Šunka plnená chrenovou šľahačkou

Nič jednoduchšie som dlhšie nepripravovala, tak sa nemusíte báť. Máte to pripravené do 15 minút a hlavne jednoducho.

Šunka plnená chrenovou šľahačkou

Tesco recepty  | Šunkové kornoutky se šlehačkovo-křenovou náplní

“Šunka plnená chrenovou šľahačkou” je lahodné a ľahko prípraviteľné jedlo, ktoré môžete pripraviť za len 15 minút. Tu je rýchly recept pre vás:

Ingrediencie:

  • 4 plátky uvarenej šunky
  • 100g šľahačky
  • 2 polievkové lyžice chrenu
  • Nasekaná petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. V miske zmiešajte šľahačku a chren, až sa dobre spoja.
  2. Rozložte plátky šunky na čistej podložke.
  3. Na každý plátok šunky naneste smes chrenovej šľahačky rovnomerne.
  4. Každý plátok zrolujte pevne a upevnite špajdlami, aby si podržali tvar.
  5. Zrolovanú šunku poukladajte na servírovaciu misu a ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.
  6. Okamžite podávajte a vychutnajte si!

Pre vizuálny návod si môžete pozrieť aj tento videoklip na YouTube: Šunka plnená chrenovou šľahačkou.

Dobrú chuť k vášmu lahodnému jedlu “Šunka plnená chrenovou šľahačkou”!

 

2)

V dnešnom recepte sa pozrieme na obľúbené jedlo, ktoré spojuje jemnosť šunky a pálivosť chrenu. Šunka plnená chrenovou šľahačkou je výnimočné predjedlo, ktoré môžete podávať na rôznych príležitostiach. Tento recept je jednoduchý a osloví každého milovníka chutného jedla.

Ingrediencie, ktoré potrebujete

Na prípravu tejto delikatesy budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 400 g kvalitnej šunky
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 3 lyžice chrenu (strúhaného)
  • soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobu

Postup prípravy

Postupujte podľa týchto jednoduchých krokov:

  1. Na začiatku si pripravte šunku. Nakrájajte ju na tenké plátky a rozložte na pracovnú dosku.
  2. V miske vyšľahajte smotanu, kým nebude nadýchaná a pevná.
  3. Pridajte chren do vyšľahanej smotany a jemne premiešajte. Ochuťte soľou a korením.
  4. Na každý plátok šunky naneste trochu chrenovej šľahačky a stočte do rolky.
  5. Hotové rolky môžete podávať na tanieri a ozdobiť čerstvými bylinkami. Podávajte ihneď alebo si ich pripravte pred časom a uchovajte v chladničke.

Teraz už viete, ako si pripraviť šunku plnenú chrenovou šľahačkou! Tento recept je ideálny na sviatočné chvíle či rodinné stretnutia. Nezabudnite si ho pridávať do svojho zoznamu obľúbených jedál!

Podobné príspevky

6 Komentárov

  1. Nika píše:

    Vyskúšané a je to veľká delikatesa. Recept ako stvorený na veľkú noc, ukladam si ho, odporúčam a určite spravím

  2. Ohrda píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite si ho vyskúšam.

  3. Ifeldek píše:

    Tento recept je super, rada varím a určite ho skúsim.

  4. Augustin Baran píše:

    Super jednoduché a chutné jedlo! Určite si ho vyskúšam.

  5. Bajnok Cecilia píše:

    Nechápem, prečo som na toto recept nepríde skôr. No určite to skúsim.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *