Na prípravu pečených tekvicových jadierok budete potrebovať:
– tekvicové jadierka
– soľ
– rastlinný olej
Pečenie tekvicových jadierok – aký je postup?
Priebeh:
1. Najprv si predohrejte rúru na 200 stupňov.
2. Jadierka dôkladne očistite od zvyškov dužiny tekvice a poriadne ich umyte.
3. Po umytí ich osušte pomocou utierky a nechajte ich poriadne vyschnúť.
4. Na plech položte jadierka v jednej vrstve a potom ich posypte soľou podľa vlastnej chuti.
5. Nakoniec ich jemne pokvapkajte rastlinným olejom.
6. Vložte plech do predhriatej rúry a pečte tekvicové jadierka približne 15 – 20 minút, kým sa nevytiahnu a nezačnú byť chrumkavé.
7. Upečené tekvicové jadierka nechajte vychladnúť a servírujte ako chrumkavú pochúťku spolu s vašim obľúbeným nápojom. Prajeme dobrú chuť!
2) Tekvicové jadierka – ako upiecť?
Pečenie tekvicových jadierok je vynikajúci spôsob, ako smelo využiť zvyšky z tekvíc a zároveň si dopriať zdravú a lahodnú pochúťku. Tento recept vám ukáže, ako na to rýchlo a jednoducho. Tieto jadierka sú nielen chutné, ale aj výživné, čo ich robí ideálnou voľbou na maškrtenie.
Ingrediencie na pečenie
Na prípravu pečených tekvicových jadierok budete potrebovať: – jadierka z jednej stredne veľkej tekvice – 1-2 lyžice olivového oleja – soľ podľa záujmu – (voliteľne) korenie, ako paprika, cesnakový prášok alebo rozmarín
Pokyny na pečenie
1. Pre začiatok si predohrejte rúru na 175 °C.
2. Vytiahnite jadierka z tekvice a dôkladne ich umyte pod tečúcou vodou, aby ste odstránili všetky zvyšky dužiny.
3. Potom ich osušte pomocou kuchynskej utierky.
4. V miske zmiešajte tekvicové jadierka s olivovým olejom a soľou, podľa chuti pridajte korenie.
5. Rozmiestnite ich rovnomerne na plech pokrytý papierom na pečenie.
6. Pečte v predhriatej rúre približne 20-30 minút, pričom ich občas premiešajte, aby sa rovnomerne opražili.
7. Po upečení ich nechajte vychladnúť a vychutnajte si ich ako lahodnú a zdraviu prospešnú pochúťku.