Ako dlho dusime kuracie maso

Ako dlho dusíme kuracie mäso?

Kuracie mäso je potrebné správne pripraviť, aby bolo bez rizika na konzumáciu. Doba varenia sa odvíja od metódy prípravy a rozmeru kúskov kuracieho mäsa. Tu sú niektoré navrhované časy:

  • Kuracie prsia (celé): Približne 20 – 30 minút vo vriacej vode.
  • Kuracie stehná (celé): Okolo 30 – 40 minút vo vriacej vode.
  • Kuracie prsia (krájané na plátky): Zhruba 10 – 15 minút vo vriacej vode.
  • Kuracie stehná (krájané na plátky): Približne 15 – 20 minút vo vriacej vode.

 

Ako dlho dusíme kuracie mäso?

Je dôležité mať na pamäti, že tieto časy sú iba orientačné. Najlepším spôsobom, ako zistiť, či je kuracie mäso dostatočne prepečené, je použitie teplomera na mäso. Vnútorná teplota by mala dosiahnuť minimálne 75°C.

Pri pečení kuracieho mäsa by mala byť prioritou kontrola teploty mäsa a nie presný čas. Na grile alebo v rúre sa obvykle pečenie kuracieho mäsa pohybuje okolo 20 – 30 minút na každých 500 gramov, pri teplote približne 180°C.

Majte na zreteli, že tieto časy sú len základné odporúčania a vždy je najrozumnejšie skontrolovať vnútornú teplotu mäsa, aby ste sa uistili, že je dostatočne uvarené a bezpečné na konzumáciu.

 

Ako dlho dusíme kuracie mäso - 2

2) Ako dlho dusíme kuracie mäso?

Dusenie kuracieho mäsa je výbornou metódou, ako dosiahnuť šťavnaté a chutné jedlo. Doba dusenia závisí od mnohých faktorov, ako sú rozmer a typ kuracieho mäsa, ktoré plánujete použiť.

Bezlepkové kapustníky

Bezlepkové kapustníky

Čítať viac »

  1. Kuracie prsia: Pri dusení celých kuracích pŕs obvykle trvá okolo 20-30 minút. Je kľúčové, aby sa mäso dusilo na strednej teplote a aby bolo dobre zakryté, aby sa udržala vlhkosť.

  2. Kuracie stehná: Stehná z kuracieho mäsa zvyčajne potrebujú o niečo dlhší čas na dusenie, zvyčajne okolo 30-40 minút. Preparujte ich pod pokrievkou, aby sa chute spojili a mäso ostalo šťavnaté.

  3. Dusenie kuracieho mäsa nakrájaného na kocky: Pri príprave kuracieho mäsa nakrájaného na menšie kocky sa doba dusenia skráti na približne 15-20 minút, v závislosti od veľkosti kociek.

  4. Kontrola hotovosti: Najspoľahlivejší spôsob, ako zistiť, či je mäso hotové, je použiť teplomer na mäso. Kuracie mäso by malo mať vnútornú teplotu minimálne 75 °C. Taktiež by malo mať bielu farbu a šťavy by mali byť číre, nie ružové.

Môžete do dusenia pridať rôzne ingrediencie ako zeleninu, bylinky a koreniny, aby ste zvýraznili chuť a stvorili chutnú omáčkovú základňu. Vždy dbajte na dodržiavanie základných hygienických pravidiel pri manipulácii s mäsom, aby ste predišli krížovej kontaminácii.

Dusenie je skvelá technika, ktorá umožňuje kuraciemu mäsu absorbovať chute ostatných prísad a výsledkom je lahodné a výživné jedlo.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

49 Komentárov

  1. Vasil13 píše:

    Dobrý nápad použiť teplomer na mäso. Myslím, že toto je veľmi dôležité pre zabezpečenie bezpečnosti jedla.

  2. Livia Dudek píše:

    Ďakujem za tento návod! Určite sa o to pokúsim a verím, že to bude chuti.

  3. Janko123 píše:

    Super článok! Nikdy som nevedel, ako dlho variť kuracie prsia. Odporúčam všetkým, aby sa na to pozreli a vyskúšali to doma.

  4. Kocurko píše:

    Ďakujem za tipy! Rád varím a tieto časy mi veľmi pomôžu. Skúsim dusenie s bylinkami, určite to bude skvelé!

  5. Miska2020 píše:

    Výborné rady na varenie kuracieho mäsa! Mám v pláne to vyskúšať cez víkend. Dúfam, že sa mi podarí!

  6. Rybka píše:

    Toto je presne to, čo som potreboval vedieť! Kuracie mäso je moje obľúbené a už sa teším na večeru.

  7. SlovenskýKuchár píše:

    Skvelý článok! Dusenie je úžasná technika na zachovanie chuti a šťavnatosti. Nezabudnite pridať obľúbenú zeleninu!

    1. ZeleninaLover píše:

      Súhlasím! Zelenina dodá jedlu ešte lepšiu chuť. Mám rád kombináciu s mrkvou a hráškom.

    2. _KuchynskyMajster_ píše:

      Presne tak! A nezabudnite ochutiť koreninami podľa vlastného vkusu. To je tajomstvo skvelého jedla!

  8. #FoodieFanatic# píše:

    @Janko123, určite si to vyskúšaj! Mne sa vždy podarí pripraviť niečo chutné s týmito radami.

  9. !MilovníkMäsa! píše:

    @Rybka, aj ja milujem kuracie mäso! Vždy sa teším na nové recepty a tipy. Vďaka za zdieľanie!

  10. Zahradnik2023 píše:

    Díky za skvelé rady, už sa teším na svoje skúsenosti s dusením!

  11. PohodovyVaric píše:

    Na varenie kuracieho mäsa je najlepšie mať aj dobrý recept k dispozícii.

    1. Receptnik píše:

      Áno, recepty sú vždy pomocníci v kuchyni!

  12. MäsoMan píše:

    Tento článok je naozaj užitočný! Vždy som mal obavy, ako dlho variť kuracie mäso. Teraz už viem, že stačí sledovať čas a teplotu. Ďakujem za skvelé tipy!

    1. Kuchárik007 píše:

      Súhlasím, informácie sú jasné a presné! Určite to vyskúšam pri varení večere.

    2. JankaZdrava píše:

      Presne tak! Bezpečnosť pri varení je najdôležitejšia. Veľmi dobre napísané!

  13. Gurmánka píše:

    Kuracie mäso dusené s bylinkami je mňam! Ďakujem za tipy, určite sa budem riadiť odporúčaniami ohľadom času varenia.

  14. PečenéZázraky píše:

    Super článok! Rada sa dozviem nové veci o varení. Teším sa na chutné jedlo!

  15. KuchynskýMajster píše:

    Na toto som sa tešil! Vždy som chcel vedieť, ako správne uvariť kuracie mäso a teraz mám jasno. Ďakujem!

  16. SladkýŽivot píše:

    ‚Dusené kuracie mäso‘ znie skvele! Určite vyskúšam aj nové recepty s týmto tipom na čas varenia.

  17. _RýchlyŠéfkuchár_ píše:

    ‚Čas varenia‘ je kľúčový a tento článok mi veľmi pomohol. Teším sa na šťavnaté jedlo!

  18. -VareniePreDeti- píše:

    ‚Dusenie‘ je úžasná technika! Každý by mal vedieť, ako pripraviť kuracie mäso správne.

  19. MäsoLáska89 píše:

    Tento článok je skvelý! Nikdy som si nebol istý, ako dlho variť kuracie mäso. Teraz už viem, že sa to líši podľa veľkosti a typu. Určite vyskúšam aj dusenie s bylinkami. Ďakujem za užitočné tipy!

  20. Kuchárik007 píše:

    Super článok! Je fajn vedieť presné časy varenia kuracieho mäsa. Dusenie znie ako výborný spôsob, ako dosiahnuť šťavnaté jedlo. Odporúčam ho všetkým, ktorí majú radi kuracinu. Teším sa na nové recepty!

  21. ŠéfkuchárkaMia píše:

    Veľmi užitočné informácie! Dúfam, že sa mi podarí uvariť dokonalé kuracie mäso. Už som skúsila rôzne spôsoby a táto technika dusenia ma naozaj zaujala. Určite to skúsim s prísadami podľa vášho návodu!

  22. JedenMalýKuchár píše:

    Ďakujem za článok! Konečne rozumiem, ako správne pripraviť kuracie mäso. Určite vyskúšam dusenie a pridám svoje obľúbené koreniny. Cítim sa teraz pripravený na kuchynské dobrodružstvo!

  23. ZelenáPaprika píše:

    Super informácie o varení kuracieho mäsa! Vždy som mal obavy z toho, aby bolo dostatočne prevarené. Teraz mám jasné pokyny a teším sa na chutné jedlo s rodinou. Dusenie je určite skvelá voľba!

  24. KuracieKrídlo88 píše:

    Tento článok ma veľmi potešil! Varenie je moja vášeň a tieto tipy mi určite pomôžu pri príprave šťavnatého jedla pre mojich blízkych. Dusenie je super nápad a teším sa na experimentovanie!

  25. ChutnýRecept píše:

    Fandím vám za tento úžasný článok! Jasne popísané časy varenia sú presne to, čo potrebujem. Už sa neviem dočkať, kedy si pripravím svoj obľúbený recept so šťavnatým kuracím mäsom.

  26. MňamMňam123 píše:

    Tento článok mi veľmi pomohol! Nikdy som nevedel, ako dlho variť kuracie mäso, a teraz už viem presne, čo robiť. Určite vyskúšam recepty na dusenie. Ďakujem za skvelé tipy!

  27. KuchárikJano píše:

    Super informácie! Vždy som mal obavy z varenia kuracieho mäsa, ale teraz sa cítim oveľa istejšie. Dusenie vyzerá ako skvelý spôsob, ako získať chutné jedlo. Teším sa na varenie!

  28. PohodovýPeťo píše:

    Veľmi užitočné rady! Nikdy by ma nenapadlo použiť teplomer na mäso, ale teraz to určite skúsim. Myslím si, že s týmito tipmi sa mi podarí uvariť šťavnaté kuracie jedlo. Ďakujem!

  29. ZelenýVojto píše:

    Fajn článok! Dusenie kuracieho mäsa je pre mňa novinka a rád by som to vyskúšal. Znie to veľmi chutne a určite pridám aj nejakú zeleninu. Veľmi sa teším na výsledok!

  30. SnílekNina píše:

    Tento článok ma inšpiroval k vareniu! Uvedomila som si, aké jednoduché môže byť pripraviť dobré jedlo. Rada by som vyskúšala dusené kuracie prsia s bylinkami. Vďaka za skvelé rady!

  31. JollyJanča píše:

    Wow! Nikdy som netušil, že varenie kuracieho mäsa môže byť také jednoduché a zároveň chutné! Určite využijem vaše odporúčania pri varení pre rodinu. Veľká vďaka za tieto informácie!

  32. _Chutny_10 píše:

    _Super tipy na varenie_! Každý si zaslúži vedieť, ako pripraviť chutné a šťavnaté jedlo z kuracieho mäsa. Teším sa na experimentovanie s dusením a rôznymi prísadami.

  33. __KreatívnaKatka__ píše:

    _Skvelý článok_ o varení! Užite si každý okamih v kuchyni a vytvorte niečo výnimočné so svojím kuracím mäsom. Určite plánujem použiť vaše tipy pri najbližšej večeri.

  34. _VarenieSrdcom_ píše:

    _Milujem tieto rady_ o príprave kuracieho mäsa! S vašimi tipmi budem vedieť pripraviť zdravé a chutné jedlá pre moju rodinu bez strachu z nedostatočného uvarenia.

  35. __SlovenskýŠéf__ píše:

    _Tento článok je veľmi informatívny_! Rád používam rôzne techniky pri varení a dusenie vyzerá ako perfektná možnosť na vytvorenie lahodného pokrmu so všetkými tými prísadami.

  36. JasnéOko píše:

    Skvelé rady! Vždy som mal problém s varením kuracieho mäsa, ale teraz už viem, ako na to. Určite vyskúšam tieto časy varenia a teplomer. Dúfam, že to bude chutiť výborne!

  37. KocúrMiauk píše:

    Díky za tipy! Dusenie je pre mňa nový spôsob prípravy kuracieho mäsa a som nadšený, že sa dozviem viac. Určite to vyskúšam s bylinkami a zeleninou. Môže to byť naozaj chutné!

  38. ZlatéSrdce píše:

    Super článok! Vždy som sa bála, že kuracie mäso bude suché, ale s týmito informáciami sa nebojím experimentovať. Teplomer mám doma, takže všetko pôjde hladko. Teším sa na výsledok!

  39. SlnečnéRáno píše:

    Wow! Toto sú skvelé tipy! Nikdy ma nenapadlo použiť teplomer pri varení kuracieho mäsa. Teším sa na to, ako si pripravím šťavnaté jedlo pre rodinu. Určite im urobím radosť!

  40. TajomnýCestovateľ píše:

    Fakt užitočné informácie! Dusenie kuracieho mäsa znie veľmi lákavo a jednoduché. Rád si pripravím niečo nové a zaujímavé do kuchyne. Ďakujem za inšpiráciu!

  41. MačkaMňau píše:

    Perfektný článok plný užitočných rád! Nikdy som nevedela presný čas varenia a dusenia kuracieho mäsa. Už sa teším, ako si pripravím šťavnatú večeru pre rodinu.

  42. HravýPanda21 píše:

    Tak skvelé rady! Milujem variť kuracie mäso a teraz viem presne ako na to. Zaujíma ma aj kombinácia chutí s bylinkami. Ďakujem za tipy a určite ich využijem!

  43. BublinkováKáva píše:

    ! Článok mi otvoril oči ohľadom prípravy kuracieho mäsa. Teraz už viem, akú teplotu sledovať a koľko času venovať duseniu či vareniu. Teším sa na špeciálnu večeru!

  44. !JozefK. píše:

    ! Skvelé informácie o varení kuracieho mäsa! Odporúčania sú veľmi jasné a praktické. Určite ich využijem pri svojej ďalšej príprave jedla pre rodinu.