Na upiecť tekvicové jadierka budete potrebovať:
– tekvicové jadierka
– soľ
– rastlinný olej
Tekvicové jadierka – ako upiecť?
Postup:
1. Predhrejte rúru na 200 stupňov.
2. Tekvicové jadierka očistite od zvyškov tekvicovej dužiny a dôkladne ich opláchnite.
3. Jadierka osušte utierkou a nechajte vyschnúť.
4. Na plechu rozložte tekvicové jadierka jednou vrstvou a potom ich posypte soľou podľa chuti.
5. Nakoniec jadierka pokvapkajte rastlinným olejom.
6. Vložte plech do predhriatej rúry a pečte tekvicové jadierka približne 15 – 20 minút, kým sa nevytiahnu a nezačnú byť chrumkavé.
7. Hotové tekvicové jadierka nechajte vychladnúť a podávajte ako chrumkavú pochúťku k obľúbenému nápoju. Dobrú chuť!
2)
Pečenie tekvicových jadierok je skvelý spôsob, ako využiť zvyšky z tekvíc a zároveň si vychutnať zdravú a chutnú pochúťku. Tento recept vám ukáže, ako na to ľahko a rýchlo. Tieto jadierka sú nielen chutné, ale aj bohaté na živiny, čo ich robí ideálnou voľbou na občerstvenie.
Ingrediencie na pečenie
Na prípravu pečených tekvicových jadierok budete potrebovať: – Tekvicové jadierka (z jednej stredne veľkej tekvice) – 1-2 lyžice olivového oleja – Soľ podľa chuti – (Voliteľne) korenie, ako napríklad papriku, cesnakový prášok alebo rozmarín
Postup pečenia
1. Pre začiatok si predhrejte rúru na 175 °C. 2. Vyberte jadierka z tekvice a dôkladne ich umyte pod tečúcou vodou, aby ste odstránili všetky zvyšky dužiny. 3. Jadirka potom osušte pomocou kuchynskej utierky. 4. V miske zmiešajte tekvicové jadierka s olivovým olejom a soľou, prípadne pridanými koreninami. 5. Rozložte ich rovnomerne na plech pokrytý papierom na pečenie. 6. Pečte v predhriatej rúre približne 20-30 minút, pričom ich občas premiešajte, aby sa rovnomerne opražili.7. Po upečení nechajte jadierka vychladnúť a vychutnajte si ich ako chutnú a zdravú pochúťku.
Tekvicové jadierka sa pekne zľahka oddelili od tekvice a po krátkom ochutnávaní som bol naozaj príjemne prekvapená.
Jednoduchý a rýchly spôsob, ako si vychutnať túto lahôdku plnú vitamínov a minerálov.
Ďakujem za skvelý recept, určite vyskúšam!
Vyzerá to ako jednoduchý recept, ktorý aj ja zvládnem. Ďakujem!
Nikdy som nepečil tekvicové jadierka, ale tento recept ma presvedčil, že to skúsim.
Ďakujem za tipy ako upiecť tekvicové jadierka, určite to vyskúšam podľa vášho návodu.
Tento recept je skvelý! Tekvicové jadierka sú moje obľúbené a keď ich upečiem, sú vždy chrumkavé a chutné. Určite vyskúšam s olivovým olejom a nejakými koreninami. Dobrú chuť všetkým!
Wow, pečenie tekvicových jadierok je skvelý nápad! Milujem, ako môžem využiť zvyšky z tekvice. Znie to tak jednoducho a chutne. Už sa teším, ako si ich pripravím k večernému filmu!
Pečenie tekvicových jadierok je úžasné! Je to zdravé a chutné občerstvenie. Môj syn ich miluje, takže určite vyskúšame aj s rôznymi koreninami. Ďakujem za recept, je super jednoduchý!
Perfektný spôsob, ako využiť tekvicu! Pečené tekvicové jadierka sú naozaj lahodné a zdravé. Určite si ich pripravím na víkendovú párty. Vďaka za skvelý recept!
Tak toto je presne to, čo som hľadala! Pečené tekvicové jadierka sú fantastická pochúťka a milujem ich chrumkavosť. S olivovým olejom budú určite ešte lepšie! Teším sa na varenie.
Super recept na pečenie tekvicových jadierok! Mám rád rýchle a jednoduché jedlá. Znie to tak dobre a chutne, že už sa neviem dočkať, kedy ich vyskúšam s rodinou.
Milujem túto myšlienku s pečením tekvicových jadierok! Je to zdravá alternatíva k bežným snackom. Určite vyskúšam aj nejaké korenie pre extra chuť. Skvelý tip pre všetkých!
‘Pečenie tekvicových jadierok’ znie ako úžasný nápad! Nikdy by som si nepomyslel, že sa dajú takto spracovať zvyšky z tekvice. Teším sa na túto lahodnú pochúťku pri sledovaní filmov.
‘Tento recept ma nadchol!’ Pečené tekvicové jadierka sú nielen zdravé, ale aj výborné na chrúmanie pri práci či študovaní. Ďakujem za inšpiráciu, určite ho využijem!
‘Tekvicové jadierka? To musím skúsiť!’ Skvele napísaný recept s jednoduchými krokmi a úžasnou chuťou na konci. Už teraz sa teším na tú chrumkavú dobrotu po upečení.