Plnka do cheesecake

Tu je recept na plnku na cheesecake v slovenskom jazyku:

Potrebujete:
– 500 g tvarohu
– 200 ml smotany na šľahanie
– 200 g cukru
– 4 vajcia
– šťava z 1 citróna
– kôra z 1 citróna
– 2 lyžice vanilkového cukru

 

Plnka na cheesecake

Postup:
1. Vložte tvaroh do veľkej misy a pridajte cukor. Všetko dobre premiešajte, až kým sa cukor úplne nerozpustí.
2. V samostatnej miske vymiešajte šľahačku, až kým sa vytvorí tuhý krém. Pridajte ju k tvarohu a opäť dobre premiešajte.
3. Do zmesi pridajte vajcia a premiešajte, kým nebude všetko dobre spojené.
4. Pridajte šťavu z citróna a kôru z citróna. Pridajte aj vanilkový cukor a dobre premiešajte.
5. Zmes nalejte na pripravený podklad na cheesecake a vyrovnajte povrch.
6. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pečte cheesecake asi 40-50 minút, až kým povrch nezhnedne a stred bude pevný.
7. Nechajte cheesecake vychladnúť na izbovej teplote, potom ho vložte do chladničky minimálne na 4 hodiny alebo cez noc.
8. Keď je cheesecake dostatočne vychladený, môžete ho pokojne ozdobiť ovocím, čokoládou či šľahačkou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *