• Na prípravu zlatej polevy budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

    – 200 g cukru
    – 100 ml vody
    – 200 g masla
    – 200 ml smotany na šľahanie
    – štipka soli
    – 1 vanilkový cukor

  •  

    Postup:

    1. V hrnci si pripravte karamel: vodu a cukor dajte na stredný oheň a za občasného miešania nechajte cukor rozpustiť a získať zlatú farbu. Dávajte si pozor, aby sa nezakúrilo.

    2. Keď cukor dosiahne zlatú farbu, pridajte maslo a nechajte ho rozpustiť. Miešajte, kým sa maslo úplne nerozpustí.

    3. Do zmesi pridajte smotanu na šľahanie, sol a vanilkový cukor. Pomaly miešajte, kým sa všetky ingrediencie pekne nezmiešajú.

    4. Polevu nechajte v hrnci ešte niekoľko minút varítkovať a potom ju nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Poleva sa stuhne až keď úplne vychladne.

    Vaša zlatá poleva je teraz hotová. Môžete ju použiť na ozdobenie koláčov, zákuskov, torty alebo iných dezertov. Dobrú chuť!

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *