Ako konzervovať cesnak

Konzervácia cesnaku je nenáročný proces, ktorý mu umožňuje zostať dlhodobo čerstvý a udržať si svoju arómu. Tu je návod:

  1. Pripravte si dôkladne vyčistené sklenené nádoby s hermetickými viečkami. Sterilizujte ich v horúcej vode alebo umyte v teplom mydlovom roztoku a potom ich dôkladne opláchnite.
  2. Olúpte strúčiky cesnaku a rozdrvte ich. Na vytvorenie pasty môžete použiť strúhadlo alebo mixér.
  3. Naplnte sterilizované sklenené nádoby rozdrveným cesnakom. Nezabúdajte ponechať malý priestor na vrchu, pretože cesnak sa pri fermentácii môže trocha rozšíriť.
  4. Do nádob pridajte niekoľko polievkových lyžíc soli a zalejte cesnak zmesou octu s vodou. Môžete pridať aj bylinky, ako napríklad tymián alebo rozmarín, pre vylepšenie chuti.
  5. Uzavrite nádoby hermetickými viečkami a umiestnite ich do chladničky. Najlepšie je uchovávať cesnak pri teplote okolo 4 °C.
  6. Nechajte aspoň týždeň, aby sa cesnak správne zkonzervoval a jeho chuť prenikla do celého pokrmu.

 

Akým spôsobom konzervovať cesnak?

Konzervovaný cesnak je možné využiť v rozličných receptoch, ako sú omáčky, polievky či marinády. Poskytuje jedlu intenzívnu chuť a je skvelým spôsobom, ako uchovať cesnak na dlhšie obdobie.

Polievka z diviny s hubami

Polievka z diviny s hubami

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. ZelenýJablko píše:

    Tento článok o konzervovaní cesnaku je super! Je úžasné, ako môžeme uchovať jeho chuť na dlhú dobu. Už sa teším, ako ho použijem v polievkach a omáčkach. Ďakujem za skvelý návod!

  2. Slniečko123 píše:

    Konzervovanie cesnaku znie veľmi jednoducho a zábavne! Nikdy by ma nenapadlo, že to môžem spraviť doma. Určite to vyskúšam, aby som si vychutnal tú lahodnú chuť po celý rok. Skvelý tip!

  3. CestovateľkaZuzka píše:

    Wow, aké jednoduché kroky na konzervovanie cesnaku! Mám vždy problém s tým, že sa rýchlo kazí. S týmto návodom budem mať čerstvý cesnak kedykoľvek ho budem potrebovať. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. KreatívnyMilo píše:

    Tento návod je naozaj užitočný! Milujem cesnak vo svojich jedlách a teraz viem, ako ho uchovať dlhšie. Pridanie byliniek je skvelý nápad! Určite to vyskúšam. Super článok!

  5. BublinkováDani píše:

    Konzervácia cesnaku sa zdá byť taká jednoduchá! Rada varím a tento tip mi určite pomôže pridať chuť do mojich obľúbených receptov. Teším sa na experimentovanie v kuchyni s touto technikou!

  6. HravýPeťo píše:

    Skvelé rady na konzervovanie cesnaku! Nikdy som to neskúšal, ale po prečítaní týchto krokov sa do toho určite pustím. Teším sa na tú výbornú chuť vo svojich jedlách. Ďakujem za skvelé informácie!

  7. MačkaSofia píše:

    Článok o konzervovaní cesnaku je veľmi poučný! Mám rada variť a tento tip mi uľahčí život v kuchyni. Neviem sa dočkať, kedy si pripravím vlastný zásobník čerstvého cesnaku.

  8. JasnáNina píše:

    ‚Myslím si, že tento spôsob konzervovania je geniálny! Je úžasné mať možnosť vychutnať si čerstvý cesnak aj mimo sezóny. Určite to skúsim čo najskôr!‘

  9. JednoducháJana píše:

    Na tomto článku ma najviac zaujalo jeho jednoduchosť! Doma často používame cesnak a s týmto postupom si ho môžeme uchovať dlhšie bez obáv z jeho skazenia.