Bezlepkové pečivo recept

Rád by som vám predstavil jednoduchý recept na bezlepkové pečivo:

Potrebné suroviny:

  • 200 g mandľovej múky
  • 100 g kokosovej múky
  • 50 g ľanových semien
  • 1 čajová lyžička soli
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 4 vajcia
  • 150 ml mandľového mlieka
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Recept na bezlepkové pečivo

Priebeh prípravy:

  1. V mise spojte mandľovú a kokosovú múku, ľanové semeno, soľ a prášok do pečiva.
  2. V inej miske rozšľahajte vajcia a pridajte mandľové mlieko spolu s olivovým olejom.
  3. Mokré suroviny pridajte k suchým a dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  4. Nechajte cesto na chvíľu odpočívať, približne 15 minút.
  5. Medzitým si pripravte plech a vyložením pečiacim papierom.
  6. Rozprestrite cesto na plech a tvarujte pečivo podľa vlastnej fantázie.
  7. Vložte plech do predhriatej rúry na 180 °C a pečte 20-25 minút, kým pečivo nadobudne zlatistý vzhľad a nie je dobre prepečené.

Po vybratí z rúry nechajte pečivo pár minút vychladnúť a následne si ho môžete vychutnať. Prajem dobrú chuť!

Bezlepkové pečivo recept - 2

2) Bezlepkové pečivo recept

Potrebné suroviny:

  • 250 g bezlepkovej múky (napríklad ryžovej, pohánkovej alebo mandľovej)
  • 1 balenie bezlepkového prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 2-3 lyžice cukru (podľa preferencií)
  • 1 vajce
  • 200 ml mlieka (môžete zvoliť aj rastlinné, ako mandľové alebo sójové)
  • 3 lyžice rastlinného oleja alebo rozpusteného masla

Priebeh prípravy:

  1. Príprava surovín: Predhrejte rúru na 180 °C. Pripravte plech na pečenie a vyložte ho papierom na pečenie.

  2. Suché suroviny: V miske zmiešajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva, soľ a cukor. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky suché suroviny spojili.

  3. Mokré suroviny: V inej miske rozšľahajte vajce, pridajte mlieko a olej (alebo maslo). Dobre premiešajte, aby sa všetky tekuté suroviny spojili.

    Králik na beskydský spôsob

    Králik na beskydský spôsob

    Čítať viac »

  4. Kompozícia surovín: Pomaly pridávajte mokré ingrediencie k tým suchým a priebežne miešajte, až vznikne hladké cesto. V prípade, že je cesto príliš husté, pridajte ešte trochu mlieka.

  5. Tvorba pečiva: Cesto rozdeľte na menšie časti a formujte ich do guličiek, alebo ho môžete naliať do formy na chlieb.

  6. Pečenie: Pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo kým nie je povrch pekne zlatohnedý a cesto sa neoddeľuje od stien formy.

  7. Chladenie: Po vykonaní pečenia nechajte pečivo vychladnúť na mriežke.

  8. Podávanie: Servírujte samostatne, alebo s obľúbeným džemom, maslom či slanými nátierkami.

Tipy:
  • Skúšajte pridávať semienka (napríklad slnečnicové alebo ľanové) pre zvýšenie nutričnej hodnoty.
  • Pre lepšiu chuť môžete pridať bylinky, syr alebo olivy.

Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *