Pomazánka z tuniaka je skvelou voľbou pre tých, ktorí si chcú dopriať chrumkavé sendviče plné chutných morských ingrediencií. Tu je jednoduchý návod, ako si ju môžete pripraviť doma.
Zoznam potrebných ingrediencií:
- 200 g tuniaka v oleji (tekutinu z tuniaka si uchovajte na neskôr)
- 2 až 3 lyžice majonézy (podľa preferencií)
- 1 lyžička dijónskej horčice
- 1 lyžička čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
- 1 strúčik cesnaku (prelisovaný)
- Soľ a korenie podľa osobného vkusu
- Čerstvý petržlen na dekoráciu
Pomazánka z tuniaka hamé
Návod na prípravu:
- Odkapaný tuniak umiestnime do misky.
- Pridáme do nej majonézu, horčicu, citrónovú šťavu a prelisovaný cesnak. Všetko dôkladne premiešame, aby sme dosiahli hladkú textúru.
- Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Ešte raz dobre premiešame.
- Pomazánku môžeme servírovať na chlebe, toastách alebo krekrovoch. Na dekoráciu môžeme použiť nasekaný čerstvý petržlen.
Verím, že si túto lahodnú tuniakovú pomazánku vychutnáte! Ak máte akékoľvek otázky alebo potrebujete ďalšie rady, neváhajte sa opýtať. Prajem dobrú chuť!