Tuniaková pomazánka s tatarskou

Tuniaková pomazánka s tatarskou omáčkou je jednoduché a chutné jedlo, ktoré si môžete pripraviť behom niekoľkých minút. Tu je recept:

Suroviny:

  • 200 g tuniaka v konzerve
  • 4 lyžice tatarskej omáčky
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 1 malá cibuľa (nasekaná)
  • 1/2 citróna (šťava)
  • Petržlen (na ozdobu)
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Tuniaková pomazánka s tatarskou

Postup:

  1. V mise zmiešajte tuniaka s tatarskou omáčkou a kyslou smotanou. Dobre premiešajte, kým nedostanete hladkú a jednoliatu zmes.
  2. Pridajte nakrájanú cibuľu a šťavu z polovice citróna. Ak máte radi intenzívnejšiu chuť, môžete pridať aj kúsky nakrájanej kyslej uhorky.
  3. Osolte a okoreňte podľa svojej chuti. Dobre premiešajte, aby sa všetky prísady spojili.
  4. Pomazánku nechajte vychladnúť v chladničke po dobu 30 minút, aby sa chute premiešali a usadili.
  5. Podávajte s čerstvým pečivom, topinkami alebo ako náplň do sendvičov. Na záver ju ozdobte pokrájanou petržlenovou vňaťou.

Príjemnú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *