Plnka do makroniek slaný karamel

Ingrediencie:
– 200 g kryštálového cukru
– 4 vajcia
– 100 g masla
– 200 g hladkej múky
– 1 balíček vanilkového cukru
– 1 čajová lyžička jedlé soli

Na karamelovú plnku:
– 200 g slaného karamelu (môžete ho kúpiť alebo pripraviť doma)

 

Plnka do makroniek slaný karamel

Postup:
1. Na začiatok si pripravíme cesto na makronky. Vo veľkej mise zmiešajte maslo a kryštálový cukor, kým nevznikne krémová zmes.
2. Pridajte vaječné žĺtka a vanilkový cukor. Vymiešajte do hladka.
3. Do mixu postupne pridajte hladkú múku a jedlú soľ. Dôkladne premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
4. V samostatnej mise si vyšľahajte bielka z vajec na tuhý sneh. Potom opatrne zapracujte bielka do cesta, aby vznikla jemná hmota.
5. Na plech si pripravte pečiaci papier. Cesto nalejte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou tryskou. Pomocou trysky vytvorte cca 2 cm veľké kúsky cesta na plech.
6. Makronky dajte piecť do vyhriatej rúry na 150°C asi 15 – 20 minút, alebo kým nezískajú zlatistú farbu a nezhnednú.
7. Po upečení nechajte makronky úplne vychladnúť na plechu.

Príprava karamelovej plnky:
1. Slaný karamel rozotrite na plytkej miske, ktorú ste predtým pripravili.
2. Na každú druhú makronku (ktorú nakrátko odložíte) aplikujte tzv. kamrálovú plnku. Jednoducho na jednu makronku nanesiete malé množstvo karamelu a prekryjete druhou.
3. Pokračujte v tomto postupe až kým nebudú všetky makronky naplnené slaným karamelom.

A teraz si môžete vychutnať tieto lahodné slané karamelové makronky!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *