Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou

Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou. Je však na vás akú omáčku si k músu pripravíte. Ja som zvolila kalsickú z výpeku z mäsa.

Na prípravu kuracieho mäsa s ryžou a omáčkou budete potrebovať tieto suroviny:

– 500 g kuracieho mäsa
– 1 šálka ryže
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, paprika
– 1 polievková lyžica oleja
– 1 polievková lyžica hladkej múky
– 1 polievková lyžica masla
– 1 šálka mäsovej vývaru
– 1 šálka smotany

 

Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou

Postup:

1. Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky a osolíme, okoreníme a opečieme na oleji vo veľkej panvici.
2. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme dozlatista.
3. Potom pridáme ryžu a necháme povirieť pár minút
4. V hrnci si pripravíme omáčku – rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešania zalejeme mäsovým vývarom. Pridáme smotanu a necháme zaprášiť. Alebo môžete pridamo do smotany dať pár lyžíc hladkej múky a tak pridať k mäsu.
5. Nakoniec pridáme omáčku k mäsu so zeleninou a necháme pomaly dusiť.
6. Podávame s varenou ryžou. Ale pre fitnesákov ideálne so zeleninou.

Dobrú chuť!

Recept hodný kráľov. Ja si vždy pochutím a spolu so mnou celá moja domácnosť.

 

Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou - 2

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *