Plnka do torty s ovocím

Ingredients:

– 250g hladkej múky
– 200g masla (mäkkého)
– 3 vaječné žĺtky
– 120g cukru
– 1 vanilkový cukor
– 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
– štipka soli
– 2-3 lyžice studenej vody

 

Plnka do torty s ovocím

Na plnkovanie:
– 500g čerstvého ovocia (napr. maliny, jahody, broskyne, hrozienka)
– 3 lyžice cukru
– 1 vrecúško vanilkového cukru
– 2 lyžice hladkej múky

Postup:
1. V miske zmiešajte múku, kypriaci prášok do pečiva, cukor, vanilkový cukor a soľ.
2. Pridajte mäkké maslo a vaječné žĺtky. Rukami alebo mixérom všetko spolu premiešajte a vytvorte cesto. Ak je cesto príliš suché, pridajte niekoľko lyžíc studenej vody.
3. Cesto nechajte odpočívať v chladničke asi 30 minút.
4. Medzitým pripravte plnkovanie. Ovocie umyte a pokrájajte na menšie kúsky.
5. Do misky dajte ovocie, cukor, vanilkový cukor a múku. Všetko dôkladne premiešajte.
6. Rozváľajte cesto na tenký plát a uložte ho do plechu na pečenie.
7. Cesto naplňte ovocnou plnkou do strednej časti. Okraje cesta môžete sklopiť nad plnkou.
8. Tortu piecť v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 30 – 40 minút, kým nezhnedne a nezarumení sa.
9. Hotovú tortu nechajte trochu vychladnúť a podávajte ju s plátkami čerstvého ovocia a šľahačkou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *