Určite! Demikát je vynikajúce jedlo, ktoré si môžete pripraviť doma. Tu je podrobnejší postup na prípravu demikátu:
Suroviny:
- 500 g mäsa (napríklad hovädzie, bravčové alebo kuracie)
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 poháre vody
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 2 dl smotany na varenie
Ako uvariť demikát?
Postup:
- Mäso si najprv nakrájame na menšie kúsky a posolíme podľa chuti. Mäso podľa vašej preferencie môže byť na plátky, kúsky alebo kocky.
- Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame. Na panvici rozpustíme olej a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nebudú zlatisté a voňavé.
- Pridáme nakrájané mäso na panvicu a opražíme ho zo všetkých strán, kým nezmení farbu na hnedú. Mäso opečením získava bohatšiu chuť a arómu.
- Po opečení mäsa pridáme mletú sladkú a červenú papriku, soľ a korenie podľa chuti. Premiešame, aby sa korenie rovnomerne rozložilo po mäse.
- Nalejeme do hrnca vodu, ktorá by mala pokryť mäso. Vodu môžeme prípadne prilievať pocitovne, ak sa nám zdá, že mäso sa varí v suchej omáčke.
- Hrnec s mäsom privedieme k varu, potom znížime teplotu a varíme pod pokrievkou asi 1,5 hodiny, alebo kým mäso nie je mäkké a cestom prechádza ľahko. Pomalý varením sa mäso rozpustí na jemné vlákna a stane sa mäkké a šťavnaté.
- Keď je mäso uvarené, pridáme smotanu na varenie, ktorá dodá demikátu krémovú konzistenciu a jemnú chuť. Pridaním smotany ešte necháme jedlo povariť pár minút, aby sa všetky chute spojili.
- Hotový demikát podávame s prílohou podľa vlastnej chuti. Klasickou prílohou k demikátu sú zemiaková kaša alebo cestoviny, ale môžete si vybrať aj ryžu, knedle alebo chlebík.
Teším sa, že vám môžem pomôcť s prípravou demikátu. Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa pýtať!
Ďakujem za tento skvelý postup! Určite vyskúšam!
Tento recept je úžasný! Veľmi dobre vysvetlené.
Takýto demikát som ešte nikdy nevarila, ale určite to teraz vyskúšam, veľmi chutné!
Wow, demikát vyzerá naozaj chutne! Určite ho skúsim pripraviť podľa tohto receptu. Milujem jedlá s mäsom a smotanou, sú vždy také šťavnaté a plné chuti!
Tento recept na demikát je super! Rád varím doma a myslím si, že s takými ingredienciami to bude skvelé jedlo. Určite sa oň podelím aj so svojou rodinou.
Demikát znie fantasticky! Mám rada, keď je jedlo jednoduché na prípravu, ale pritom chutné. Už sa teším na večeru, vyskúšam to dnes večer!
Ďakujem za tento úžasný recept! Demikát vyzerá veľmi lákavo a určite ho skúsim pripraviť počas víkendu. Rád varím nové jedlá a toto ma naozaj nadchlo!