Ako dlho fritovať kuracie rezne vo friteze?

 

Ak plánujete pripraviť kuracie plátky v hlbokom friťáku, odporúčam ich fritovať približne 10 až 12 minút, avšak najlepšie je neustále sledovať ich vzhľad a fritovať ich, kým nedosiahnu zlatohnedý odtieň.

Vždy je potrebné riadiť sa pokynmi od výrobcu fritézy a dodržiavať bezpečnostné štandardy pri fritovaní. Nezabúdajte ani na to, že plátky by mali mať vnútornú teplotu minimálne 75 °C, aby boli riadne prepečené a bezpečné na jedlo.

Fritovanie kuracích plátkov v hlbokom friťáku je vynikajúci spôsob, ako dosiahnuť chrumkavú a chutnú pochúťku. Dĺžka fritovania závisí od viacerých okolností, ako sú hrúbka plátkov a teplota oleja.

Obvykle sa kuracie plátky fritujú pri teplote 170-180 °C. Ak sú plátky hrubé približne 1-2 cm, mali by sa fritovať okolo 7-10 minút; počas tejto doby je rozumné ich niekoľkokrát otočiť, aby sa rovnomerne prepekli. Pre tenšie plátky by fritovanie mohlo trvať aj len 5-7 minút. V prípade hrubších plátkov, alebo ak ste ich naplnili, môže fritovanie trvať dlhšie, približne 10-12 minút.

Smotanové bezlepkové cestoviny

Smotanové bezlepkové cestoviny

Čítať viac »

Odporúčam pravidelne kontrolovať pripravenosť plátkov pomocou kuchynského teplomera. Kuracie mäso by malo dosiahnuť vnútornú teplotu minimálne 75 °C, aby bola zabezpečená jeho bezpečnosť na konzumáciu.

Na záver fritovania je podstatné nechať plátky odkvapkať na papierovej utierke, aby ste odstránili nadbytočný olej, čím sa dosiahne ešte chrumkavejšia textúra.

Takže stačí, aby ste po dokončení fritovania servírovali plátky s vašimi obľúbenými prílohami a omáčkami!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

17 Komentárov

  1. Molnarova Sara píše:

    Ďakujem za skvelý návod! Určite vyskúšam.

  2. Dolezal Dalibor píše:

    Neviem sa dočkať, kým si tie rezne vyskúšam. Znie to super!

  3. Vladislav11 píše:

    Tento článok ma motivuje vyskúšať nové recepty. Ďakujem!

  4. JankoHráč píše:

    Super tipy na fritovanie! Nikdy som nevedel, že musím sledovať teplotu. Teraz budem mať kuracie rezne chrumkavé a chutné. Ďakujem za rady, určite sa pustím do varenia!

  5. Kocúr123 píše:

    Wow, to znie skvele! Fritovanie je najlepší spôsob, ako pripraviť kuracie mäso. Určite vyskúšam vašu metódu a pozriem sa na vnútornú teplotu. Teším sa na výsledok!

  6. MartaVarenie píše:

    Tento recept vyzerá fantasticky! Milujem chrumkavé rezne a vaše rady sú presne to, čo potrebujem. Určite si kúpim termometer a skúsim to podľa vás. Ďakujem za inšpiráciu!

  7. Bubák46 píše:

    Fritovanie je úžasný spôsob prípravy jedla! Vaše informácie o čase a teplote sú veľmi užitočné. Chcem mať svoje rezne dokonalé, takže sa riadim vašimi radami. Ďakujem pekne!

  8. SmaženýKrálik píše:

    Fritovanie kuracích rezňov znie úžasne! Už sa teším, ako si ich pripravím. Určite skúsim sledovať tú teplotu a čas, aby boli krásne chrumkavé. Ďakujem za tipy, veľmi mi pomôžu!

  9. KuchynskýMajster píše:

    Wow, fritovanie je super! Nikdy som si nemyslel, že je to také jednoduché. Tvoj návod je jasný a určite ho vyskúšam. Milujem chrumkavé rezne! Teším sa na výsledok!

  10. ZlatáRybka123 píše:

    Toto vyzerá naozaj chutne! Fritované rezne sú moja obľúbená pochúťka. Ďakujem za rady ohľadom času a teploty, určite to vyskúšam a spravím ich pre rodinu!

  11. MňamMňam2023 píše:

    Juj, aké skvelé tipy! Fritovanie kuracích rezňov ma vždy bavilo a teraz mám presné pokyny. Určite sa mi podarí pripraviť niečo výnimočné. Ďakujem za inšpiráciu!

  12. RadosťZJedla píše:

    Fritované rezne sú fantastické! Milujem ten pocit chrumkavosti a tvoj popis je veľmi užitočný. Určite skontrolujem vnútornú teplotu – zdravie je predsa najdôležitejšie!

  13. ChutnýNápad píše:

    Perfektný návod na fritovanie! Nevedel som, že hrúbka ovplyvňuje čas fritovania tak moc. Dám si záležať na tom, aby boli moje rezne dokonalé chrumkavé!

  14. SladkýŽivot68 píše:

    ‚Kuracie rezne vo friteze‘ – to znie ako raj pre chuťové poháriky! Rád by som ich pripravil s omáčkou. Ďakujem za podrobnosti o teplote aj čase fritovania.

  15. _KulinárskeTajomstvá_ píše:

    ‚Chrumkavé dobroty‘ znie lákavo! S tvojimi radami budem vedieť presne, ako na to. Fritovanie kuracích rezňov sa stane mojou novou záľubou!

  16. -JasnáHlava- píše:

    ‚Kuracie rezne‘ sú proste klasika! A s tvojimi tipmi môžem dosiahnuť ideálnu chuť a textúru. Teším sa na moju premiéru vo fritovaní podľa tvojich rád.

  17. #ChrumkyFan# píše:

    ‚Skvelý článok!‘ Fritované jedlo je moje obľúbené a tvoje rady sú presné a jasné. Vďaka za pomoc pri príprave mojich obľúbených kuracích rezňov!