Ako variť varenú kukuricu?

Ak máte záujem o prípravu uvarenej kukurice, riaďte sa nasledujúcim postupom:

  1. Naplníte hrniec vodou a pridáte prísady, ako soľ alebo cukor.
  2. Umístěte hrnec na sporák a nechajte vodu zovrieť.
  3. Odstráňte oplodie a jemné vlákna zo stebiel kukurice.
  4. Vložte kukuricu do vriacej vody a znížte teplotu na strednú.
  5. Varíme kukuricu približne 8-10 minút, alebo kým nezmäkne.
  6. Po uvarení kukuricu vyberte z vody a nechajte ju odpočinúť a vychladnúť.
  7. Kukuricu je možné servírovať s maslom a posypať soľou alebo inými koreninami podľa vlastného vkusu.

 

Ako pripraviť varenú kukuricu?

Tip: Môžete vyskúšať aj grilovanie kukurice alebo kombináciu masla s bylinkami pri podávaní. Prajem vám dobrú chuť!

Uvarená kukurica je veľmi žiadanou pochúťkou, ktorú môžete pripraviť rýchlo a bez námahy. Bez ohľadu na to, či sa pripravujete na grilovanie, piknik alebo len na rýchlu desiatu, varená kukurica je ideálnou voľbou. Tu je postup, ako si ju pripraviť.

Ingrediencie:

  • Čerstvé klasy kukurice
  • Voda
  • Soľ (podľa vlastnej preferecie)
  • Máslo (voliteľne)

Príprava:

  1. Výber kukurice: Pri výbere čerstvej kukurice sa sústreďte na šupky nabielo bez známok hniloby. Samotné zrnka by mali byť plné a šťavnaté.

  2. Príprava kukurice:

    • Odstráňte vonkajšie šupky a jemné vlákna z klasu.
    • Ak sú klasy dlhé, je dobré ich preťať na polovicu, aby sa zmestili do hrnca.
  3. Varíme vodu: Naplníte veľký hrniec vodou a privádzame ju do varu. Množstvo vody by malo byť dostatočné, aby kukurica bola úplne potopená.

  4. Pridáme soľ: Po dosiahnutí varu môžete pridať štipku soli, aby sa zvýraznila chuť kukurice.

    Neodolateľné mini pagáčiky zo syrokrému a zemiakov: Tajomstvo vláčnosti, ktoré vás prekvapí!

    Neodolateľné mini pagáčiky zo syrokrému a zemiakov: Tajomstvo vláčnosti, ktoré vás prekvapí!

    Čítať viac »

  5. Varíme kukuricu: Akonáhle voda zovrie, pridajte kukuricové klasy do hrnca. Znížte teplotu a zakryte hrniec. Varíme kukuricu približne 5 až 10 minút, v závislosti od čerstvosti a veľkosti klassov. Dlhším varením dosiahnete mäkšiu konzistenciu.

  6. Kontrola uvarenosti: Po uplynutí času ochutnajte zrnko. Ak je dostatočne mäkké a šťavnaté, je hotové. Pokiaľ nie, varte ešte niekoľko minút.

  7. Odkvapkanie: Po uvarení vyberte kukuricu z hrnca a nechajte ju odkvapkať. Môžete ju rýchlo opláchnuť pod studenou vodou, aby ste zastavili varenie.

  8. Podávanie: Servírujte varenú kukuricu horúcu. Môžete pridať maslo, soľ alebo iné obľúbené koreniny podľa chuti.

Tipy:

  • Ak máte radi pikantné chute, môžete pridať trochu čili alebo šťavy z limetky.
  • Uvarená kukurica skvele doplní grilované mäso alebo šaláty.

Uvarená kukurica je chutná a zdravá pochúťka, ktorú si môžete užiť počas celého leta. Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Igor píše:

    Odporúčam trocha viac presoliť, to sa nedá pokaziť.
    Radšej mať viac soli vo vode než na nej.
    Ako komu chutí. 😀