Ako dlho grilovať kuracie mäso?

Grilovanie času pre kuracie mäso závisí od hrúbky kúskov mäsa a teploty grilu. Avšak ako orientačný bod, bežne trvá grilovanie kuracieho mäsa približne 10 až 15 minút na každej strane.

 

Ako dlho grilovať kuracie mäso?

Môžeš použiť teplomer na mäso, aby si zistil správnu teplotu. Kuracie mäso by malo dosiahnuť vnútornú teplotu 75 °C (165 °F), aby bolo bezpečne konzumovateľné. Nezabudni pustiť mäso odpocinúť asi 5 minút po grilovaní, aby sa šťava ešte správne rozdelila. Poteš sa svojmu grilovanému kuraciemu mäsu!

 

2)

Grilovanie kuracieho mäsa je obľúbenou voľbou pre mnohých milovníkov dobrej kuchyne. Správna príprava a čas grilovania sú kľúčové pre dosiahnutie šťavnatého a chutného výsledku. Tu je niekoľko tipov, ako dlho grilovať kuracie mäso.

  1. Príprava kuracieho mäsa: Pred grilovaním je dôležité mäso správne pripraviť. Odporúča sa marinovať kuracie prsia alebo stehná aspoň hodinu pred grilovaním, aby sa zvýraznila chuť a zabezpečila šťavnatosť.

  2. Čas grilovania:

    • Kuracie prsia: Grilovanie kuracích pŕs na stredne vysokom ohni zvyčajne trvá 6 až 8 minút z každej strany, v závislosti od hrúbky mäsa. Ideálne je, keď vnútorná teplota dosiahne 75 °C.
    • Kuracie stehná: Stehná s kosťou potrebujú viac času, často okolo 10 až 12 minút z každej strany. Bez kosti sa grilujú približne 8 až 10 minút.
    • Kuracie krídelká: Tieto sa grilujú okolo 10 až 15 minút, pričom je dobré ich pravidelne otáčať, aby sa rovnomerne prepekli.
  3. Kontrola teploty: Najspoľahlivejším spôsobom, ako zistiť, či je kuracie mäso správne pregrilované, je použiť teplomer. Vnútorná teplota, ktorá naznačuje, že je mäso bezpečné na konzumáciu, by mala byť 75 °C.

  4. Odpočinok: Po grilovaní je dobré nechať kuracie mäso odpočinúť asi 5 minút. To umožní šťavám sa vrátiť do mäsa a výsledok bude oveľa šťavnatejší.

  5. Rôzne techniky grilovania: Na grilovanie môžeme zvoliť rôzne techniky, ako je priame grilovanie, kedy sa mäso griluje priamo nad plameňom, alebo nepriamy spôsob, pri ktorom dochádza k vareniu cez žeravé uhlie alebo elektrické povrchy.

Pamätajte, že každý gril je iný, preto si sledovanie času a teploty pri grilovaní vyžaduje individuálny prístup. S týmito tipmi a informáciami určite uspejete v grilovaní kuracieho mäsa a potešíte seba aj svojich blízkych chutným jedlom. Bon appétit!

Podobné príspevky

35 Komentárov

  1. Milada73 píše:

    Vďaka za dobré rady, už sa teším na to, ako si vyskúšam nové grilovacie techniky!

  2. Karina Hulmanova píše:

    Dôležité upozornenie ohľadom kontroly teploty a nechania mäsa odpočinúť. Ďakujem za dobrý článok.

  3. Slobodnikova Kornel píše:

    Určite vyskúšam marinádu pred grilovaním. Znie to skvelo!

  4. Medard48 píše:

    Ďakujem za tipy ohľadom času grilovania kuracieho mäsa. Veľmi užitočné.

  5. Alfonz94 píše:

    Rada by som vedela viac o tom, ako určiť hrúbku mäsa, aby som presne vedela, ako dlho ho mám grilovať.

  6. ZlatýJablko píše:

    Veľmi zaujímavé tipy! Grilovanie kuracieho mäsa je super zábava, hlavne keď sa to podarí. Určite vyskúšam marinovať mäso, aby bolo ešte chutnejšie. Vďaka za radu!

  7. MaličkýPrinc píše:

    Som rád, že si spomenul na odpočinok po grilovaní. To je podľa mňa veľmi dôležité! Kuracie mäso bude určite šťavnatejšie. Skvelé rady, ďakujem!

  8. Svetlík45 píše:

    Super článok! Nikdy by ma nenapadlo používať teplomer na mäso. Určite to skúsim a urobím si grilovačku s priateľmi. Teším sa na to!

  9. ČokoládovýKeksík píše:

    Díky za tipy! Grilovanie je moja obľúbená činnosť cez víkendy a tieto rady mi určite pomôžu dosiahnuť lepší výsledok. Teším sa na dobré jedlo s rodinou!

  10. VeselýCukríček píše:

    Wow, nevedela som, že kuracie stehná potrebujú viac času na grilovanie! Určite to vyskúšam pri mojej ďalšej grilovačke s kamarátmi.

  11. SlnečnýRayko píše:

    Grilovanie kuracieho mäsa je taká zábava! Ďakujem za užitočné informácie o teplote a čase, určite ich využijem pri ďalšej grilovačke.

  12. MalýHrdina píše:

    ‘Bon appétit’ znie super! Kto by nemal rád šťavnaté grilované kurča? Článok ma motivoval pripraviť si niečo chutné hneď zajtra!

  13. HravýZajko píše:

    ‘Grilované kurča’ sa mi vždy páčilo! Veľmi pekne napísané a užitočné rady o teplote a odpočinku po grilovaní. Ďakujem za inšpiráciu!

    1. 'Oknárik' píše:

      ‘HravýZajko’, súhlasím, grilovanie je fakt skvelé. Skúsim aj tvoje nápady na marinovanie!

  14. 'RužovýPavúk' píše:

    ‘Kuracie krídelká’ sú najlepšie na grile! Myslím, že ich skúsim podľa tvojich rád a určite sa budem snažiť dosiahnuť tú správnu teplotu.

  15. KreatívnyMacko píše:

    Skvelé rady ohľadom grilovania! Určite využijem teplomer a aj tipy ohľadom marinovania kuracieho mäsa pred grilovaním.

  16. Jozko123 píše:

    Super tipy na grilovanie! Nikdy ma nenapadlo použiť teplomer, ale určite to vyskúšam. Milujem šťavnaté kuracie mäso a verím, že s týmito radami budem mať úspech. Ďakujem za inšpiráciu!

  17. Zuzka_kucharka píše:

    To je skvelý návod! Grilovanie je moja obľúbená činnosť a tieto informácie mi pomôžu pripraviť ešte lepšie jedlo. Teším sa na grilovačku s rodinou, ďakujem za skvelé rady!

  18. Slniecko456 píše:

    Fakt výborné tipy! Kuracie mäso na grile má úžasnú chuť. Odporučím tento článok aj kamarátom, aby si aj oni vedeli pripraviť niečo chutné. Grilovanie je proste super zábava!

  19. Kocurko89 píše:

    Toto sú presne informácie, ktoré som potreboval! Milujem grilovanie a tieto tipy mi určite pomôžu dosiahnuť perfektné výsledky. Vďaka za zdieľanie takýchto užitočných rád!

  20. Bublinka77 píše:

    Článok je veľmi užitočný! Rada grilujem, ale vždy som mala pochybnosti o čase a teplote. Teraz viem, ako správne pripraviť kuracie mäso a teším sa na grilovačky s priateľmi!

  21. Panda_2020 píše:

    Skvelé rady pre každého milovníka grilovania! Nikdy som nevedel, že odpočinok po grilovaní je tak dôležitý. Určite to vyskúšam pri najbližšej príležitosti. Ďakujem za inšpiráciu!

  22. _Rybka_23 píše:

    ! Super článok! Grilovanie kuracieho mäsa je môj obľúbený spôsob prípravy jedla a s týmito tipmi to bude ešte lepšie. Ďakujem za pomoc, určite sa o to podelím s rodinou.

  23. _Macko_55 píše:

    ! Úžasné informácie! Rád varím pre svojich priateľov a tieto rady mi pomôžu urobiť nezabudnuteľný zážitok pri grilovaní kurčaťa. Teším sa na nové chutné jedlá!

  24. _Svetluska32 píše:

    ! Veľa užitočných informácií v jednom článku! Rada skúsim marinovať kuracie mäso pred grilovaním, aby bolo ešte chutnejšie. Ďakujem za tipy, určite ich využijem!

  25. _Kukulik_101 píše:

    ! Perfektné rady pre všetkých začínajúcich grilovačov! Teplota a čas sú kľúčové faktory pre úspech a teraz viem presne čo robiť. Ďakujem za skvelý článok!

  26. Grilovač123 píše:

    Tento článok je skvelý! Konečne viem, ako dlho grilovať kuracie mäso, aby bolo šťavnaté. Milujem grilovanie a určite vyskúšam tieto tipy. Moje kuracie mäso už nikdy nebude suché! Ďakujem za skvelé rady!

  27. KuchárikJano píše:

    Wow, aké užitočné informácie! Nikdy som nevedel, že treba nechať mäso odpočinúť. Určite to skúsim pri najbližšej grilovačke. Teším sa na chutné jedlo s rodinou. Super článok, ďakujem!

  28. Smažka44 píše:

    Článok je veľmi poučný! Zistila som, že grilovanie kuracieho mäsa nie je také zložité. Taktiež sa mi páči tip s marinovaním. Určite to vyskúšam a poteším svojich priateľov výborným jedlom. Odporúčam každému!

  29. ZelenáRuka píše:

    Skvelý návod na grilovanie! Mám rada kuracie mäso a po prečítaní tohto článku si už budem istá, že ho správne pripravím. Ďakujem za rady ohľadom teploty a času! Určite ma tento článok inšpiruje.

  30. HravýPetrík píše:

    Toto je presne to, čo som potreboval vedieť! Kuracie mäso na grile môže byť tak chutné, ak sa urobí správne. Vďaka za tipy na čas a teplotu – teraz sa už nemusím báť nič pokaziť!

  31. MäsoMilovník píše:

    Super článok plný praktických rád! Zistila som nové veci o grilovaní kuracieho mäsa a už sa teším na varenie pre moju rodinu. Rady o marinovaní sú úžasné! Dúfam, že budem mať šťavnaté výsledky.

  32. GurmánkaEva píše:

    Veľmi inšpiratívny text o grilovaní kuracieho mäsa! Naučila som sa veľa nového a už sa neviem dočkať svojej najbližšej grilovačky s priateľmi. Tipy ohľadom odpočinku sú skvelé – konečne budem mať šťavnaté mäsko!

  33. SlnečnýTomáš píše:

    ‘Grilovanie’ je moje obľúbené slovo! Tento článok mi dal presne tie informácie, ktoré potrebujem na prípravu dokonalého jedla pre moju rodinu. Teplota 75 °C je super tip – ďakujem za to!

  34. _JasnéRuky_ píše:

    ‘Grilovanie’ je čarovná vec a tento článok ma ešte viac nadchol! Všetky tie techniky znie ako zábava a nemôžem sa dočkať, kedy ich vyskúšam pri ďalšej párty s priateľmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *