Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou. Je však na vás akú omáčku si k músu pripravíte. Ja som zvolila kalsickú z výpeku z mäsa.
Na prípravu kuracieho mäsa s ryžou a omáčkou budete potrebovať tieto suroviny:
– 500 g kuracieho mäsa
– 1 šálka ryže
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, paprika
– 1 polievková lyžica oleja
– 1 polievková lyžica hladkej múky
– 1 polievková lyžica masla
– 1 šálka mäsovej vývaru
– 1 šálka smotany
Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou
Postup:
1. Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky a osolíme, okoreníme a opečieme na oleji vo veľkej panvici.
2. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme dozlatista.
3. Potom pridáme ryžu a necháme povirieť pár minút
4. V hrnci si pripravíme omáčku – rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešania zalejeme mäsovým vývarom. Pridáme smotanu a necháme zaprášiť. Alebo môžete pridamo do smotany dať pár lyžíc hladkej múky a tak pridať k mäsu.
5. Nakoniec pridáme omáčku k mäsu so zeleninou a necháme pomaly dusiť.
6. Podávame s varenou ryžou. Ale pre fitnesákov ideálne so zeleninou.
Dobrú chuť!
Recept hodný kráľov. Ja si vždy pochutím a spolu so mnou celá moja domácnosť.