Ako uvariť čiernu šošovicu

Ak chcete uvariť čiernu šošovicu, nasledujte tieto kroky:

  1. Začnite tým, že si dôkladne prezriete a prepláchnete šošovicu. Odstráňte všetky prípadné nečistoty alebo kameny.
  2. Choďte do svojho hrnca a pridajte čistú vodu. Pomer vody a šošovice by mal byť približne 3:1. Nastavte hrniec na strednú teplotu.
  3. Keď voda dosiahne var, pridajte šošovicu. Pre dobre uvarenú šošovicu by mala byť voda pokrytá o približne 2,5 cm.
  4. Nezabudnite pridať soľ. Množstvo soľe záleží na vašich preferenciách, ale ako všeobecný návod môžete pridať približne polievkovú lyžicu alebo podľa chuti.
  5. Teraz je čas pridať niektoré korenia alebo bylinky. Pre prírodnú chuť a arómu môžete pridať pár strúčikov cesnaku, bobkový list alebo iné korenie podľa vášho výberu.
  6. Zakryte hrniec viečkom a znížte teplotu na nízku. Nechajte šošovicu variť sa počas asi 20 – 30 minút, prípadne až kým nebude mäkká.
  7. Po 20 – 30 minútach skontrolujte konzistenciu šošovice. Ak je stále tvrdá, nechajte ju variť ďalších pár minút. Ak je už dostatočne mäkká, môžete ju odstaviť z tepla.
  8. Ak chcete šošovicu scediť, použite cedník alebo jemnú sieť, aby ste oddelili vodu od šošovice. Ak preferujete viac polievkovitú konzistenciu, nechajte ju v šťávnatej vode.
  9. Čiernu šošovicu môžete podávať ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k iným pokrmom. Môžete ju ochutiť ďalšími koreňovými zeleninami, bylinkami alebo zmesou octu a oleja.

 

Ako uvariť čiernu šošovicu?

S tohto receptu by ste mali mať výbornú čiernu šošovicu. Dúfam, že vám chutí!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *