Potrebujeme:
– 500 g kacky
– 1 veľkú cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžička soli
– 1 lyžička mletého čierneho korenia
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 2 lyžice hladkej múky
– 500 ml vývaru
Plnka do kačky recept
Postup:
1. Kacku dôkladne umyjeme a očistíme. Zbytočné tukové vrecká odstránime.
2. Cibuľu a cesnak jemne nakrájame.
3. V hrnci s vysokým okrajom rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu dozlatista.
4. Pridáme nakrájaný cesnak a orestujeme ho ešte krátko.
5. Na orestovanú cibuľu a cesnak pridáme mletú sladkú papriku a chvíľu ju restujeme na miernom ohni.
6. Kacku povrchovo potrieme soľou a mletým čiernym korením.
7. Do hrnca pridáme kacku a opražíme ju zo všetkých strán dozlatista.
8. Pridáme hladkú múku a dôkladne ju premiešame s cibuľou a kackou.
9. Zalejeme vývarom a pomaly varíme pol hodiny. Občas premiešame.
10. Po uvarení kacky ju môžeme podávať napríklad s knedľou alebo zemiakovým pyré.
Dobrú chuť!