Plnka do zemiakových placiek

Potrebujeme:
– 4 stredne veľké zemiaky
– 1 vajce
– 4 polievkové lyžice múky
– soľ a mleté čierne korenie podľa preferencie
– olej na smaženie

 

Plnka do zemiakových placiek

Postup:
1. Zemiaky dôkladne umyjeme a opláchneme pod tečúcou vodou. Varíme ich približne 15 minút vo vode so štipkou soli, až kým nezmäknú.
2. Zlejeme vodu z uvarených zemiakov a necháme ich vychladnúť.
3. Vychladnuté zemiaky olúpeme a jemne nastrúhame do misky.
4. Pridáme vajce, múku, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešame, aby sme dosiahli hladkú zmes.
5. Na panvici zahrejeme olej.
6. Z pripravenej zmesi formujeme placičky a opatrne ich ukládame na rozohriatu panvicu. Smažíme z oboch strán, kým nebudú mať zlatistý nádych a nebudú pevné.
7. Upečené placičky vyberieme z panvice a uložíme na papierovú utierku, aby sme odstránili nadbytočný olej.

Zapekané cestoviny s kuracím mäsom, pórom a hráškom

Zapekané cestoviny s kuracím mäsom, pórom a hráškom

Čítať viac »

Servírujeme teplé s kyslou smotanou, kečupom alebo inou omáčkou podľa preferencií. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *