rúru na teplotu 200 °C.
Rúru nastavíme na 200 °C.
Recept 6: Pečené horné stehná so slaninou a jablkami
Ingrediencie:
- 4 kusy kuracích horných stehien
- 150 g slaniny
- 2 jablká, nakrájané na kolieska
- 1 cibuľa, nakrájaná na štvrtinky
- 2 lyžice medu
- 1 lyžica balzamikového octu
- Soľ a čierne korenie
Postup:
- Rúru predhrejeme na 190 °C.
- Na panvici opečieme slaninu a po chvíli pridáme cibuľu. Opečené kusy slaniny vyberieme a uložíme na plech.
- Do tej istej panvice vložíme stehná a opražíme ich z oboch strán.
- Na pekáč uložíme slaninu, jablká a cibuľu, na vrch pridáme kuracie stehná.
- Pokvapkáme medom a balzamikovým octom. Pečieme 45 minút.
- Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým prílohami.
Recept 7: Mediteránske pečené horné stehná s olivami a feta syrom
Ingrediencie:
- 4 horné stehná kurčaťa
- 200 g olív (čierych aj zelených)
- 150 g feta syra, nakrájaného na kocky
- 2 paradajky, nakrájané na plátky
- 1 citrón, šťava a kôra
- 3 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie
Postup:
- Rúru predhrejeme na 200 °C.
- V miske skombinujeme olivy, paradajky, feta syr, citrónovú šťavu a kôru, olivový olej, soľ a korenie. Dobre premiešame.
- Stehná osolíme, okoreníme a umiestnime do pekáča, na každé stehno uložíme zmes olív a paradajok.
- Pečieme približne 40-50 minút, kým sú stehná dôkladne prepečené.
- Servírujeme s čerstvým chlebom alebo kuskusom.
Záver
Potrebujeme:
– 4 kusy kuracích stehien
– soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika
– cesnak
– olivový olej
– cesnakový prášok
– petržlenovú vňať
Pečené horné stehná
Postup:
1. Kuracie stehná umyjeme, osolíme, okoreníme mletou sladkou paprikou a cesnakom.
2. Na plech umiestnime kuracie stehná, pokvapkáme olivovým olejom a šťavou z citrónov.
3. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C zhruba 40-50 minút, pravidelne ich otáčame a občas polievame výpekom.
4. Po upečení posypeme jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.
5. Servírujeme s prílohou podľa vlastného uváženia.
Dobrú chuť!