Ako nakrájať cheesecake?

Keďže nie som schopný fyzicky zasiahnuť do procesu prípravy dezertu, poskytnem vám krok za krokom pokyny na prípravu cheesecakeu:

Potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 200 g mletých sušienok na pečenie (napr. digestive, dobytok, pražené ovsené vločky).
  • 100 – 150 g rozpusteného masla.
  • 500 g tvarohu.
  • 200 ml smotany na šľahanie.
  • 150 g práškového cukru.
  • 3 vajcia.
  • 1 polievková lyžica hladkej múky.
  • korenie alebo vanilkový extrakt na dochutenie (voliteľné)

 

Ako nakrájať cheesecake?

Postup:

  1. Dajte vonku – smotanu, tvaroh a vajcia na izbovú teplotu. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Primiešajte rozpustené maslo k mletým sušienkam a premiešajte, až kým sa sušienky spoja s maslom.
  3. Varte vodu na varnej baní. Vo veľkej miske zmiešajte tvaroh, smotanu a cukor. Pridajte vajcia a premiešajte do hladka.
  4. Pridajte postupne múku a pokračujte miešaním, kým nebude hmota jednoliatá.
  5. Ak chcete, môžete pridať korenie alebo vanilkový extrakt na dochutenie. Miešajte, kým sa dostatočne nerozmieša.
  6. Vložte sušienkovú zmes do tortovej formy a pevne ju vtlačte. Navrch nalejte tvarohovú zmes.
  7. Pečte cheesecake v predhriatej rúre 45 až 60 minút, alebo kým horná časť nezhnedne a stred zmesi sa zdvihne.
  8. Nechajte cheesecake vychladnúť v rúre s dverami trochu otvorenými. Potom ho presuňte do chladničky a nechajte ho najlepšie preliežať cez noc.
  9. A voila! Môžete si vychutnať vlastnoručne pripravený cheesecake.

Pamätajte, že tieto sú len základné pokyny a môžete prispôsobiť recept vlastným preferenciám. Dobrú chuť!

 

2)

Nakrájanie cheesecaku môže byť jednoduché, ak dodržíte niekoľko základných tipov. Tu je návod, ako správne nakrájať cheesecake, aby ste dosiahli krásne a rovnomerné porcie.

1. Príprava

  • Nechajte cheesecake vychladnúť: Pred krájaním nechajte cheesecake vychladnúť v chladničke aspoň niekoľko hodín, ideálne cez noc. Tým sa získa pevnejšia konzistencia, čo uľahčí krájanie.
  • Použite správne nástroje: Na krájanie cheesecaku je najlepšie použiť veľmi ostrý nôž, ktorý umožňuje precízne rezy. Môžete tiež použiť nôž s rovnou čepelou alebo špeciálne nôž na torty. Niektorí preferujú aj závitový nôž, ktorý môže uľahčiť krájanie.

2. Krájanie cheesecaku

  • Zohrejte nôž: Pred samotným krájaním môžete nôž ponoriť do horúcej vody a potom osušiť. Teplota noža pomôže znížiť trenie a uľahčí rez.
  • Vytvorte si plán: Predtým, ako začnete krájať, si premyslite, ako veľké porcie chcete. V závislosti od veľkosti cheesecaku môžete rozdelenie naplánovať na štvrtiny, osminy alebo iné tvary.
  • Krájajte pomaly a opatrne: Začnite rezať od stredu a pokračujte k okrajom. Robte plynulé a rovnomerné pohyby, aby ste zabránili rozpadaniu cheesecakeu. Pri každom reze je dobré nôž opláchnuť pod tečúcou vodou a osušiť, aby ste nemali na noži zvyšky krému.

3. Podávanie

  • Použite špachtľu alebo likér: Po nakrájaní cheesecaku môžete porcie opatrne zdvihnúť pomocou špachtle alebo likéru, aby ste ich presunuli na tanier. Týmto spôsobom si zachováte tvar každej porcie.
  • Ozdobte: Nezabudnite cheesecake ozdobiť pred podávaním. Či už s ovocím, šľahačkou, čokoládovým ganášem alebo karamelom, krásne podávanie porcií očarí vašich hostí.

Dodržiavaním týchto jednoduchých krokov si môžete byť istí, že každý kúsok cheesecaku bude nielen vyzerať skvele, ale aj chutiť fantasticky. Užite si svoj cheesecake!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Kocúrik123 píše:

    Wow, to vyzerá naozaj úžasne! Cheesecake milujem, ale vždy som mal strach ho piecť. Po týchto jednoduchých pokynoch sa cítim oveľa istejšie. Určite to vyskúšam a urobím radosť celej rodine!

  2. JasnáHlava píše:

    Skvelý recept! Už dlho som hľadala niečo jednoduché na cheesecake. Krok za krokom to vyzerá tak ľahko! Sľubujem, že zajtra sa do toho pustím. Ďakujem za zdieľanie!

  3. MackoPusinky píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem! Milujem cheesecake a tvoje tipy na krájanie sú super užitočné. Určite skúsim aj s ozdobou! Neviem sa dočkať, kedy si ho pripravím doma.

  4. PečenýZajačik píše:

    Veľmi pekný návod! Cheesecake je môj obľúbený dezert a tvoje rady mi určite pomôžu. Mám pocit, že to zvládnem aj ja. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. VeselýPánKocúr píše:

    Súhlasím, cheesecake je skvelý! Tvoj recept vyzerá veľmi lákavo a myslím si, že by ho zvládol aj úplný začiatočník ako ja. Teším sa na jeho vyskúšanie!

  6. SladkáBublinka píše:

    Tento recept ma nadchol! Nikdy som si nemyslela, že pečenie cheesecaku môže byť také jednoduché. Odporučím ho všetkým svojim kamarátom, aby si mohli tiež pochutnať.

  7. _KreatívnyRybár_ píše:

    *Úžasný návod!* Dúfam, že môj cheesecake bude rovnako krásny ako na obrázku. Tvoje tipy sú zlaté a určite ich budem dodržiavať. Ďakujem za pomoc!

  8. _Princ_Palacinka_ píše:

    *No toto ma veľmi zaujalo!* Milujem dezerty a cheesecake je topka! Hneď si zapíšem ingrediencie a pustím sa do pečenia podľa tvojich rád.

  9. _Srdiečko20_ píše:

    *Skvelý príspevok!* Naozaj si myslím, že s tými krokmi to zvládne každý. Teším sa na výsledok a verím, že bude chutiť famózne!

  10. _JasnáHvězda_ píše:

    *Môžem len súhlasiť!* Tento recept vyzerá jednoducho báječne a chutí ešte lepšie! Hneď po práci ho musím vyskúšať a uvidíme ako dopadne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *