Silne návykové slimáky z jogurtového cesta sa len tak nezastavia pri tomto poctivom kúsku. Ja som si ich neodpustila a ani moja rodina. Trháme ich na kusy, aby sme si dopraje čo najviac porcií. Na tento recept som natrafila na YouTube kanáli, kde je pekne zobrazený postup prípravy. Video som zaradila nižšie v článku.

Extrémne návykové slimáky z jogurtového cesta. UPOZORNENIE: Buďte opatrní!
Závislosť, ktorú som si vytvorila na týchto slimákoch, je až nepochopiteľná. Je to jednoducho niečo, čomu nikto nie je schopný odolať. Rovnako ako ja si aj vy zamilujete tieto slimáky. Ak na vrch posypete práškový cukor, sú ešte chutnejšie.
Na prípravu som využila:
- jedno vajce
- balenie sušeného droždia (1 balíček)
- 1 ČL soli (stačí aj štipka)
- 3,5 hrnčeka hladkej múky
- plátok masla
- 1 ČL kryštálového cukru
- ideálne aj 150 gramov roztopeného masla

Prejdime k postupu
Začala som tým, že som do misky pridala prášok do pečiva, mlieko, vajce a cukor. Všetko som veľmi dôkladne premiešala. Buďte opatrní na hrudky alebo niečo podobné. To v tejto recepte rozhodne nechceme.
Po dôkladnom premiešaní pomaly prisypávam múku. Nedávajte ju tam naraz. Nezabudneme ani na roztopené maslo a štipku soli. Opäť dôkladne zamiešame a cesto presunieme na pomúčenú plochu, kde ho vypracujeme.
Cesto uložíme do misky a zakryjeme utierkou alebo potravinárskou fóliou a necháme kysnúť. Na to stačia 15 až 20 minút.

Pokračujeme v receptúre
Cesto rozdelíme na dve časti a začíname s ním pracovať. Potom ho ešte na niekoľko kusov rozdelíme. Stačí vytvarovať guľky o veľkosti päsť a možno trošku väčšie. Tieto zakryjeme utierkou a necháme trošku podkysnúť, aby získali na objeme. Prášok do pečiva zabráni, aby sa im to nepodarilo.
A vytvarujeme placku o veľkosti dvoch tanierov. Tak, ako je to vo videu nižšie. Potom si dve placky položte na seba a krájačom na pizzu alebo nožom si vytvorte pásiky, ako môžete vidieť vo videu aj na prvej fotke receptu.
Následne ich už len zrolujeme. Plech vymastíme a pečieme pri 180 stupňoch do zlatohnedej farby. Doba pečenia sa líši, tak radšej neudávam presný čas.
Dokončujeme recept
Po dopečení posypem slimáky práškom do pečiva a na to môžete pridať aj roztopené maslo. Prajem dobrú chuť! Pre viac podobných receptov navštívte náš blog, kde nájdete množstvo inšpirácie na ďalšie jedlá.