Ak hľadáte recept na plnku z pečienok, tu je jednoduchý návod:
Potrebné ingrediencie:
- 500 g jemných mletých pečienok (hovädzkych, bravčových alebo kuracích)
- 1 veľká cibuľa, jemne posekaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne posekané
- 2 plné polievkové lyžice rastlinného oleja
- 1 vajce
- 1/2 šálky strúhanky
- 1/4 šálky mlieka
- 2 lyžice čerstvej nasekanéj petržlenovej vňate
- soľ a korenie podľa chuti
Plnka z pečienok
Postup:
- Na panvici zohrejte olej a orestujte posekanú cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
- Pečienky pridajte do panvice a miešajte, kým nie sú úplne prepečené.
- Varte variť pečienky približne 5 minút, potom ich preložte do veľkej miešačky.
- Pridajte vajce, strúhanku, mlieko, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie podľa chuti do miešačky s pečienkami.
- Pomocou miešačky premiešajte všetky ingrediencie do hladka až kým sa nevytvorí jednotná hmota.
- Plnku môžete použiť do rôznych pokrmov, napríklad do papriek, zemiakových plackov alebo cestovín.
Takto pripravená plnka z pečienok je vynikajúcim spôsobom, ako využiť mleté pečienky. Dúfam, že vám toto jedlo bude chutiť! Ak máte ďalšie otázky alebo želáte recepty na ďalšie jedlá, neváhajte sa opýtať.
2)
Plnka z pečienok je tradičný a chutný spôsob, ako obohatiť vaše jedlá. Je to výborná príloha, ktorá sa skvele hodí k mäsu, ale aj ako samostatný chod. V nasledujúcom recepte vám ukážem, ako si túto delikátnu plnku pripravíte jednoducho a rýchlo.
Ingrediencie potrebné na plnku
Na prípravu plnky z pečienok budete potrebovať:
- 400 g kuracej pečienky
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 hrnčeky chlebových omrviniek
- 1 hrnček kuracieho vývaru
- 1 čajovú lyžičku tymiánu
- soľ a čierne korenie na chuť
- 2 polievkové lyžice oleja
Postup prípravy plnky
Najskôr si očistite kuracie pečienky a nakrájajte ich na malé kocky. Na panvici rozohrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu. Smažte, kým nie je zlatistá. Potom pridajte cesnak a kuracie pečienky. Smažte ich, kým nie sú dobre prepečené.
Keď sú pečienky hotové, pridajte chlebové omrvinky a premiešajte. Následne pomaly pridávajte kurací vývar, kým zmes nie je dostatočne vlhká. Pridajte tymián, soľ a korenie podľa chuti a dôkladne premiešajte. Plnku je možné podať ako prílohu, alebo ju môžete použiť na plnenie mäsových pokrmov.
Plnka z pečienok je vynikajúcim spôsobom, ako povzniesť vaše domáce varenie a pridať do jedál jedinečné chute. Bon appétit!