Ako krájať kapustu?

Ak chcete nakoniec kapustu, nasledujte tieto kroky:

  1. Naplňte hrniec vodou a pridajte soľ podľa chuti.
  2. Umyte kapustu pod vodou a odstráňte vonkajšie listy.
  3. Ošúpajte kapustu a nakrájajte ju na polovicu.
  4. Odstráňte stred kapusty, teda tvrdý kmeň.
  5. Nakrájajte kapustu na tenké prúžky alebo ju môžete jemne nastrúhať.
  6. Do vody v hrnci pridajte nakrájanú kapustu.
  7. Uvarujte kapustu na miernom ohni, kým nebude mäkká, ale stále skladná. To zvyčajne trvá približne 20-30 minút.
  8. Ak je kapusta zmäknutá, povrchovo ju opláchnite studenou vodou. Tým zastavíte varenie a zachováte jej peknú farbu.
  9. Odlejte vodu z kapusty a je pripravená na použitie v rôznych jedlách.

 

Ako krájať kapustu?

Pamätajte, že tieto sú len základné kroky. Ak konkrétne hľadáte recept, môžete skúsiť vyhľadať niektoré konkrétne jedlá s kapustou, ako napríklad kapustnicu, kapustové placky alebo kapustový šalát.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *