Ak máte chuť na chuťové cícerové jedlo, tu je podrobný recept na prípravu cíceru:
Suroviny:
- 250 g suchého cíceru
- Voda na namáčanie cíceru
- 2 veľké cibule, jemne nakrájané
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1/2 lyžičky mletej červenej papriky (ak máte radi pikantnú chuť)
- 1/2 lyžičky mletej kurkumy
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- 1/2 lyžičky mletej koriandru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 plechovka (400 g) krúpnych paradajok
- 2 lyžičky paradajkového pretlaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Ako uvariť cícer?
Postup:
- Cícer si najskôr dôkladne prepláchnite pod tečúcou studenou vodou, aby ste odstránili prípadné nečistoty.
- Namočte cícer do dostatočného množstva vody a nechajte ho takto namočený minimálne 8 hodín alebo cez noc.
- Po namáčaní cícer zlejte a vložte ho do hrnca. Zalejte ho vodou, tak aby bol cícer celkom ponořený. Varíme cícer na miernom ohni, a to po dobu približne 60 až 90 minút, alebo kým cícer úplne zmäkne a stáva sa mäkkým.
- Počas varenia cíceru odstráňte prípadnú peny, ktorá sa vytvorí na povrchu.
- Keď je cícer mäkký, odstavte hrniec z ohňa a nechajte cícer v hrnci, aby si ešte 10 až 15 minút odpočinul.
- V inom hrnci zahrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte cibuľu, kým nezmäkne a získava zlatistú farbu.
- Pridajte nasekaný cesnak a smažte ho spolu s cibuľou ešte pár minút, aby sa uvoľnili ich arómy.
- Do cibuľového a cesnakového mixu pridajte mletú sladkú papriku, mletú červenú papriku (ak používate), kurkumu, rasce a koriander. Premiešajte a orestujte korenie spolu s cibuľou a cesnakom ešte asi 1 minútu, aby korenie uvoľnilo svoje chute a arómy.
- Pridajte do cibuľového a koreňového mixu plechovku s krúpnymi paradajkami (spolu s prevareným pretlakom) a zeleninový vývar. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.
- Nechajte zmes zovrieť a potom znížte teplotu. Varíme ešte približne 15 až 20 minút.
- Na záver pridajte čerstvú citrónovú šťavu do zmesi a premiešajte.
- Chuť cíceru a zmesi ochutnávajte podľa svojej chuti a prípadne pridajte viac soli, korenia alebo byliniek.
- Cícer podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.
Dúfam, že tento podrobný recept vám pomôže pri príprave chutného cíceru. Prajem dobrú chuť!
Tento recept na cícer je skvelý! Milujem, ako sú ingrediencie jednoduché a chuť je úžasná. Určite ho vyskúšam na rodinnej oslave. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného receptu!
Cícer je moje obľúbené jedlo a tento recept vyzerá fantasticky! Nemôžem sa dočkať, kedy si ho pripravím. Určite pridám aj svoje obľúbené korenie. Super inšpirácia, ďakujem!
Wow, tento recept na cícer vyzerá veľmi lákavo! Rád varím a určite ho vyskúšam čoskoro. Mám rád, keď sú pokrmy zdravé a chutné. Ďakujem za tipy!
Skvelý recept! Cícer milujem a tento spôsob prípravy ma oslovil. Myslím, že sa s týmto jedlom určite pochválim svojim priateľom. Vďaka za inšpiráciu!
Tento článok ma veľmi potešil! Cícer je nielen zdravý, ale aj veľmi chutný. Už sa teším na to, ako si ho pripravím podľa vášho receptu. Super práca!
Recept na cícer vyzerá skvele! Mám rád jednoduché a chutné jedlá a toto presne spĺňa moje očakávania. Už sa teším na varenie podľa vášho návodu. Ďakujem!
Veľmi som zvedavá na tento recept! Cícer som nikdy nepripravovala takto, ale po prečítaní tohto článku ma to veľmi láka to vyskúšať. Ďakujem za inšpiráciu!
‘Cícer? Jupí!’ Tento recept ma nadchol, pretože milujem nové chute a kombinácie korenín. Určite ho vyskúšam tento víkend s rodinou! Ďakujem za skvelý tip.
‘Skvelý recept!’ Naozaj sa mi páči spôsob prípravy cíceru popísaný vo vašom článku. Očarila ma kombinácia chuti so zeleninou a bylinkami, takže už sa neviem dočkať toho lahodného pokrmu.
‘Tento recept je úžasný!’ Milujem variť z prírodných surovín a cícer patrí medzi moje najobľúbenejšie ingrediencie! Už plánujem nákupy potrebných vecí na jeho prípravu.