Ako dlho variť kuracie stehná?

 

Doba varenia kuracích stehien závisí od metódy prípravy a rozmerov kusov mäsa. Pri klasickom varení stehien vo vode odporúčam časový interval 20-30 minút po tom, čo voda začne vrieť.

Je však nevyhnutné zaistiť, aby vnútorná teplota mäsa dosiahla aspoň 75 °C, čím sa garantuje bezpečnosť potravín a predíde sa možným infekciám. Odporúčam použiť teplomer na mäso na overenie teploty hotového mäsa.

 

Ako dlho variť kuracie stehná - 2

2) Ako dlho variť kuracie stehná?

Kuracie stehná sú populárnou zložkou mnohých pokrmov a sú charakteristické svojou šťavnatosťou a chuťou. Čas varenia kuracích stehien závisí od rôznych aspektov, ako sú metóda varenia, veľkosť stehien a prítomnosť kože či kostí.

  1. Varíme vo vode: Ak sa rozhodnete pre variť kuracie stehná v hrnci s vodou, obvykle to trvá 30 – 40 minút, aby stehná boli dôkladne uvarené a dosiahli bezpečnú teplotu (minimálne 75 °C). Varte pri strednej teplote, aby sa voda nezačala prudko variť, čo by mohlo spôsobiť, že mäso sa stane suchým.

    Prívarok z červenej šošovice bez smotany

    Prívarok z červenej šošovice bez smotany

    Čítať viac »

  2. Pečenie na plechu: Pri pečení kuracích stehien v rúre na približne 180 °C (350 °F) môžete očakávať dobu pečenia okolo 35 – 45 minút. Ak sú stehná s kožou, tá sa môže stať chrumkavou, zatiaľ čo mäso zostáva šťavnaté.

  3. Grilovanie: Pri grilovaní kuracích stehien počítajte s dobou 20 až 30 minút, pričom ich pravidelne otáčajte, aby sa pekne prepiekli a zostali prepečené aj vo vnútri.

Pre každú varnú metódu je zásadné skontrolovať, či je mäso dôkladne prepečené. V prípade pochybností je najlepšie použiť kuchynský teplomer na mäso, ktorý vám prezradí, či stehná dosiahli bezpečnú teplotu.

Na konci je dôležité sledovať textúru a vôňu pri varení alebo pečení kuracích stehien a prispôsobiť dobu varenia svojim preferenciám a receptu. S trochou trpezlivosti môžete dosiahnuť dokonale upečené alebo uvarené kuracie stehná, ktoré budú výnimočne chutné a šťavnaté.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

22 Komentárov

  1. nora píše:

    Joj aj dlhšie, prečo nie.
    To sa nedá pokaziť.

  2. Lucia60 píše:

    Ďakujem za skvelé tipy na prípravu kuracích stehien! Už sa neviem dočkať, kým vyskúšam vaše odporúčania.

  3. Ohorvathova píše:

    Vďaka za informácie o teplote mäsa, teraz budem mať istotu, že moje kuracie stehná budú vždy dobre prepečené.

  4. Golonka Kornel píše:

    Mňam, mňam, už len pri čítaní mi ide slinta. Určite vyskúšam pečenie kuracích stehien v rúre. Ďakujem za skvelý článok!

  5. Edita Mokros píše:

    Tieto informácie sú veľmi užitočné, ďakujem Vám. Teším sa na to, že si upiekem kuracie stehná podľa vášho návodu.

  6. Slobodova Stanislava píše:

    Veľmi sa mi páči dôraz na bezpečnosť potravín a možné infekcie. Super článok s užitočnými radami!

  7. Cuntalova Jaroslava píše:

    Ďakujem za skvelé rady, teraz viem, ako uvariť kuracie stehná perfektne.

  8. Gejza73 píše:

    Super článok, veľmi užitočné informácie o varení kuracích stehien.

  9. Adamcova Zoja píše:

    Tieto tipy na varenie sú skvelé, teraz viem, ako dlho variť kuracie stehná podľa spôsobu prípravy.

  10. Smrek Natalia píše:

    Článok mi veľmi pomohol, konečne viem, ako dlho variť kuracie stehná, aby boli naozaj chutné a zároveň bezpečné.

  11. Dusik Albert píše:

    Super návod! Teraz už viem, že pri pečení kuracích stehien v rúre to trvá približne 35 – 45 minút. Ďakujem!

  12. Mdubnickova píše:

    Veľmi dobrý článok. Myslím si, že s týmto návodom sa určite nič nepokazím pri príprave jedla.

  13. Srdiečko123 píše:

    Super tipy na varenie kuracích stehien! Nikdy by ma nenapadlo, že to môže byť tak jednoduché. Určite vyskúšam grilovanie, pretože mám rada šťavnaté jedlá. Ďakujem za radu o teplote, je to veľmi dôležité!

  14. ZelenáRybka píše:

    Myslím si, že varenie kuracích stehien vo vode je skvelý nápad. Znie to jednoducho a chutne! Už sa teším na pečenie s kožou, aby bolo chrumkavé. Tento článok mi veľmi pomohol. Ďakujem!

  15. Kocúrik99 píše:

    Fakt výborné informácie! Nikdy som nevedel, že je dôležité sledovať vnútornú teplotu mäsa. Teraz sa cítim istejšie pri varení. Pečenie v rúre znie ako skvelý spôsob prípravy a určite to vyskúšam.

  16. SlnečnéJasné píše:

    To sú presne tie rady, ktoré som hľadala! Varenie kuracích stehien môže byť také jednoduché a pritom tak chutné. Teším sa na grilovanie s rodinou cez víkend. Skvelý článok, ďakujem za užitočné informácie!

  17. Bublinka88 píše:

    Článok ma veľmi potešil! Varím kuracie stehná pravidelne, ale nikdy som si nebola istá s časom varenia. Určite vyskúšam váš tip na pečenie pri 180 °C – znie to skvele a chutne!

  18. MalýZajačik píše:

    Varenie kuracích stehien vyzerá ako zábava! Vďaka za informácie o grilovaní aj pečení. Mám rád šťavnaté mäso a teraz viem, ako ho pripraviť správne. Skvelý návod pre každého kuchára!

  19. JasnéOko píše:

    Konečne viem, koľko času potrebujem na varenie kuracích stehien! Článok je super praktický a veľmi informatívny. Odporúčam všetkým priateľom, aby ho prečítali – určite si ho obľúbia rovnako ako ja.

  20. _Pinky_01 píše:

    ‚Šťavnatosť‘ kuracích stehien ma úplne dostala! Rada varím pre rodinu a toto sú skvelé tipy na prípravu jedla. Sledovanie teploty mäsa je úžasná rada – už sa neviem dočkať večere!

  21. _Muffin_23 píše:

    ‚Grilovanie‘ znie fantasticky! Milujem chuť opečeného mäsa a tieto tipy mi určite pomôžu dosiahnuť perfektný výsledok. Tento článok je presne to, čo potrebujem pred letnou sezónou barbecue.

  22. _ChrumkavýSloník píše:

    ‚Kuracie stehná‘ sú moje obľúbené jedlo! Veľmi oceňujem rady ohľadom času varenia aj správnej teploty – cítim sa istejšie pri kuchyni teraz. Určite budem pokračovať vo varení podľa týchto rád!