Ako uvariť údenú krkovičku

Ako uvariť údenú krkovičku?

Ak máte záujem uvariť údenú krkovičku, riaďte sa nasledujúcimi krokmi:

  1. Na začiatku si nachystajte suroviny:
    • 1 kg údenej krkovičky
    • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
    • mletá paprika
    • 2 strúčiky cesnaku
    • olej na vyprážanie

 

Akým spôsobom pripraviť údenú krkovičku?

  1. Krkovičku opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ju pomocou papierovej utierky.
  2. Pripravte marinádu. V mixéri premiešajte soľ, čierne korenie, mletú papriku, roztlačený cesnak a trochu oleja.
  3. Udenú krkovičku umiestnite do misky s marinádou a nechajte ju marinovať aspoň 30 minút. Pre výraznejšiu chuť ju môžete nechať marinovať aj cez noc v chladničke.
  4. Po marinovaní rozohrejte panvicu na strednom ohni a pridajte olej na vyprážanie.
  5. Opečte krkovičku z oboch strán, kým nezíska zlatohnedú farbu a vonkajšok nebude chrumkavý. Tento proces by mal trvať približne 5 až 7 minút na každej strane.
  6. Keď je krkovička na vonkajšej strane pekne zlatá, znížte teplotu a pokračujte vo varení, až kým sa vnútro mäsa nepripraví. Môžete to skontrolovať teplomerom na mäso – ideálna teplota pre jatočné mäso je 63 °C.
  7. Po varení nechajte údenú krkovičku chvíľu odpočinúť, aby sa šťava rovnomerne rozložila.
  8. Na záver ju nakrájajte na tenké plátky a môžete ju servírovať.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave údenej krkovičky. Prajem dobrú chuť!

 

Ako uvariť údenú krkovičku - 2

2) Ako uvariť údenú krkovičku?

Údená krkovička patrí medzi obľúbené jedlá, ktoré je možné pripravovať rôznymi spôsobmi. Je chutná samostatne, s rôznymi prílohami alebo ako ingrediencia v rozličných pokrmoch. Tu je jednoduchý recept na to, ako ju uvariť a pripraviť na podávanie.

Potrebné suroviny:

  • 1 kg údenej krkovičky
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku (podľa preferencií)
  • 3 zemiaky (voliteľne)
  • 2 karfioly (voliteľne)
  • 2 mrkvy (voliteľne)
  • 1 bobkový list
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • Štipka kajenského korenia (voliteľne)
  • Voda (na varenie)

Postup:

Nemecký Kartoffelsalat (Zemiakový šalát)

Nemecký Kartoffelsalat (Zemiakový šalát)

Čítať viac »

  1. Príprava surovín: Začnite dôkladným umytím údenej krkovičky. Odporúča sa ju na krátko namočiť do studenej vody, aby sa odstránila prebytočná soľ a údené chute, čím sa zlepší celková chuť jedla.

  2. Varíme krkovičku: Umiestnite údenú krkovičku do veľkého hrnca a zalejte ju vodou, až kým nebude celkom ponorená. Pridajte cibuľu, cesnak, bobkový list a korenie. Varíme na miernom ohni približne 1,5 až 2 hodiny, kým nie je mäso jemné a dôkladne uvarené.

  3. Prídavok zeleniny: Ak sa rozhodnete pridať zeleninu, nakrájajte zemiaky, mrkvu a karfiol na menšie kúsky a pridajte ich do varenia asi 30 minút pred koncom varenia krkovičky. Týmto spôsobom sa všetky chute skvele prepoja a jedlo bude mimoriadne chutné.

  4. Dochutenie: Po uvarení vyberte krkovičku z hrnca a nechajte ju na chvíľu odpočívať. Môžete ju ochutiť podľa vlastných preferencií soľou, čiernym alebo kajenským korením.

  5. Servírovanie: Krkovičku nakrájajte na plátky a podávajte ju spolu so zeleninou a vývarom. Môžete ju doplniť knedľou, zemiakovou kašou alebo kyslou kapustou – všetky tieto prílohy sa výborne hodia k údenej krkovičke.

  6. Tip: Ak máte na konci vývar, môžete ho podávať ako polievku. Do vývaru pridajte čerstvé bylinky, ako je petržlen alebo pažítka, pre lepší vzhľad a chuť.

A to je všetko! Uvarená údená krkovička je teraz hotová a pripravená na servírovanie. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Macko123 píše:

    Tento recept na údenú krkovičku je skvelý! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam. Kombinácia s prílohami znie výborne. Myslím, že to bude hit na mojej rodinnej oslave!

  2. JankaKucharka píše:

    Fíha, to vyzerá naozaj chutne! Mám rada údené jedlá a tento recept ma inšpiroval. Určite si pripravím krkovičku podľa tvojich pokynov. Dúfam, že mi výjde rovnako dobre ako na obrázku!

  3. PeťoVarič píše:

    Super tipy na uvarenie údenej krkovičky! Vždy som mal obavy z varenia, ale tento návod je jasný a jednoduchý. Verím, že sa mi podarí pripraviť niečo fantastické pre moju rodinu.

  4. ZeleninaFan píše:

    Mňam, tento recept vyzerá veľmi lákavo! Milujem kombináciu údenej krkovičky so zeleninou. Určite to vyskúšam a podám aj so zemiakovou kašou. Ďakujem za skvelý návod!

  5. MilošKuchár píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem! Údená krkovička je moja obľúbená a tvoj recept mi pomôže ju pripraviť ešte lepšie. Rád by som pridal aj trochu byliniek pre extra chuť!

  6. LuciaHladna píše:

    Wau! To vyzerá ako dokonalé jedlo na večeru! Vďaka za tipy a triky, určite sa pustím do varenia tejto údenej krkovičky už tento víkend.

  7. VladoGril píše:

    „Konečne som našiel recept, ktorý ma oslovil! Údená krkovička s prílohami znie ako perfektné jedlo pre rodinné stretnutie. Teším sa na tú chuť a určite sa podelím o výsledok s priateľmi.“

  8. _KreativnyNadšenec_ píše:

    „Tento recept vyzerá veľmi lákavo a jednoducho! Rád by som pridal svoj obľúbený koreniny do marinády, aby som mu dal ešte viac chuti. Ďakujem za inšpiráciu!

  9. _Svetlonos_ píše:

    „To je presne ten recept, ktorý potrebujem do mojej kuchyne! S radosťou ho vyskúšam už zajtra a teším sa na chválu od rodiny.“

  10. ZuzkaDoma píše:

    „Údená krkovička je skvelé jedlo! Mám pocit, že s týmto receptom nikdy nesklamem. Veľmi sa teším na varenie podľa tvojich pokynov.“