Tekvicové jadierka - ako upiecť

Na prípravu pečených tekvicových jadierok budete potrebovať:
– tekvicové jadierka
– soľ
– rastlinný olej

Pečenie tekvicových jadierok – aký je postup?

Priebeh:

1. Najprv si predohrejte rúru na 200 stupňov.

2. Jadierka dôkladne očistite od zvyškov dužiny tekvice a poriadne ich umyte.

3. Po umytí ich osušte pomocou utierky a nechajte ich poriadne vyschnúť.

4. Na plech položte jadierka v jednej vrstve a potom ich posypte soľou podľa vlastnej chuti.

5. Nakoniec ich jemne pokvapkajte rastlinným olejom.

6. Vložte plech do predhriatej rúry a pečte tekvicové jadierka približne 15 – 20 minút, kým sa nevytiahnu a nezačnú byť chrumkavé.

Polievka MISO

Polievka MISO

Čítať viac »

7. Upečené tekvicové jadierka nechajte vychladnúť a servírujte ako chrumkavú pochúťku spolu s vašim obľúbeným nápojom. Prajeme dobrú chuť!

Tekvicové jadierka - ako upiecť?-2

2) Tekvicové jadierka – ako upiecť?

Pečenie tekvicových jadierok je vynikajúci spôsob, ako smelo využiť zvyšky z tekvíc a zároveň si dopriať zdravú a lahodnú pochúťku. Tento recept vám ukáže, ako na to rýchlo a jednoducho. Tieto jadierka sú nielen chutné, ale aj výživné, čo ich robí ideálnou voľbou na maškrtenie.

Ingrediencie na pečenie

Na prípravu pečených tekvicových jadierok budete potrebovať: – jadierka z jednej stredne veľkej tekvice – 1-2 lyžice olivového oleja – soľ podľa záujmu – (voliteľne) korenie, ako paprika, cesnakový prášok alebo rozmarín

Pokyny na pečenie

1. Pre začiatok si predohrejte rúru na 175 °C.
2. Vytiahnite jadierka z tekvice a dôkladne ich umyte pod tečúcou vodou, aby ste odstránili všetky zvyšky dužiny.
3. Potom ich osušte pomocou kuchynskej utierky.
4. V miske zmiešajte tekvicové jadierka s olivovým olejom a soľou, podľa chuti pridajte korenie.
5. Rozmiestnite ich rovnomerne na plech pokrytý papierom na pečenie.
6. Pečte v predhriatej rúre približne 20-30 minút, pričom ich občas premiešajte, aby sa rovnomerne opražili.
7. Po upečení ich nechajte vychladnúť a vychutnajte si ich ako lahodnú a zdraviu prospešnú pochúťku.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

16 Komentárov

  1. Mária píše:

    Tekvicové jadierka sa pekne zľahka oddelili od tekvice a po krátkom ochutnávaní som bol naozaj príjemne prekvapená.

  2. Melina píše:

    Jednoduchý a rýchly spôsob, ako si vychutnať túto lahôdku plnú vitamínov a minerálov.

  3. Holub Bibiana píše:

    Ďakujem za skvelý recept, určite vyskúšam!

  4. Baran Berta píše:

    Vyzerá to ako jednoduchý recept, ktorý aj ja zvládnem. Ďakujem!

  5. Vincent97 píše:

    Nikdy som nepečil tekvicové jadierka, ale tento recept ma presvedčil, že to skúsim.

  6. Oravcova Maros píše:

    Ďakujem za tipy ako upiecť tekvicové jadierka, určite to vyskúšam podľa vášho návodu.

  7. Janko123 píše:

    Tento recept je skvelý! Tekvicové jadierka sú moje obľúbené a keď ich upečiem, sú vždy chrumkavé a chutné. Určite vyskúšam s olivovým olejom a nejakými koreninami. Dobrú chuť všetkým!

  8. KikiZabava píše:

    Wow, pečenie tekvicových jadierok je skvelý nápad! Milujem, ako môžem využiť zvyšky z tekvice. Znie to tak jednoducho a chutne. Už sa teším, ako si ich pripravím k večernému filmu!

  9. MartaVeselá píše:

    Pečenie tekvicových jadierok je úžasné! Je to zdravé a chutné občerstvenie. Môj syn ich miluje, takže určite vyskúšame aj s rôznymi koreninami. Ďakujem za recept, je super jednoduchý!

  10. RoboFan píše:

    Perfektný spôsob, ako využiť tekvicu! Pečené tekvicové jadierka sú naozaj lahodné a zdravé. Určite si ich pripravím na víkendovú párty. Vďaka za skvelý recept!

  11. Bublinka88 píše:

    Tak toto je presne to, čo som hľadala! Pečené tekvicové jadierka sú fantastická pochúťka a milujem ich chrumkavosť. S olivovým olejom budú určite ešte lepšie! Teším sa na varenie.

  12. PetrikHrac píše:

    Super recept na pečenie tekvicových jadierok! Mám rád rýchle a jednoduché jedlá. Znie to tak dobre a chutne, že už sa neviem dočkať, kedy ich vyskúšam s rodinou.

  13. SofiaMima píše:

    Milujem túto myšlienku s pečením tekvicových jadierok! Je to zdravá alternatíva k bežným snackom. Určite vyskúšam aj nejaké korenie pre extra chuť. Skvelý tip pre všetkých!

  14. _JaroPlay_ píše:

    ‚Pečenie tekvicových jadierok‘ znie ako úžasný nápad! Nikdy by som si nepomyslel, že sa dajú takto spracovať zvyšky z tekvice. Teším sa na túto lahodnú pochúťku pri sledovaní filmov.

  15. _Mačky123_ píše:

    ‚Tento recept ma nadchol!‘ Pečené tekvicové jadierka sú nielen zdravé, ale aj výborné na chrúmanie pri práci či študovaní. Ďakujem za inšpiráciu, určite ho využijem!

  16. _Kocurik_98_ píše:

    ‚Tekvicové jadierka? To musím skúsiť!‘ Skvele napísaný recept s jednoduchými krokmi a úžasnou chuťou na konci. Už teraz sa teším na tú chrumkavú dobrotu po upečení.