nemal odvahu variť bôčik, ale tvoj návod je jasný a zrozumiteľný. Teším sa na chuť a dúfam, že to bude výborné!

  4. ZuzanaMňam píše:

    Wow, aký skvelý recept! Bôčik milujem a tento postup sa mi zdá veľmi jednoduchý. Určite vyskúšam pridať aj zeleninu na varenie pre lepšiu chuť. Ďakujem za skvelé tipy!

  5. FilipZabava píše:

    Parádny návod! Vždy som sa bál variť bôčik, ale po prečítaní tvojho článku mám pocit, že to zvládnem. Už sa teším na ten výsledok. Dúfam, že bude rovnako dobrý ako vyzerá!

  6. LiviaCulinary píše:

    Toto je presne to, čo som potrebovala! Recept na bôčik je jednoduchý a veľmi lákavý. Som nadšená z toho, ako môže byť takéto jedlo chutné a pritom nenáročné na prípravu.

  7. JozkoSkoroKuchár píše:

    ‚Bôčik‘ znie ako ideálne jedlo pre moju rodinu! Návod je skvelý a podrobný. Myslím si, že s takýmto receptom určite zaujmem všetkých pri stole. Teším sa na varenie!

  8. VeronikaHladna píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – toto sú presne slová, ktoré si poviem po uvarení podľa tvojho receptu! Dnes večer budem variť bôčik a už teraz mám sliny na jazyku!

  9. _Tommy_94_ píše:

    ‚Jednoduché‘ – presne takto by som opísal tento recept! Varím rád a tento bôčik mi dáva veľké očakávania ohľadom chuti. Veľmi ďakujem za tipy k ingredienciám.