Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou. Na vás záleží, akú omáčku si pripravíte. Ja som sa rozhodla pre klasiku z výpeku z mäsa.
Pri príprave kuracieho mäsa s ryžou a omáčkou budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 500 g kuracieho filé
– 1 šálka ryže
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, paprika
– 1 polievková lyžica oleja
– 1 polievková lyžica hladkej múky
– 1 polievková lyžica masla
– 1 šálka mäsového vývaru
– 1 šálka smotany
Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou
Návod na prípravu:
1. Kuracie mäso nakrájame na malé kusy a dochutíme soľou, korením a opečieme na oleji v veľkej panvici.
2. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do zlatista.
3. Potom primiešame ryžu a necháme ju pár minút podusiť.
4. V hrnci pripravíme omáčku – rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešania zalejeme mäsovým vývarom. Potom primiešame smotanu a necháme zhustiť. Alternatívne môžete do smotany pridať pár lyžíc múky a následne ich pridať k mäsovému pokrmu.
5. Nakoniec spojíme omáčku s mäsom a zeleninou a necháme to pomaly dusiť.
6. Podávame s varenou ryžou, alebo pre športovcov s čerstvou zeleninou.
Dobrú chuť!
Tento recept je hodný kráľov. Vždy si na ňom pochutnám a takisto aj celá moja rodina.
Ak máte radi broskyne v kombinácii s kuracím mäsom alebo broskyňovú omáčku, veľmi ma to teší. VašaLucia je stranou, ktorá sa tejto téme venuje do hĺbky. 🙂

2) Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou
Pripravte sa na lahodný a osviežujúci obed s kuracím mäsom, ktoré vynikajúco doplní sladká broskyňa. Tento recept je skvelý pre tých, ktorí hľadajú niečo originálne a chutné. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, aké ingrediencie sú potrebné a ako jednoducho si pripraviť tento pokrm.
Suroviny, ktoré budete potrebovať
Na prípravu kuracieho mäsa s broskyňou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g kuracieho prsníka
- 2 zrelé broskyne
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml kuracieho vývaru
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ, korenie a čerstvé bylinky podľa vlastnej chuti
Návod na prípravu
Začnite tým, že kuracie mäso umyjete a osušite. Potom ho nakrájajte na menšie kocky, osolte a okoreňte. Na panvici na olivovom oleji opražte nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú. Následne pridajte kuracie mäso a restujte, kým nezíska peknú zlatistú farbu.
Pridajte nakrájané broskyne a kurací vývar k panvici. Všetko varte na strednom plameni asi 15 minút, kým sa kuracie mäso dôkladne prevarí. Pred podávaním pokrm posypte čerstvými bylinkami, ktoré dodajú chuťovú farebnosť.
Tento recept na kuracie mäso s broskyňou a omáčkou je rýchly a jednoduchý, ideálny na rodinné večere alebo stretnutia s priateľmi. Vyskúšajte ho a určite sa doň zamilujete!