Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou

Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou. Je však na vás akú omáčku si k músu pripravíte. Ja som zvolila kalsickú z výpeku z mäsa.

Na prípravu kuracieho mäsa s ryžou a omáčkou budete potrebovať tieto suroviny:

– 500 g kuracieho mäsa
– 1 šálka ryže
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, paprika
– 1 polievková lyžica oleja
– 1 polievková lyžica hladkej múky
– 1 polievková lyžica masla
– 1 šálka mäsovej vývaru
– 1 šálka smotany

 

Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou

Postup:

1. Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky a osolíme, okoreníme a opečieme na oleji vo veľkej panvici.
2. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme dozlatista.
3. Potom pridáme ryžu a necháme povirieť pár minút
4. V hrnci si pripravíme omáčku – rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešania zalejeme mäsovým vývarom. Pridáme smotanu a necháme zaprášiť. Alebo môžete pridamo do smotany dať pár lyžíc hladkej múky a tak pridať k mäsu.
5. Nakoniec pridáme omáčku k mäsu so zeleninou a necháme pomaly dusiť.
6. Podávame s varenou ryžou. Ale pre fitnesákov ideálne so zeleninou.

Dobrú chuť!

Recept hodný kráľov. Ja si vždy pochutím a spolu so mnou celá moja domácnosť.

 

Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou - 2

Ak mate radi broskyňu ku kuraciemu mäso alebo broskyňovú omáčku, tak som veľmi rada. Lebo ste navšívili stránku, ktorú túto tému rozoberá do hĺbky vaša lucia. 🙂

 

Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou - 2
Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou – 2

2) Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou

Pripravte sa na osviežujúci a lahodný obed s kuracím mäsom, ktoré ideálnym spôsobom doplní sladká broskyňa. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú niečo nové a chutné. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, čo všetko potrebujete a ako jednoducho si tento pokrm pripraviť.

Ingrediencie, ktoré potrebujete

Na prípravu kuracieho mäsa s broskyňou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g kuracieho prsníka
  • 2 zrelé broskyne
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ, korenie a čerstvé bylinky podľa chuti

Postup prípravy

Začnite tým, že kuracie mäso umyjete a osušíte. Následne ho nakrájajte na menšie kúsky, ktoré osolíte a okoreníte. Na panvici na olivovom oleji opražte nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú. Potom pridajte kuracie mäso a opražte ho, kým sa pekne zlatisto nezafarbené.

Pridajte nakrájané broskyne a kurací vývar do panvice. Všetko varte na strednom ohni asi 15 minút, kým sa kuracie mäso dôkladne prevarí. Pred podávaním pokrm posypte čerstvými bylinkami, ktoré mu dodajú tú správnu chuť.

Tento recept na kuracie mäso s broskyňou a omáčkou je rýchly a jednoduchý, ideálny pre rodinné večere alebo návštevy priateľov. Vyskúšajte ho a určite si ho zamilujete!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Vanda Slastan píše:

    Recept hodný kráľov. Ja si vždy pochutím a spolu so mnou celá moja domácnosť.

  2. Zelenayova Lucia píše:

    Ak mate radi broskyňu ku kuraciemu mäso alebo broskyňovú omáčku, tak som veľmi rada. Lebo ste navšívili stránku, ktorú túto tému rozoberá do hĺbky vaša lucia. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *