Dark Mode Light Mode

Ako uvariť údené rebrá?

Ako uvariť údené rebrá Ako uvariť údené rebrá
Ako uvariť údené rebrá

Ako uvariť údené rebrá?

Údené rebrá predstavujú skvelú alternatívu, ak hľadáte rýchly a chutný recept. Tu je inštrukcia, ako pripraviť údené rebrá:

Suroviny:

Advertisement

  • 1 kg údenej slaniny
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • soľ a korenie podľa preferencií

 

Ako pripraviť údené rebrá?

Príprava:

  1. Najprv pripravte suroviny a nakrájajte ich na menšie kúsky.
  2. V hrnci rozohrejte olej a osmahnite na ňom nakrájanú cibuľu s cesnakom, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte mletú papriku a dobre premiešajte.
  4. Rebra umyte pod tečúcou vodou a vložte ich do hrnca. Dochutíte soľou a korením podľa svojho vkusu.
  5. Teplotu znížte a dusíme na miernom ohni. Sledujte, kým sa mäso neprepojí s omáčkou a nestane sa jemným a šťavnatým. To trvá zvyčajne asi 1,5 až 2 hodiny.
  6. Hotové údené rebrá môžete servírovať s prílohami ako sú zemiaky, pečivo alebo zeleninový šalát.

Verím, že si pochutnáte na tomto recepte na údené rebrá!

 

Ako uvariť údené rebrá - 2

2) Ako uvariť údené rebrá?

Údené rebrá sú veľmi obľúbeným jedlom, ktoré si môžete bez problémov pripravovať aj doma. Ich jedinečná chuť a aróma určite poteší nielen vás, ale aj vašich hostí. Tu je jednoduchý sprievodca, ako ich pripraviť.

Ingrediencie:

  • 1 kg údených rebier
  • 2 litre vody
  • 1 veľká cibuľa
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2 bobkové listy
  • 5-6 zrniek čierneho korenia
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 1 lyžica horčice (voliteľne)
  • 1-2 zemiaky (voliteľne, na zahustenie)

Postup:

  1. Príprava rebier: Pred varením je dobré umyť údené rebrá pod tečúcou vodou, aby ste odstránili nadbytočný tuk a soľ.

  2. Varíme vodu: V veľkom hrnci priveďte 2 litre vody do varu. Pridajte soľ a dôkladne premiešajte, aby sa soľ rozpustila.

  3. Pridanie aromatických ingrediencií: Cibuľu olúpte a nakrájajte na štvrtiny, cesnak môžete nechať v celku alebo jemne rozpučiť. Vložte cibuľu, cesnak, bobkové listy a čierne korenie do vriacej vody.

  4. Varenie rebier: Vložte údené rebrá do hrnca s vodou a nechajte variť. Keď sa voda opäť začne variť, znížte teplotu a varte na miernom ohni asi 1,5 – 2 hodiny, alebo pokiaľ nie sú rebrá dostatočne mäkké.

  5. Voliteľné ingrediencie: Ak máte záujem, do hrnca môžete pridať aj zemiaky nakrájané na kocky, ktoré pekne zahustia vývar. Taktiež môžete pridať lyžicu horčice pre zvýraznenie chuti.

  6. Kontrola varenia: Po uplynutí doby varenia skontrolujte, či sú rebrá dostatočne mäkké. Mali by sa ľahko oddeľovať od kosti.

  7. Servírovanie: Keď sú rebrá hotové, vyberte ich z hrnca a podávajte s dusenou kapustou, zemiakmi alebo inou prílohou podľa vlastných preferencií. Nezabudnite do taniera pridať aj trošku vývaru!

Tipy na záver:

  • Môžete pripraviť aj omáčku na potretie rebier počas grilovania, napríklad z paradajok alebo BBQ omáčku.
  • Experimentujte s rôznymi koreninami, aby ste našli chuť, ktorá vám najviac vyhovuje.

Dobrú chuť!

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
View Comments (11) View Comments (11)
  1. Tento recept na údené rebrá je skvelý! Milujem, keď si môžem doma pripraviť niečo také chutné a jednoduché. Určite vyskúšam pridať aj zemiaky, aby to bolo ešte lepšie. Ďakujem za návod!

  2. Wow, údené rebrá vyzerajú fantasticky! Mám rád, keď sú recepty jednoduché a pritom chutné. Vždy som sa bál variť ich sám, ale po tomto návodu sa do toho určite pustím. Skvelá práca!

  3. Perfektný recept! Údené rebrá milujem a teraz si ich pripravím aj doma. Oceňujem podrobnosti o varení a tipy na prísady. Určite to skúsim už tento víkend, teším sa na dobrú chuť!

  4. Super článok! Údené rebrá sú mojou obľúbenou pochúťkou a tento recept vyzerá jednoducho úžasne. Ďakujem za užitočné tipy. Určite to vyskúšam s rodinou, máme radi dobré jedlo!

  5. Veľmi pekne napísané! Rada varím pre rodinu a údené rebrá sú vždy hitom. Vaša inštrukcia je jasná a motivujúca, určite použijem váš recept pri najbližšej večeri. Dúfam, že budú chutiť skvele!

  6. ‚Dobrý deň! Tento recept je presne to, čo som hľadal! Údené rebrá mi pripomínajú detstvo a moje obľúbené jedlo od babičky. Teším sa na prípravu podľa vášho návodu, určite bude fantastické!‘

  7. ‚Úžasný recept na údené rebrá! Už dávno som nejedol nič tak dobrého ako toto jedlo. Po prečítaní vášho článku mám chuť ihneď ísť variť. Ďakujem za inšpiráciu!‘

  8. ‚Skvelý návod na prípravu údených rebier! Veľmi ma teší jednoduchosť postupu a chuťové kombinácie s cesnakom a paprikou sú výborné. Určite pripravím toto jedlo pre svojich priateľov!‘

  9. ‚Tento recept je bomba! Údené rebrá milujeme celá rodina a po vašich radách ich pripravím s radosťou. Ďakujem za tipy na dochutenie vývaru.‘

  10. ‚Jasné pokyny k príprave údených rebier ma nadchli! Chcem to skúsiť so zemiakmi aj horčicou, ako ste navrhli. Tieto chute musia byť dokonalé!‘

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Previous Post
Ako pripraviť sekanú?

Ako pripraviť sekanú?

Next Post
Ako uvariť vývar

Ako uvariť vývar?

Advertisement