Ako uvariť údené rebrá

Ako uvariť údené rebrá?

Údené rebrá predstavujú skvelú alternatívu, ak hľadáte rýchly a chutný recept. Tu je inštrukcia, ako pripraviť údené rebrá:

Suroviny:

  • 1 kg údenej slaniny
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • soľ a korenie podľa preferencií

 

Ako pripraviť údené rebrá?

Príprava:

  1. Najprv pripravte suroviny a nakrájajte ich na menšie kúsky.
  2. V hrnci rozohrejte olej a osmahnite na ňom nakrájanú cibuľu s cesnakom, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte mletú papriku a dobre premiešajte.
  4. Rebra umyte pod tečúcou vodou a vložte ich do hrnca. Dochutíte soľou a korením podľa svojho vkusu.
  5. Teplotu znížte a dusíme na miernom ohni. Sledujte, kým sa mäso neprepojí s omáčkou a nestane sa jemným a šťavnatým. To trvá zvyčajne asi 1,5 až 2 hodiny.
  6. Hotové údené rebrá môžete servírovať s prílohami ako sú zemiaky, pečivo alebo zeleninový šalát.

Verím, že si pochutnáte na tomto recepte na údené rebrá!

 

Ako uvariť údené rebrá - 2

2) Ako uvariť údené rebrá?

Údené rebrá sú veľmi obľúbeným jedlom, ktoré si môžete bez problémov pripravovať aj doma. Ich jedinečná chuť a aróma určite poteší nielen vás, ale aj vašich hostí. Tu je jednoduchý sprievodca, ako ich pripraviť.

Ingrediencie:

  • 1 kg údených rebier
  • 2 litre vody
  • 1 veľká cibuľa
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2 bobkové listy
  • 5-6 zrniek čierneho korenia
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 1 lyžica horčice (voliteľne)
  • 1-2 zemiaky (voliteľne, na zahustenie)

Postup:

  1. Príprava rebier: Pred varením je dobré umyť údené rebrá pod tečúcou vodou, aby ste odstránili nadbytočný tuk a soľ.

    Najlepšia marináda na kuracie prsia

    Najlepšia marináda na kuracie prsia

    Čítať viac »

  2. Varíme vodu: V veľkom hrnci priveďte 2 litre vody do varu. Pridajte soľ a dôkladne premiešajte, aby sa soľ rozpustila.

  3. Pridanie aromatických ingrediencií: Cibuľu olúpte a nakrájajte na štvrtiny, cesnak môžete nechať v celku alebo jemne rozpučiť. Vložte cibuľu, cesnak, bobkové listy a čierne korenie do vriacej vody.

  4. Varenie rebier: Vložte údené rebrá do hrnca s vodou a nechajte variť. Keď sa voda opäť začne variť, znížte teplotu a varte na miernom ohni asi 1,5 – 2 hodiny, alebo pokiaľ nie sú rebrá dostatočne mäkké.

  5. Voliteľné ingrediencie: Ak máte záujem, do hrnca môžete pridať aj zemiaky nakrájané na kocky, ktoré pekne zahustia vývar. Taktiež môžete pridať lyžicu horčice pre zvýraznenie chuti.

  6. Kontrola varenia: Po uplynutí doby varenia skontrolujte, či sú rebrá dostatočne mäkké. Mali by sa ľahko oddeľovať od kosti.

  7. Servírovanie: Keď sú rebrá hotové, vyberte ich z hrnca a podávajte s dusenou kapustou, zemiakmi alebo inou prílohou podľa vlastných preferencií. Nezabudnite do taniera pridať aj trošku vývaru!

Tipy na záver:

  • Môžete pripraviť aj omáčku na potretie rebier počas grilovania, napríklad z paradajok alebo BBQ omáčku.
  • Experimentujte s rôznymi koreninami, aby ste našli chuť, ktorá vám najviac vyhovuje.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

11 Komentárov

  1. Peťo123 píše:

    Tento recept na údené rebrá je skvelý! Milujem, keď si môžem doma pripraviť niečo také chutné a jednoduché. Určite vyskúšam pridať aj zemiaky, aby to bolo ešte lepšie. Ďakujem za návod!

  2. KikiZabava píše:

    Wow, údené rebrá vyzerajú fantasticky! Mám rád, keď sú recepty jednoduché a pritom chutné. Vždy som sa bál variť ich sám, ale po tomto návodu sa do toho určite pustím. Skvelá práca!

  3. JanoKuchár píše:

    Perfektný recept! Údené rebrá milujem a teraz si ich pripravím aj doma. Oceňujem podrobnosti o varení a tipy na prísady. Určite to skúsim už tento víkend, teším sa na dobrú chuť!

  4. VeselýTomáš píše:

    Super článok! Údené rebrá sú mojou obľúbenou pochúťkou a tento recept vyzerá jednoducho úžasne. Ďakujem za užitočné tipy. Určite to vyskúšam s rodinou, máme radi dobré jedlo!

  5. MartaSvetlo píše:

    Veľmi pekne napísané! Rada varím pre rodinu a údené rebrá sú vždy hitom. Vaša inštrukcia je jasná a motivujúca, určite použijem váš recept pri najbližšej večeri. Dúfam, že budú chutiť skvele!

  6. PetríkHravý píše:

    ‚Dobrý deň! Tento recept je presne to, čo som hľadal! Údené rebrá mi pripomínajú detstvo a moje obľúbené jedlo od babičky. Teším sa na prípravu podľa vášho návodu, určite bude fantastické!‘

  7. BorisSnílek píše:

    ‚Úžasný recept na údené rebrá! Už dávno som nejedol nič tak dobrého ako toto jedlo. Po prečítaní vášho článku mám chuť ihneď ísť variť. Ďakujem za inšpiráciu!‘

  8. LiaZelenina píše:

    ‚Skvelý návod na prípravu údených rebier! Veľmi ma teší jednoduchosť postupu a chuťové kombinácie s cesnakom a paprikou sú výborné. Určite pripravím toto jedlo pre svojich priateľov!‘

  9. 'MiloŠéf' píše:

    ‚Tento recept je bomba! Údené rebrá milujeme celá rodina a po vašich radách ich pripravím s radosťou. Ďakujem za tipy na dochutenie vývaru.‘

  10. RoboFutbalista píše:

    ‚Jasné pokyny k príprave údených rebier ma nadchli! Chcem to skúsiť so zemiakmi aj horčicou, ako ste navrhli. Tieto chute musia byť dokonalé!‘