Plnka do torty s ovocím

Ingrediencie:

– 250g hladkej múky
– 200g masla (mäkkého)
– 3 vaječné žĺtky
– 120g cukru
– 1 vanilkový cukor
– 1 balenie prášku do pečiva
– štipka soli
– 2-3 lyžice studenej vody

 

Plnka na tortu s ovocím

Na plnku:
– 500g čerstvého ovocia (napr. maliny, jahody, broskyne, hrozienka)
– 3 lyžice cukru
– 1 vrecúško vanilkového cukru
– 2 lyžice hladkej múky

Polievka z hlávkovej kapusty – Recept

Polievka z hlávkovej kapusty – Recept

Čítať viac »

Postup:
1. V veľkej miske kombinujte múku, prášok do pečiva, cukor, vanilkový cukor a soľ.
2. Pridajte mäkké maslo a vaječné žĺtky. Rukami alebo mixérom všetko dôkladne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto. Ak je cesto príliš suche, pridajte niekoľko lyžíc studenej vody.
3. Cesto nechajte odpočívať v chladničke približne 30 minút.
4. Počas čakania pripravte ovocnú plnku. Ovocie dôkladne umyte a narežte na menšie kusy.
5. V miske zmiešajte ovocie, cukor, vanilkový cukor a hladkú múku. Všetko dobre premiešajte.
6. Rozvaľkajte cesto na tenký plát a vložte ho do plechu na pečenie.
7. Naplňte cesto ovocnou zmesou v strednej časti a okraje cesta môžete sklopiť nad náplňou.
8. Tortu pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 30 – 40 minút, kým sa zlatisto nezafarbení.
9. Po upečení tortu nechajte vychladnúť a podávajte ju s plátkami čerstvého ovocia a šľahačkou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *