Cestoviny s paradajkovou omáčkou pre deti

Po tomto jedle budú vaše deti šťastné. Mamka nám ho vždy pripravila tak, aby sa nám páčil.

Cestoviny s paradajkovou omáčkou pre deti

Cestoviny s paradajkovou omáčkou

Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept na cestoviny s paradajkovou omáčkou pre deti, tento recept je pre vás ideálny:

Zložky:

  • 250 g cestovín
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na jemno
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • čerstvé bazalkové listy na ozdobenie

Postup:

  1. Uvarte cestoviny podľa pokynov na obale, následne ich sceďte a odložte bokom.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu. Opečte ju do zlata.
  3. Potom pridajte cesnak a smažte ďalšie minúty, kým nezíska príjemnú arómu.
  4. Do panvice pridajte paradajkový pretlak, bazalku, oregano, soľ a čierne korenie. Všetko dôkladne premiešajte a varte na slabom ohni približne 10 minút, kým omáčka nezhustne.
  5. Do pripravenej paradajkovej omáčky vmiešajte uvarené cestoviny a dôkladne premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne rozprestrela.
  6. Servírujte cestoviny s paradajkovou omáčkou teplé, ozdobené čerstvými bazalkovými listami.

Teraz už stačí predložiť tieto chutné cestoviny s paradajkovou omáčkou svojim deťom a užiť si spoločné chvíle pri stole. Prajeme dobrú chuť!

Ako ste si pre tento recept priali v slovenčine, mám pre vás aj video návod, ktorý môže byť nápomocný: Cestoviny s paradajkovou omáčkou pre deti

Ak potrebujete ďalšie recepty alebo informácie, neváhajte sa opýtať.

 

Cestoviny s paradajkovou omáčkou pre deti - 2

2) Cestoviny s paradajkovou omáčkou pre deti

Ingrediencie:

  • 250 g cestovín (napríklad penne alebo fusilli)
  • 400 g konzervovaných paradajok (strúhané alebo celé)
  • 1/2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 čajová lyžička olivového oleja
  • 1/2 čajovej lyžičky cukru (na vyváženie kyslosti paradajok)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Sušené bylinky (bazalka alebo oregano) podľa preferencií
  • Parmezán alebo iný syr podľa potreby (na posypanie)

Návod na prípravu:

  1. Príprava cestovín: V hrnci priveďte vodu do varu. Osoľte ju a vložte cestoviny. Varíme v súlade s pokynmi na obale, až kým nie sú al dente. Potom ich sceďte a nechajte postáť.

    Ako spracovať figy?

    Ako spracovať figy?

    Čítať viac »

  2. Príprava omáčky: Medzitým si pripravíme paradajkovú zmes. Na panvici zahrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte ju do sklovita (približne 5 minút).

  3. Pridanie cesnaku: K cibuli pridajte nasekaný cesnak a smažte ho ešte asi 1 minútu, kým sa nezačne uvoľňovať aróma.

  4. Pridanie paradajok: Do panvice vmiešajte konzervované paradajky. Ak máte celé paradajky, môžete ich rozmačkať vidličkou alebo drevenou lyžicou. Pridajte cukor, soľ, korenie a bylinky. Dobre zamiešajte.

  5. Varíme omáčku: Nechajte omáčku variť na nízkej teplote približne 15-20 minút. Mala by sa trochu zahustiť.

  6. Spájanie: Do pripravenej omáčky pridajte uvarené cestoviny a dôkladne premiešajte, aby sa dobre obalili omáčkou.

  7. Podávanie: Cestoviny s paradajkovou omáčkou servírujte na tanieroch. Môžete ich posypať nastrúhaným parmezánom alebo iným obľúbeným syrom.

Rada: Deti môžu mať radi aj zeleninu. Môžete do omáčky pridať jemne nakrájanú mrkvu alebo cuketu, aby bola výživnejšia.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Bruno píše:

    Moji deti si na tom, všetci pochutnali.
    Diky krásne. 🙂