Silne návykové slimáky s jogurtového cesta

Silne návykové slimáky s jogurtového cesta Nedolá tomuto poctivému slimákovi v jogurtovom cestíčku. Ja som neodolala  moja domácnsoť tiež nie. Trháme si ich na poly aby sme mali čo najviac kúskov. 
Recept som objavila  na YouTube kanály, kde je pekne zobrazené ako sa pripravuje. Video som vám uložila v článku nižšie.

 

 

Príprava jogurtového cesta
Príprava jogurtového cesta (zdroj: Alev Türken)

Silne návykové slimáky s jogurtového cesta. VARUJEME dajte si na ne pozor!

Závislosť s akou som sa pustila do týchto slimákov je až neuveriteľná.  To je proste neičo čomu nikto neodolá. A podobne ako ja si slimáky zamilujete. Ak na vrch pridáte párškový cukor tak su ešte lepšie. 

K príprave som použila:

  • jedno vajíčko
  • sušené droždie v prášku (1 balíček)
  • 1 ČL soli (ideálne stačí štipka)
  • 3,5 hrnčeku hladkej múky
  • plátok masla
  • 1 ČL kryštáloveho cukru
  • ideálne aj 150 gramov roztopeného masielka

 

Rolovanie slimákového cesta
Rolovanie slimákového cesta (zdroj: Alev Türken)

 

Tak si ten postup ukážme

Začala som tým, že do misky som pridala prášok do pečiva, mlieko, vajíčko a cukor.
Všetko som to veľmi dôkaldne premiešala. Dajte si pozor na hrudky alebo niečo podobné. To v tomto recpet rozhodne nechceme.

Po dôkladom premiešani po častiach primešávam múku. Nedávajte ju tam naraz. Nezabudneme na roztopené maslo a štipku soli. Opäť dkladne premiešame a dáme na pomúčenu dosku, kde vypracujeme cesto.

Dáme do misky po utierkou alebo potravinárskou fóliou a necháme kysnúť. Psotačí vážne 15 až 20 minút-

Upečené jogurtové slimáky
Upečené jogurtové slimáky (zdroj: Alev Türken)

Pokračujeme s receptom

Cesto rozdelíme na 2 kúsky a pracujeme s ním.
Potom už ho rozdelíme na pár častí. Stačí guľky o veľkosti päste a možno troška väčšia. Tie prikrijeme utierkom a nechápem troška podkysnúť nech majä väčší objem. Prášok do pečiva spraví svoje.

A vytvarujete placku o veľkosti dvoch tanierov +-. Tak ako je vo videu nižšie.
TAké dve dáte na seba a krájačom na pizu alebo nožom spravíte pásky ako vidíte tiež vo videu ale aj na začiatku v prvej fotke receptu.

Potom už ich len zrolujete. Dáme na plech a pečieme pri 18 stupňoch do zlatohnedej farby. Tá doba oečenia sa rôzni, tak tu nebudem dávať minúty.

 

Finišujeme s receptom

Po dopečení dám an vech kypriací prášok a na to môžeme aj roztopené maslo.
Dobrú chuť. Pre viac podobných recpetov tu máme náš blog. Kde nájdete nie len inšpiráciu k ďalším receptom.

 

BÖYLESİNE KOLAY ÇITIR VE LEZZETLİ BİR BÖREK DAHA ÖNCE HİÇ YEMEMİŞ OLABİLİRSİNİZ 😀 BÖREK TARİFİ

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Dvargova píše:

    Vyzera to velmi chutne! Musim to tiez skusit.

  2. Maria Vico píše:

    Dakujem za recept, urcite to vyskusam. Urcite bude chutne!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *