Ako uvariť údenú krkovičku?
Ak máte záujem uvariť údenú krkovičku, riaďte sa nasledujúcimi krokmi:
- Na začiatku si nachystajte suroviny:
- 1 kg údenej krkovičky
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- mletá paprika
- 2 strúčiky cesnaku
- olej na vyprážanie
Akým spôsobom pripraviť údenú krkovičku?
- Krkovičku opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ju pomocou papierovej utierky.
- Pripravte marinádu. V mixéri premiešajte soľ, čierne korenie, mletú papriku, roztlačený cesnak a trochu oleja.
- Udenú krkovičku umiestnite do misky s marinádou a nechajte ju marinovať aspoň 30 minút. Pre výraznejšiu chuť ju môžete nechať marinovať aj cez noc v chladničke.
- Po marinovaní rozohrejte panvicu na strednom ohni a pridajte olej na vyprážanie.
- Opečte krkovičku z oboch strán, kým nezíska zlatohnedú farbu a vonkajšok nebude chrumkavý. Tento proces by mal trvať približne 5 až 7 minút na každej strane.
- Keď je krkovička na vonkajšej strane pekne zlatá, znížte teplotu a pokračujte vo varení, až kým sa vnútro mäsa nepripraví. Môžete to skontrolovať teplomerom na mäso – ideálna teplota pre jatočné mäso je 63 °C.
- Po varení nechajte údenú krkovičku chvíľu odpočinúť, aby sa šťava rovnomerne rozložila.
- Na záver ju nakrájajte na tenké plátky a môžete ju servírovať.
Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave údenej krkovičky. Prajem dobrú chuť!
2) Ako uvariť údenú krkovičku?
Údená krkovička patrí medzi obľúbené jedlá, ktoré je možné pripravovať rôznymi spôsobmi. Je chutná samostatne, s rôznymi prílohami alebo ako ingrediencia v rozličných pokrmoch. Tu je jednoduchý recept na to, ako ju uvariť a pripraviť na podávanie.
Potrebné suroviny:
- 1 kg údenej krkovičky
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku (podľa preferencií)
- 3 zemiaky (voliteľne)
- 2 karfioly (voliteľne)
- 2 mrkvy (voliteľne)
- 1 bobkový list
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- Štipka kajenského korenia (voliteľne)
- Voda (na varenie)
Postup:
-
Príprava surovín: Začnite dôkladným umytím údenej krkovičky. Odporúča sa ju na krátko namočiť do studenej vody, aby sa odstránila prebytočná soľ a údené chute, čím sa zlepší celková chuť jedla.
-
Varíme krkovičku: Umiestnite údenú krkovičku do veľkého hrnca a zalejte ju vodou, až kým nebude celkom ponorená. Pridajte cibuľu, cesnak, bobkový list a korenie. Varíme na miernom ohni približne 1,5 až 2 hodiny, kým nie je mäso jemné a dôkladne uvarené.
-
Prídavok zeleniny: Ak sa rozhodnete pridať zeleninu, nakrájajte zemiaky, mrkvu a karfiol na menšie kúsky a pridajte ich do varenia asi 30 minút pred koncom varenia krkovičky. Týmto spôsobom sa všetky chute skvele prepoja a jedlo bude mimoriadne chutné.
-
Dochutenie: Po uvarení vyberte krkovičku z hrnca a nechajte ju na chvíľu odpočívať. Môžete ju ochutiť podľa vlastných preferencií soľou, čiernym alebo kajenským korením.
-
Servírovanie: Krkovičku nakrájajte na plátky a podávajte ju spolu so zeleninou a vývarom. Môžete ju doplniť knedľou, zemiakovou kašou alebo kyslou kapustou – všetky tieto prílohy sa výborne hodia k údenej krkovičke.
-
Tip: Ak máte na konci vývar, môžete ho podávať ako polievku. Do vývaru pridajte čerstvé bylinky, ako je petržlen alebo pažítka, pre lepší vzhľad a chuť.
A to je všetko! Uvarená údená krkovička je teraz hotová a pripravená na servírovanie. Prajem dobrú chuť!
Tento recept na údenú krkovičku je skvelý! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam. Kombinácia s prílohami znie výborne. Myslím, že to bude hit na mojej rodinnej oslave!
Fíha, to vyzerá naozaj chutne! Mám rada údené jedlá a tento recept ma inšpiroval. Určite si pripravím krkovičku podľa tvojich pokynov. Dúfam, že mi výjde rovnako dobre ako na obrázku!
Super tipy na uvarenie údenej krkovičky! Vždy som mal obavy z varenia, ale tento návod je jasný a jednoduchý. Verím, že sa mi podarí pripraviť niečo fantastické pre moju rodinu.
Mňam, tento recept vyzerá veľmi lákavo! Milujem kombináciu údenej krkovičky so zeleninou. Určite to vyskúšam a podám aj so zemiakovou kašou. Ďakujem za skvelý návod!
Toto je presne to, čo potrebujem! Údená krkovička je moja obľúbená a tvoj recept mi pomôže ju pripraviť ešte lepšie. Rád by som pridal aj trochu byliniek pre extra chuť!
Wau! To vyzerá ako dokonalé jedlo na večeru! Vďaka za tipy a triky, určite sa pustím do varenia tejto údenej krkovičky už tento víkend.
„Konečne som našiel recept, ktorý ma oslovil! Údená krkovička s prílohami znie ako perfektné jedlo pre rodinné stretnutie. Teším sa na tú chuť a určite sa podelím o výsledok s priateľmi.“
„Tento recept vyzerá veľmi lákavo a jednoducho! Rád by som pridal svoj obľúbený koreniny do marinády, aby som mu dal ešte viac chuti. Ďakujem za inšpiráciu!
„To je presne ten recept, ktorý potrebujem do mojej kuchyne! S radosťou ho vyskúšam už zajtra a teším sa na chválu od rodiny.“
„Údená krkovička je skvelé jedlo! Mám pocit, že s týmto receptom nikdy nesklamem. Veľmi sa teším na varenie podľa tvojich pokynov.“