Pečené horné stehná

rúru na teplotu 200 °C.

  • V miske skombinujeme olivový olej, nakrájané papriky, cibuľu, nasekaný cesnak, sladkú papriku, soľ a čierne korenie. Dobre premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
  • Horné stehná osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti, potom ich umiestnime do pekáča.
  • Na stehienka navrstvíme zmes papriky a cibule, pričom dôkladne dbáme na to, aby bolo všetko rovnomerne rozložené.
  • Pečieme v rúre približne 35-45 minút, kým nie sú stehná zlatisté a dobre prepečené.
  • Podávame so zemiakovou kašou alebo čerstvým chlebom a ozdobíme čerstvými bylinkami.
  • Rúru nastavíme na 200 °C.

  • Na plech rozmiestnime cibuľu, papriku a cesnak, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme sladkou paprikou.
  • Stehná osolíme a okoreníme, potom ich umiestnime na zeleninový základ.
  • Pečieme 40-50 minút, kým stehná získajú zlatistú farbu a sú dobre prepečené, pričom ich občas polejeme výpekom.
  • Servírujeme s chlebom alebo ryžou.
  • Recept 6: Pečené horné stehná so slaninou a jablkami

    Ingrediencie:

    • 4 kusy kuracích horných stehien
    • 150 g slaniny
    • 2 jablká, nakrájané na kolieska
    • 1 cibuľa, nakrájaná na štvrtinky
    • 2 lyžice medu
    • 1 lyžica balzamikového octu
    • Soľ a čierne korenie

    Postup:

    1. Rúru predhrejeme na 190 °C.
    2. Na panvici opečieme slaninu a po chvíli pridáme cibuľu. Opečené kusy slaniny vyberieme a uložíme na plech.
    3. Do tej istej panvice vložíme stehná a opražíme ich z oboch strán.
    4. Na pekáč uložíme slaninu, jablká a cibuľu, na vrch pridáme kuracie stehná.
    5. Pokvapkáme medom a balzamikovým octom. Pečieme 45 minút.
    6. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým prílohami.

    Recept 7: Mediteránske pečené horné stehná s olivami a feta syrom

    Ingrediencie:

    • 4 horné stehná kurčaťa
    • 200 g olív (čierych aj zelených)
    • 150 g feta syra, nakrájaného na kocky
    • 2 paradajky, nakrájané na plátky
    • 1 citrón, šťava a kôra
    • 3 lyžice olivového oleja
    • Soľ a čierne korenie

    Postup:

    1. Rúru predhrejeme na 200 °C.
    2. V miske skombinujeme olivy, paradajky, feta syr, citrónovú šťavu a kôru, olivový olej, soľ a korenie. Dobre premiešame.
    3. Stehná osolíme, okoreníme a umiestnime do pekáča, na každé stehno uložíme zmes olív a paradajok.
    4. Pečieme približne 40-50 minút, kým sú stehná dôkladne prepečené.
    5. Servírujeme s čerstvým chlebom alebo kuskusom.

    Záver

     

    Potrebujeme:
    – 4 kusy kuracích stehien
    – soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika
    – cesnak
    – olivový olej
    – cesnakový prášok
    – petržlenovú vňať

    Ako dlho sa varí brokolica na pare?

    Ako dlho sa varí brokolica na pare?

    Čítať viac »

     

    Pečené horné stehná

    Postup:
    1. Kuracie stehná umyjeme, osolíme, okoreníme mletou sladkou paprikou a cesnakom.
    2. Na plech umiestnime kuracie stehná, pokvapkáme olivovým olejom a šťavou z citrónov.
    3. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C zhruba 40-50 minút, pravidelne ich otáčame a občas polievame výpekom.
    4. Po upečení posypeme jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.
    5. Servírujeme s prílohou podľa vlastného uváženia.

    Dobrú chuť!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    4 Komentáre

    1. Zlatý Janko píše:

      Tento recept vyzerá fantasticky! Kuracie stehná pečené s cesnakom sú moja obľúbená pochúťka. Určite to vyskúšam, znie to veľmi chutne a jednoducho. Dobrú chuť všetkým, ktorí sa do toho pustia!

    2. Kocúrko123 píše:

      Pečené kuracie stehná sú skvelé! Mám rád, keď sú šťavnaté a plné chuti. Ďakujem za tento jednoduchý recept, určite ho vyskúšam na víkendovú večeru. Nech sa vám vydarí!

    3. Slniečko91 píše:

      Tento recept na pečené kuracie stehná vyzerá super! Mám rada jednoduché jedlá, ktoré chutia výborne. Olivový olej a cesnak sú skvelá kombinácia. Určite ho zaradím do svojho jedálnička!

    4. BublinkováZuzka píše:

      Kuracie stehná pečené s cesnakom sú naozaj mňam! Rada varím pre rodinu a tento recept vyzerá ako víťaz. Pečenie je vždy dobrý nápad, ďakujem za tipy a inšpiráciu k vareniu!