Tuniaková nátierka s maslom

Tunáková natierka s maslom je jednoduchý a chutný recept, ktorý si môžete pripraviť ako svačinu alebo predjedlo. Tu je návod:

Potrebné suroviny:

  • 1 konzerva tuniaka vo vode, približne 200 g
  • 60 g mäkkého masla
  • 3 lyžice majonézy
  • 1 strúčik cesnaku (voliteľné)
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Tuniaková nátierka s maslom

Postup:

  1. Najprv zmiešajte tuniaka vo vode s mäkkým maslom v miske. Môžete použiť vidličku alebo mixér, aby sa ingrediencie dôkladne premiešali a vytvorila sa hladká hmota.
  2. Pridajte majonézu, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Dobre premiešajte, kým sa všetko pekne spojí.
  3. Ochutnajte a prípadne pridajte viac soli alebo korenia, ak je to potrebné.

Servírovanie:

Natierku môžete podávať na čerstvom chlebe, sušienkach alebo celozrnných tostoch. Môžete ju tiež doplniť zeleninou, ako sú plátky paradajky, uhorky alebo avokádo. Ozdobte ju niekoľkými bylinkami, ako je petržlen alebo koriander.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *