Ako najlepšie upiecť morku

Pri príprave morky je kľúčové udržať jej autentickú chuť a šťavnatosť. Tu je jednoduchý návod, ktorý môžete vyskúšať:

  1. Príprava: Morku dôkladne vyčistite a umyte pod tečúcou vodou. Následne ju starostlivo osušte pomocou papierových servítok.
  2. Cévy: Morku nakrájajte na rovnomerné plátky alebo kusy. Ak zvažujete použiť väčšie kusy, môžete ich rozrezať na polovice, aby sa upečenie urýchlilo.
  3. Marinovanie (nepovinné): Ak chcete zvýrazniť chuť morky, môžete jej kusy nechať marinovať v zmesi olivového oleja, strúhaného cesnaku, tymiánu a soli približne 30 minút. Marinovanie však nie je povinné.
  4. Príprava do rúry: Umiestnite morkové plátky alebo kusy na plech alebo do pekáča a rovnomerne ich rozložiť. Môžete pridať aj zeleninu ako cibuľu, papriku, zemiaky alebo sladké zemiaky pre bohatšiu chuť.
  5. Dochutenie: Pridajte soľ, korenie alebo bylinky podľa vlastného uváženia. Obľúbenými voľbami sú tymián, rozmarín, čierne korenie alebo sladká paprika.
  6. Pečenie: Predohrejte rúru na 200 stupňov Celzia. Nechajte morku piecť približne 20-25 minút, alebo kým nezíska mäkkú a zlatistú farbu. Niekedy bude potrebné ich otočiť počas pečenia, aby sa upekli rovnomerne z oboch strán.
  7. Podávanie: Upečenú morku môžete servírovať ako hlavné jedlo, prílohu alebo ju využiť ako súčasť iných pokrmov. Skvelý spôsob, ako využiť upečenú morku, je pripraviť z nej morkový pyré alebo pridať ju do šalátov.

 

Ako najefektívnejšie upiecť morku?

Buďte prosím opatrní pri práci s horúcim plechom alebo pekáčom. Dúfam, že vám tento návod pomôže pri pečení chuti a šťavnatej morky!

Kuracie mäso a kari omáčka

Kuracie mäso a kari omáčka

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Janka píše:

    Nikdy by som neverila že tá morka z Amerických filmov je tak skvelé mäso.
    🙂 Dnes ju máme robenú v rúre poctivo, tak ako to robia Američania a Kanaďanie s teplomerom v mäse.
    A musím priznať je to skvelé jedlo.