Plnka z pečienok

 

Ak hľadáte recept na plnku z pečienok, tu je jednoduchý návod:

Potrebné ingrediencie:

  • 500 g jemných mletých pečienok (hovädzkych, bravčových alebo kuracích)
  • 1 veľká cibuľa, jemne posekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne posekané
  • 2 plné polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 1/4 šálky mlieka
  • 2 lyžice čerstvej nasekanéj petržlenovej vňate
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Plnka z pečienok

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olej a orestujte posekanú cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  2. Pečienky pridajte do panvice a miešajte, kým nie sú úplne prepečené.
  3. Varte variť pečienky približne 5 minút, potom ich preložte do veľkej miešačky.
  4. Pridajte vajce, strúhanku, mlieko, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie podľa chuti do miešačky s pečienkami.
  5. Pomocou miešačky premiešajte všetky ingrediencie do hladka až kým sa nevytvorí jednotná hmota.
  6. Plnku môžete použiť do rôznych pokrmov, napríklad do papriek, zemiakových plackov alebo cestovín.

Takto pripravená plnka z pečienok je vynikajúcim spôsobom, ako využiť mleté pečienky. Dúfam, že vám toto jedlo bude chutiť! Ak máte ďalšie otázky alebo želáte recepty na ďalšie jedlá, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Plnka z pečienok je tradičný a chutný spôsob, ako obohatiť vaše jedlá. Je to výborná príloha, ktorá sa skvele hodí k mäsu, ale aj ako samostatný chod. V nasledujúcom recepte vám ukážem, ako si túto delikátnu plnku pripravíte jednoducho a rýchlo.

Ingrediencie potrebné na plnku

Na prípravu plnky z pečienok budete potrebovať:

  • 400 g kuracej pečienky
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 hrnčeky chlebových omrviniek
  • 1 hrnček kuracieho vývaru
  • 1 čajovú lyžičku tymiánu
  • soľ a čierne korenie na chuť
  • 2 polievkové lyžice oleja

Postup prípravy plnky

Najskôr si očistite kuracie pečienky a nakrájajte ich na malé kocky. Na panvici rozohrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu. Smažte, kým nie je zlatistá. Potom pridajte cesnak a kuracie pečienky. Smažte ich, kým nie sú dobre prepečené.

Keď sú pečienky hotové, pridajte chlebové omrvinky a premiešajte. Následne pomaly pridávajte kurací vývar, kým zmes nie je dostatočne vlhká. Pridajte tymián, soľ a korenie podľa chuti a dôkladne premiešajte. Plnku je možné podať ako prílohu, alebo ju môžete použiť na plnenie mäsových pokrmov.

Plnka z pečienok je vynikajúcim spôsobom, ako povzniesť vaše domáce varenie a pridať do jedál jedinečné chute. Bon appétit!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *