Ako vyprážať mrazené rybie filé

Ako vyprážať mrazené rybie filé? Mrazené rybie filé sú vynikajúcim a praktickým riešením pre rýchly a zdravý obed či večeru. Ich výhody spočívajú nielen v jednoduchosti prípravy, ale aj v bohatej chuti a nutričnej hodnote.

V nasledujúcich riadkoch si prejdeme krok za krokom, ako správne vyprážať mrazené rybie filé, aby sme dosiahli chutný a chrumkavý výsledok.

Ingrediencie

Predtým, ako sa pustíte do vyprážania, pripravte si nasledovné ingrediencie:

  1. Mrazené rybie filé – vyberte si svoje obľúbené druhy, ako sú treska, losos alebo pangasius. Na porciu počítajte približne 150-200 g na osobu.
  2. Múka – na obaľovanie filé.
  3. Vajcia – toto je voliteľné, ale slúži pre ešte chrumkavejší obal.
  4. Strúhanka – zlatá a chrumkavá. Môžete použiť pšeničnú, alebo celozrnnú strúhanku podľa preferencie.
  5. Soľ a korenie – pre dochutenie ryby.
  6. Rastlinný olej – na vyprážanie.
  7. Bylinky a citrón – na podávanie.

 

Ako vyprážať mrazené rybie filé?

Krok 1: Príprava rybieho filé

Začneme tým, že si pripravíme mrazené rybie filé. Nezabudnite, že nie je nutné ich pred vyprážaním rozmrazovať, ale ak to preferujete, môžete ich nechať rozmraziť v chladničke niekoľko hodín predtým. Po rozmrazení ich jemne osušte papierovými uterákmi, aby ste odstránili nadbytočnú vlhkosť, čo zabezpečí chrumkavý obal.

Krok 2: Obalovanie filé

V hlbokom tanieri si pripravíme tri samostatné nádoby. Do prvej nalejte múku, do druhej rozšľahajte vajcia (ak ich používate) a do tretej nasypte strúhanku. Pred obalovaním filé posypte všetky tri ingrediencie soľou a korením podľa chuti.

  1. Múka: Najprv si vezmite rybie filé a obaľte ich v múke. Uistite sa, že sú dobre pokryté, ale zbavte sa nadbytočnej múky.
  2. Vajcia: Potom preneste filé do rozšľahaného vajca. Uistite sa, že sú filé rovnomerne obalené.
  3. Strúhanka: Nakoniec obaľte rybu v strúhanke a jemne stlačte, aby sa dobre prichytila. Týmto spôsobom dosiahnete chrumkavý výsledok.

Krok 3: Vyprážanie

Na panvici rozohrejte dostatočne veľké množstvo oleja, aby pokrylo dno (asi 1-2 cm). Hnedý a chrumkavý obal dosiahnete, keď olej zahrievate na strednej teplote. Ak je teplota príliš vysoká, obal sa spáli a ryba ostane surová vo vnútri. Nepoužívajte príliš veľa rybího filé naraz, aby ste nespôsobili zníženie teploty oleja.

Keď je olej dostatočne horúci, opatrne vložte rybie filé a vyprážajte ich 3-4 minúty z každej strany, alebo pokým nebudú pekne zlatisté a chrumkavé. Na konci vyprážania skúste rybu vidlicou – mala by byť ľahko rozdeliteľná a má byť biela (pretože je uvarená).

Krok 4: Servírovanie

Po vyprážaní preneste filé na plech vystlaný papierovými utierkami, aby sa odstránil nadbytočný olej. Potom môžete rybu podávať horúcu. Ideálne je ju servírovať s citrónom, ktorý dodá sviežu chuť, a s bylinkami ako sú petržlen alebo kôpor.

Vyprážané rybie filé veľmi dobre chutia s rôznymi omáčkami, ako je tatárska omáčka alebo jogurtový dip. Na prílohu odporúčame zemiaky, ryžu alebo čerstvý šalát.

Záver

Súhrnne, vyprážanie mrazených rybích filé je jednoduchý proces, ktorý si môže osvojiť každý.

S trochou trpezlivosti a správnymi ingredienciami môžete pripraviť jedlo, ktoré bude lákať chuťové poháriky vašich blízkych. Nezabudnite experimentovať s rôznymi korením a prílohami, aby ste dosiahli svoj ideálny výsledok. Dobrá chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *