Zabíjačková paštéta

Zabíjačková paštéta predstavuje klasické slovenské jedlo, ktoré sa vyrába z bravčového mäsa a rôznych ďalších ingrediencií, medzi ktoré patrí pečeň, cibuľa a korenie. Nižšie nájdete recept, ktorý môžete otestovať:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa
  • 200 g pečene (napríklad kuracej alebo bravčovej)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 100 g masla
  • 1 čajová lyžička majoránky
  • 1 čajová lyžička rascu
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Zabíjačková paštéta

Návod na prípravu:

Polievka ako hlavné jedlo?

Polievka ako hlavné jedlo?

Čítať viac »

  1. Bravčové mäso spolu s pečeňou nakrájajte na menšie kúska a vložte ich do hrnca. Pridajte cibuľu nakrájanú na kocky a pretlačený cesnak. Osoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti. Pridajte majoránku a rascu.
  2. Hrnček zakryte pokrievkou a nechajte dusiť na nízkom ohni, kým sa mäso nezmäkne a nestane sa jemným.
  3. Vývar z mäsa preceďte a nechajte ho vychladnúť. Následne všetky prísady vrátane mäsa preložte do mixéra a rozmixujte na jemnú zmes.
  4. Pridajte vajcia a zmäknuté maslo a opäť mixujte, kým nezískate hladkú textúru.
  5. Hotovú paštétu prelejte do nádoby a nechajte ju najlepšie cez noc odpočinúť v chladničke. Potom ju môžete podávať na chlebíku, opečenom chlebe alebo krekroch.

Prajem vám dobrou chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Afarkasovsky píše:

    Nikdy som nevyskúšal paštétu doma, ale tento recept ma zaujal. Určite ho vyskúšam.

  2. Prokop Hrusovsky píše:

    Tento recept vyzerá zaujímavo, možno by som sa ho mal pokúsiť pripraviť.

  3. Bbernolak píše:

    Paštéta je vždy skvelá na chlebe, určite si tento recept vyskúšam.

  4. Litajova Bernard píše:

    Neviem či by som sa odvážila na takýto pokus, ale možno to raz skúsime.