Celozrná bageta

Celozrnná bageta je výbornou voľbou na raňajky, večeru alebo ako pochúťka na cestovanie. Tu je jednoduchý recept na prípravu tejto chutnej bagety:

Čo budeme potrebovať:

– 2 šálky celozrnnej múky
– 1 šálka teplej vody
– 1 lyžička soli
– 1 lyžička cukru
– 1 lyžička sušeného droždia
– 1 lyžica rastlinného oleja

 

Celozrnná bageta

Postup:

Ako uvariť vajce na mäkko?

Ako uvariť vajce na mäkko?

Čítať viac »

1. V miske spojte vodu, cukor a droždie a nechajte zmes stáť asi 5 minút, aby kvasinky ožili.
2. Pridajte soľ a olej a postupne zašľahávajte múku, kým nevznikne hladké cesto.
3. Cesto zakryte utierkou a nechajte kysnúť v miske 1-2 hodiny, kým sa jeho objem zvýši.
4. Po vykysnutí ho preložte na pomúčený plech a nechajte oddychovať ďalších 15-20 minút.
5. Moja rúra už hreje na 200 Celzia.
6. Na povrchu bagety vykonajte niekoľko rezov, aby ste vytvorili malú štrbinu.
7. Pečte v predhriatej rúre 20-25 minút, až kým bageta nezíska zlatistú farbu a chrumkavú kôrku.
8. Nechajte vychladnúť a servírujte s šľahačkou, džemom alebo omáčkou podľa vlastného výberu.

Prajem vám príjemnú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *