Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou

Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou. Na vás záleží, akú omáčku si pripravíte. Ja som sa rozhodla pre klasiku z výpeku z mäsa.

Pri príprave kuracieho mäsa s ryžou a omáčkou budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 500 g kuracieho filé
– 1 šálka ryže
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, paprika
– 1 polievková lyžica oleja
– 1 polievková lyžica hladkej múky
– 1 polievková lyžica masla
– 1 šálka mäsového vývaru
– 1 šálka smotany

 

Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou

Návod na prípravu:

1. Kuracie mäso nakrájame na malé kusy a dochutíme soľou, korením a opečieme na oleji v veľkej panvici.
2. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do zlatista.
3. Potom primiešame ryžu a necháme ju pár minút podusiť.
4. V hrnci pripravíme omáčku – rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešania zalejeme mäsovým vývarom. Potom primiešame smotanu a necháme zhustiť. Alternatívne môžete do smotany pridať pár lyžíc múky a následne ich pridať k mäsovému pokrmu.
5. Nakoniec spojíme omáčku s mäsom a zeleninou a necháme to pomaly dusiť.
6. Podávame s varenou ryžou, alebo pre športovcov s čerstvou zeleninou.

Dobrú chuť!

Tento recept je hodný kráľov. Vždy si na ňom pochutnám a takisto aj celá moja rodina.

 

Kuracie maso s broskynou a omackou 2

Jemný jablkovo-orechový koláč, LYŽICOVÝ RECEPT

Jemný jablkovo-orechový koláč, LYŽICOVÝ RECEPT

Čítať viac »

Ak máte radi broskyne v kombinácii s kuracím mäsom alebo broskyňovú omáčku, veľmi ma to teší. VašaLucia je stranou, ktorá sa tejto téme venuje do hĺbky. 🙂

 

Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou - 2
Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou – 2

2) Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou

Pripravte sa na lahodný a osviežujúci obed s kuracím mäsom, ktoré vynikajúco doplní sladká broskyňa. Tento recept je skvelý pre tých, ktorí hľadajú niečo originálne a chutné. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, aké ingrediencie sú potrebné a ako jednoducho si pripraviť tento pokrm.

Suroviny, ktoré budete potrebovať

Na prípravu kuracieho mäsa s broskyňou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g kuracieho prsníka
  • 2 zrelé broskyne
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ, korenie a čerstvé bylinky podľa vlastnej chuti

Návod na prípravu

Začnite tým, že kuracie mäso umyjete a osušite. Potom ho nakrájajte na menšie kocky, osolte a okoreňte. Na panvici na olivovom oleji opražte nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú. Následne pridajte kuracie mäso a restujte, kým nezíska peknú zlatistú farbu.

Pridajte nakrájané broskyne a kurací vývar k panvici. Všetko varte na strednom plameni asi 15 minút, kým sa kuracie mäso dôkladne prevarí. Pred podávaním pokrm posypte čerstvými bylinkami, ktoré dodajú chuťovú farebnosť.

Tento recept na kuracie mäso s broskyňou a omáčkou je rýchly a jednoduchý, ideálny na rodinné večere alebo stretnutia s priateľmi. Vyskúšajte ho a určite sa doň zamilujete!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Vanda Slastan píše:

    Recept hodný kráľov. Ja si vždy pochutím a spolu so mnou celá moja domácnosť.

  2. Zelenayova Lucia píše:

    Ak mate radi broskyňu ku kuraciemu mäso alebo broskyňovú omáčku, tak som veľmi rada. Lebo ste navšívili stránku, ktorú túto tému rozoberá do hĺbky vaša lucia. 🙂