Dark Mode Light Mode

Plnka do torty s ovocím

Plnka do torty s ovocím Plnka do torty s ovocím
Plnka do torty s ovocím

Ingrediencie:

– 250g hladkej múky
– 200g masla (mäkkého)
– 3 vaječné žĺtky
– 120g cukru
– 1 vanilkový cukor
– 1 balenie prášku do pečiva
– štipka soli
– 2-3 lyžice studenej vody

 

Advertisement

Plnka na tortu s ovocím

Na plnku:
– 500g čerstvého ovocia (napr. maliny, jahody, broskyne, hrozienka)
– 3 lyžice cukru
– 1 vrecúško vanilkového cukru
– 2 lyžice hladkej múky

Postup:
1. V veľkej miske kombinujte múku, prášok do pečiva, cukor, vanilkový cukor a soľ.
2. Pridajte mäkké maslo a vaječné žĺtky. Rukami alebo mixérom všetko dôkladne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto. Ak je cesto príliš suche, pridajte niekoľko lyžíc studenej vody.
3. Cesto nechajte v chladničke odpočívať približne 30 minút pred ďalším spracovaním.
4. Počas čakania pripravte ovocnú plnku. Ovocie dôkladne umyte a narežte na menšie kusy.
5. V miske zmiešajte ovocie, cukor, vanilkový cukor a hladkú múku. Všetko dobre premiešajte.
6. Rozvaľkajte cesto na tenký plát a vložte ho do plechu na pečenie.
7. Naplňte cesto ovocnou zmesou v strednej časti a okraje cesta môžete sklopiť nad náplňou.
8. Tortu pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 30 – 40 minút, kým sa zlatisto nezafarbení.
9. Po upečení tortu nechajte vychladnúť a podávajte ju s plátkami čerstvého ovocia a šľahačkou.

Dobrú chuť!

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Previous Post
Mandľová plnka do morky

Mandľová plnka do morky

Next Post
Plnka na zdobenie medovníkov

Plnka na zdobenie medovníkov

Advertisement