Ako uvariť edamame

Samozrejme, radi Vám prinášame podrobnejší postup na prípravu edamame. Tu je dlhší recept:

Potrebujete:

  • 450 g edamame (mungo fazuľa)
  • 1 liter vody
  • 2 lyžičky morskej soli
  • Sójovú omáčku (voliteľné)

 

Ako uvariť edamame?

Postup:

  1. Vezmite hrniec a nalejte doňho vodu.
  2. Pridajte soľ a dajte hrniec na sporák.
  3. Počkajte, kým voda zovrie.
  4. Medzitým si pripravte edamame. Ak sú mrazené, nechajte ich rozmraziť.
  5. Keď voda v hrnci zovrie, pridajte edamame.
  6. Varíme ich 5 – 7 minút, kým nebudú mäkké. Ak preferujete mäkšiu konzistenciu, varíte ich 5 minút. Ak chcete radšej mierne krehkú textúru, varíte ich 7 minút.
  7. Po uvarení edamame ich scedíme cez sitko alebo cedník a premiestnime do misiek.
  8. Edamame sa podávajú teplé, takže si ich môžete ihneď vychutnať.
  9. Ak máte radi sójovú omáčku, môžete si pripraviť jednoduchý dip. Stačí zmiešať sójovú omáčku so zmesou sezamu a dávkou korenia (napríklad červenou koreninovou pastou) podľa chuti. Tento dip môžete použiť na namáčanie uvarených edamame.

Užite si svoje domáce uvariene edamame! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *