Ako konzervovať medvedí cesnak?

Na konzervovanie medvedieho cesnaku existuje niekoľko spôsobov. Tu je niekoľko krokov, ktoré môžete nasledovať:

  1. Pripravte medvedí cesnak odstránením nečistôt a oddeľte ho na jednotlivé strúčiky.
  2. Medvedí cesnak môžete konzervovať vo forme nakladaného cesnaku v octe. Na to budete potrebovať sterilizované poháre a vriacu vodou vypláchnuté viečka.
  3. Prvým krokom je sterilizácia pohárov a viečok. Poháre a viečka ponořte do vriacej vody na pár minút, aby ste zabránili plesniam a baktériám.
  4. Vo varení nechajte vriaci ocot. Môžete použiť bežný stolový ocot alebo zvoliť niektorý z kvalitnejších druhov. Na 1 liter octu pridajte 1 lyžicu soli a 1 lyžicu cukru. Ak chcete, môžete pridať aj niektoré koreniny, ako sú celý korenček, bobkový list alebo klinčeky.
  5. Strúčiky medvedieho cesnaku vložte do sterilizovaných pohárov tak, aby boli pevne usadené, ale nepritorzové.
  6. Zalejte strúčiky medvedieho cesnaku horúcim octom. Uistite sa, že všetky strúčiky sú úplne pokryté.
  7. Okamžite uzatvorte poháre vypláchnutými, sterilizovanými viečkami. Skontrolujte, či sú dôkladne utiahnuté.
  8. Poháre s medvedím cesnakom skladujte na tmavom a chladnom mieste. Nechajte cesnak nakladať aspoň niekoľko týždňov, aby sa získal plný chuťový profil.

 

Ako konzervovať medvedí cesnak?

Pamätajte, že tento postup je len všeobecným návodom a že rôzne recepty môžu obsahovať rôzne kroky a množstvo korenín. Odporúčam vám nájsť presný recept, ktorý vyhovuje vašim chutiam a preferenciám. Užite si svoj doma nakladaný medvedí cesnak!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *