Po tomto jedle budú vaše deti šťastné. Mamka nám ho vždy pripravila tak, aby sa nám páčil.
Cestoviny s paradajkovou omáčkou pre deti
Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept na cestoviny s paradajkovou omáčkou pre deti, tento recept je pre vás ideálny:
Zložky:
- 250 g cestovín
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na jemno
- 400 g paradajkového pretlaku
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- čerstvé bazalkové listy na ozdobenie
Postup:
- Uvarte cestoviny podľa pokynov na obale, následne ich sceďte a odložte bokom.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu. Opečte ju do zlata.
- Potom pridajte cesnak a smažte ďalšie minúty, kým nezíska príjemnú arómu.
- Do panvice pridajte paradajkový pretlak, bazalku, oregano, soľ a čierne korenie. Všetko dôkladne premiešajte a varte na slabom ohni približne 10 minút, kým omáčka nezhustne.
- Do pripravenej paradajkovej omáčky vmiešajte uvarené cestoviny a dôkladne premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne rozprestrela.
- Servírujte cestoviny s paradajkovou omáčkou teplé, ozdobené čerstvými bazalkovými listami.
Teraz už stačí predložiť tieto chutné cestoviny s paradajkovou omáčkou svojim deťom a užiť si spoločné chvíle pri stole. Prajeme dobrú chuť!
Ako ste si pre tento recept priali v slovenčine, mám pre vás aj video návod, ktorý môže byť nápomocný: Cestoviny s paradajkovou omáčkou pre deti
Ak potrebujete ďalšie recepty alebo informácie, neváhajte sa opýtať.
2) Cestoviny s paradajkovou omáčkou pre deti
Ingrediencie:
- 250 g cestovín (napríklad penne alebo fusilli)
- 400 g konzervovaných paradajok (strúhané alebo celé)
- 1/2 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 1/2 čajovej lyžičky cukru (na vyváženie kyslosti paradajok)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Sušené bylinky (bazalka alebo oregano) podľa preferencií
- Parmezán alebo iný syr podľa potreby (na posypanie)
Návod na prípravu:
-
Príprava cestovín: V hrnci priveďte vodu do varu. Osoľte ju a vložte cestoviny. Varíme v súlade s pokynmi na obale, až kým nie sú al dente. Potom ich sceďte a nechajte postáť.
-
Príprava omáčky: Medzitým si pripravíme paradajkovú zmes. Na panvici zahrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte ju do sklovita (približne 5 minút).
-
Pridanie cesnaku: K cibuli pridajte nasekaný cesnak a smažte ho ešte asi 1 minútu, kým sa nezačne uvoľňovať aróma.
-
Pridanie paradajok: Do panvice vmiešajte konzervované paradajky. Ak máte celé paradajky, môžete ich rozmačkať vidličkou alebo drevenou lyžicou. Pridajte cukor, soľ, korenie a bylinky. Dobre zamiešajte.
-
Varíme omáčku: Nechajte omáčku variť na nízkej teplote približne 15-20 minút. Mala by sa trochu zahustiť.
-
Spájanie: Do pripravenej omáčky pridajte uvarené cestoviny a dôkladne premiešajte, aby sa dobre obalili omáčkou.
-
Podávanie: Cestoviny s paradajkovou omáčkou servírujte na tanieroch. Môžete ich posypať nastrúhaným parmezánom alebo iným obľúbeným syrom.
Rada: Deti môžu mať radi aj zeleninu. Môžete do omáčky pridať jemne nakrájanú mrkvu alebo cuketu, aby bola výživnejšia.
Prajem dobrú chuť!