Ako dlho sa varí ružičkový kel

Príprava ružičkového kelu vyžaduje zopár krokov, ale je to skvelá príležitosť ochutnať čerstvú a zdravú pochúťku. Poďme sa pozrieť na podrobnosti ohľadom dĺžky varenia ružičkového kelu.

  1. Začnite tým, že ružičkový kel opláchnete pod tečúcou vodou. Odstráňte vnútorné stonky a usadíte sa na čerstvých, pevných ružičkách.
  2. Do hrnca nalejte dostatok vody a pridajte soľ podľa chuti. Na ochranu farby môžete pridať aj kúsok citrónovej šťavy.
  3. Po privedení vody do varu pridajte ružičkový kel a znižte teplotu na strednú hodnotu. To zabráni príliš rýchlemu zmäknutiu kelu.
  4. Občas premiešajte a kontrolujte konzistenciu ružičkového kelu. Varí sa približne 10 až 15 minút, ale čas sa môže líšiť v závislosti od veľkosti a druhu kelu. Mali by ste sa sústrediť na to, aby boli ružičky kelu mäkké, ale stále pevné.
  5. Keď je ružičkový kel dostatočne uvarený, scedite ho do ceduľateľa a prelejte studenou vodou na zastavenie ďalšieho varu.
  6. Potom zalejte ružičkový kel do ľadovej vody, aby sa zvýšila jeho chrumkavosť a udržala si zelenú farbu.

 

Ako dlho sa varí ružičkový kel?

Dĺžka varenia ružičkového kelu je vždy trochu individuálna a závisí od vášho osobného vkusu a preferencií. Avšak, dodržiavajte orientačný časový rámec spomínaný vyššie a prispôsobte ho podľa svojich potrieb. Takto si môžete vychutnať lahodný ružičkový kel, ktorý je stále dostatočne šťavnatý a zároveň mäkký.

Podobné príspevky

38 Komentárov

  1. Srdiečko123 píše:

    Príprava ružičkového kelu vyzerá naozaj zábavne! Milujem, keď môžem variť zdravé jedlá. Určite vyskúšam pridať citrónovú šťavu, aby to malo lepšiu chuť. Tento recept ma inšpiroval, ďakujem za tipy!

  2. Kocúrko píše:

    Super článok! Ružičkový kel je skvelý a zdravý. Rád varím a teším sa na túto novú pochúťku. Dobre ste to vysvetlili, určite sa podarí! Uvidím, aké chrumkavé budú po vychladení.

  3. Maco82 píše:

    Wow, tento recept na ružičkový kel vyzerá fantasticky! Nevedel som, že je tak jednoduché ho pripraviť. Určite to vyskúšam a urobím pre svoju rodinu. Ďakujem za užitočné rady!

  4. Zlatko89 píše:

    Tento článok ma veľmi zaujal! Varím veľa zeleniny a ružičkový kel je obľúbený. Páči sa mi váš tip s citrónom – dodá mu skvelú chuť. Teším sa na nové kulinárske dobrodružstvá!

  5. PandaLover píše:

    Jasné a zrozumiteľné pokyny! Ružičkový kel mám veľmi rád a určite ho pripravím podľa vašich rád. Dávam si pozor na čas varenia, aby bol perfektne uvarený. Ďakujem za skvelé tipy!

  6. SlnečnýRáno píše:

    Toto je presne to, čo som potreboval! Pripravujem si zdravé jedlá a ružičkový kel chcem vyskúšať častejšie. Vďaka za radu ohľadom chladenia vo vode – to mi uniklo! Teším sa na výsledok.

  7. MikroHrac píše:

    Fajn článok o ružičkovom keli! Milujem variť nové veci a tento recept ma nadchol. Znie to jednoducho a chutne. Dám si pozor na správny čas varenia – nechcem ho prevariť!

  8. Svetluška77 píše:

    “Ružičkový kel? To znie úžasne! Rada objavujem nové recepty a tento vyzerá skvele. Moje deti milujú zeleninu, takže verím, že im bude chutiť aj táto pochúťka z vašich rád!

  9. Mimi123 píše:

    Wow, ružičkový kel je naozaj chutný! Nikdy som si nemyslel, že si ho takto vychutnám. Tieto tipy na varenie sú veľmi užitočné. Určite to vyskúšam! Ďakujem za skvelé rady!

  10. Kocurko píše:

    Veľmi pekný článok! Ružičkový kel je super zelenina a tieto tipy mi pomohli pochopiť, ako ho správne uvariť. Myslím, že sa mi podarí pripraviť ho ešte lepšie. Držím palce všetkým kuchárom!

  11. JankoM píše:

    Ružičkový kel som nikdy nejedol, ale po prečítaní tohto článku som dostal chuť to skúsiť. Príprava sa zdá jednoduchá a určite pridám citrónovú šťavu. Teším sa na novú chuťovku!

  12. Slniecko píše:

    Tento návod na prípravu ružičkového kelu je skvelý! Mám rád zdravé jedlá a tento recept vyzerá veľmi lákavo. Určite si ho pripravím aj so svojou rodinou. Ďakujem za inšpiráciu!

  13. Bublinka píše:

    Článok o varení ružičkového kelu ma nadchol! Dĺžka varenia a tipy sú presne to, čo potrebujem vedieť. Môj manžel bude šťastný, keď mu to uvarím na večeru. Rada objavujem nové recepty!

  14. Fialka99 píše:

    ‘Ružičkový kel’ znie ako výborná voľba pre zdravú večeru! Odporúčania sú užitočné a ja sa teším, ako si ho pripravím so svojimi obľúbenými koreninami. Kto vie, možno sa stane mojou obľúbenou zeleninou.

  15. ZabavnyPanda píše:

    ‘Ružičkový kel’ je fantastický! Milujem túto zeleninu a myslím, že ju pripravím podľa vašich tipov na víkendovej grilovačke. Všetci budú prekvapení jej chuťou a textúrou.

  16. 'Kamila' píše:

    ‘Skvelý príspevok!’ Varíme s rodinou každý víkend a ružičkový kel sme ešte neskúsili! Určite sa inšpirujeme vašim návodom a vyskúšame ho pripraviť s citrónovou šťavou.

  17. 'Cukrik' píše:

    ‘Ďakujem za skvelé rady!’ Varím často a ružičkový kel ma zaujíma už dlhšie. Tento článok ma motivoval vyskúšať niečo nové do našich rodinných receptov.

  18. 'Petrik21' píše:

    ‘Užasný článok!’ Dnes večer plánujem pripraviť ružičkový kel podľa týchto rád! Sme veľkí milovníci zeleniny doma a toto bude určite hitom na našom stole.

  19. JankoP píše:

    Ružičkový kel je skvelý! Nikdy by som neveril, že sa dá takto chutne pripraviť. Ďakujem za tipy, určite to vyskúšam a verím, že to bude mňam. Hlavne ten citrón dodá super chuť!

  20. ZelenýGuru píše:

    Veľmi užitočné rady! Mám rád ružičkový kel a teraz viem, ako ho správne uvariť. Skvelé je aj pridanie citrónovej šťavy. Teším sa na ďalšie zdravé recepty, ďakujem!

  21. KuchárkaZuzka píše:

    Wow, toto je presne to, čo som potrebovala vedieť! Varím ružičkový kel prvýkrát a vaše rady mi veľmi pomohli. Určite skúsim aj tú studenú vodu na chrumkavosť. Super článok!

  22. ŠéfKuchár123 píše:

    Ružičkový kel sa mi páči a tento návod je perfektný! Dĺžka varenia mi dala jasný prehľad. Som si istý, že môj rodina bude nadšená touto pochúťkou. Ďakujem za skvelé tipy!

  23. JasnáHlava píše:

    Tento článok ma inšpiroval k vareniu ružičkového kelu! Uvarím ho presne podľa vašich pokynov a verím, že nám všetkým bude chutiť. Rád skúšam nové jedlá a toto vyzerá úžasne!

  24. MilanFan píše:

    ‘Cez víkend plánujem uvariť ružičkový kel podľa vášho návodu! Mám rád zdravé jedlá a tento spôsob prípravy vyzerá jednoducho skvele. Teším sa na výsledok a ďakujem za rady!’

  25. RýchlyRecept píše:

    ‘Súhlasím s týmto receptom na ružičkový kel! Dĺžka varenia je ideálna a soľ s citrónom robia zázraky. Určite to vyskúšam pri najbližšej večeri pre rodinu!’

  26. -KreatívnyMysliteľ- píše:

    ‘Skvelé tipy na prípravu ružičkového kelu! Vždy som mal obavy s jeho varením, ale teraz viem ako na to. Znie to jednoducho a chutne, určite to skúsim!’

  27. _ZdraviePrvotriedne_ píše:

    ‘Tento článok ma motivoval k experimentovaniu v kuchyni! Ružičkový kel má svoj špeciálny čarovný moment s citrónom. Teším sa na novú skúsenosť s varením!’

  28. __UvarenáLáska__ píše:

    ‘Mám rád všetko zelené a zdravé a ružičkový kel patrí medzi moje obľúbené jedlá! Tento postup vyzerá fakt jednoducho – určite ho vyskúšam doma so svojou rodinou!’

  29. ZelenýJazdec píše:

    Ružičkový kel je skutočne výnimočná zelenina! Vždy som mal rád, ako dokáže byť chutný, ak je správne uvarený. Je skvelé, že sa dá pripraviť aj takto jednoducho. Určite vyskúšam tento recept doma!

  30. KuchárBeata píše:

    Tento článok je super! Vždy som sa bála variť ružičkový kel, ale teraz viem, ako na to. Rada pridám citrónovú šťavu, to znie úžasne. Ďakujem za tipy a inšpiráciu!

  31. ŠťastnýPetrík píše:

    Musím povedať, že varenie ružičkového kelu ma vždy fascinovalo. Je to tak jednoduché a zároveň veľmi chutné! Teším sa na vyskúšanie tejto metódy s ľadovou vodou, určite dodá chrumkavosť.

  32. Radoslav2023 píše:

    Super návod! Nikdy by som si nemyslel, že príprava ružičkového kelu môže byť taká jednoduchá a zábavná. Určite sa do toho pustím a urobím si zdravý obed. Ďakujem za radu!

  33. KvetinováDiana píše:

    Toto je presne to, čo som potrebovala vedieť! Ružičkový kel je moja obľúbená zelenina a už sa neviem dočkať, kedy ho skúsim pripraviť podľa tvojho receptu. Skvelé tipy!

  34. VeselýMilan píše:

    Wow! Tento článok ma naozaj nadchol! Myslel som si, že ružičkový kel je len pre špeciálne príležitosti, ale po prečítaní týchto krokov to vyzerá jednoducho a chutne. Určite skúsim!

  35. SladkáLola píše:

    “Ružičkový kel? To znie výborne! Nikdy by som si nepomyslela, že ho môžem pripraviť tak rýchlo a jednoducho. Dám si pozor na čas varenia a určite to vyskúšam čoskoro!”

  36. _BublinkovýRobo_ píše:

    “Tak toto je super tip na zdravé jedlo! Mám rád ružičkový kel a teraz už viem presne ako ho pripraviť perfektne chrumkavý. Veľmi ďakujem za tento užitočný článok.”

  37. _Svetluška_123_ píše:

    “Článok ma inšpiroval vrátiť sa k ružičkovému kelu. Dúfam, že moja rodina ocení túto zmenu v našich jedálničkoch! Skvelé rady o varení aj o zachovaní farby.”

  38. _MorskáHvězda_ píše:

    “Ružičkový kel má svoje čaro! Veľmi pekne vysvetlené kroky na jeho prípravu ma povzbudili k experimentovaniu v kuchyni. Ďakujem za inšpiráciu k zdravému stravovaniu!”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *