Ako variť varenú kukuricu?

Ak chcete variť varenú kukuricu, postupujte nasledovne:

  1. Naplňte hrniec vodou a pridajte prísadu, ako je soľ alebo cukor.
  2. Dajte hrniec na sporák a nechajte vodu prevrieť.
  3. Odstráňte kožu a vlákna zo stebiel kukurice.
  4. Vložte kukuricu do vriacej vody a znížte teplotu na strednú úroveň.
  5. Varíme kukuricu asi 8-10 minút, alebo kým nezmäkne.
  6. Po uvaríme kukuricu odstráňte z vody a nechajte ju okoreniť a vychladnúť.
  7. Kukuricu je možné podávať s maslom a posýpať soľou alebo ďalšími koreninami podľa chuti.

 

Ako variť varenú kukuricu?

Tip: Na variaciu môžete vyskúšať aj grilovanie kukurice alebo podávanie s mišungou masla a bylinkami. Dobrú chuť!

Varená kukurica je obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dá pripraviť jednoducho a rýchlo. Či už sa chystáte na grilovanie, piknik alebo len na rýchly snack, varená kukurica je skvelou voľbou. Tu je návod, ako ju pripraviť.

Ingrediencie:

  • Čerstvé kukuricové klasy
  • Voda
  • Soľ (podľa chuti)
  • Máslo (voliteľné)

Postup:

  1. Výber kukurice: Pri výbere čerstvej kukurice sa zamerajte na jasne zelené šupky bez hniloby. Samotné zrnka by mali byť plné a šťavnaté.

  2. Príprava kukurice:

    • Odstráňte vonkajšie šupky a jemné vlákna z klasu.
    • Ak sú klasy veľmi dlhé, môžete ich prekrojiť na polovicu, aby sa lepšie zmestili do hrnca.
  3. Varíme vodu: Naplňte veľký hrniec vodou a priveďte ju do varu. Množstvo vody by malo byť dostatočné na to, aby kukurica bola potopená.

  4. Pridávame soľ: Po dosiahnutí varu môžete pridať trochu soli. To pomôže zvýrazniť chuť kukurice.

  5. Varíme kukuricu: Keď voda vrie, pridajte kukuricové klasy do hrnca. Znížte teplotu a zakryte hrniec. Varíme kukuricu približne 5 až 10 minút, v závislosti od čerstvosti a veľkosti klassov. Čím dlhšie varíte, tým bude kukurica mäkšia.

  6. Kontrola uvarenosti: Po uplynutí času ochutnajte zrnko. Ak je dostatočne mäkké a šťavnaté, je hotové. Ak nie, môžete ho variť ešte niekoľko minút.

  7. Odkvapkanie: Po uvarení vyberte kukuricu z hrnca a nechajte ju odkvapkať. Môžete ju tiež rýchlo opláchnuť studenou vodou, aby ste zastavili proces varenia.

  8. Podávanie: Podávajte varenú kukuricu horúcu. Môžete pridať maslo, soľ alebo iné obľúbené koreniny podľa chuti.

Tipy:

  • Ak máte radi štipľavú chuť, môžete pridať trochu čili alebo limetkovú šťavu.
  • Varená kukurica je skvelá aj ako príloha k grilovanému mäsu alebo šalátom.

Varená kukurica je lahodná a zdravá pochúťka, ktorú si môžete vychutnať počas celého leta. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Igor píše:

    Odporúčam trocha viac presoliť, to sa nedá pokaziť.
    Radšej mať viac soli vo vode než na nej.
    Ako komu chutí. 😀

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *