Ako nakrájať jablká na sušenie?

Na sušenie jabĺk existuje niekoľko spôsobov, ale najjednoduchší spôsob je nasledujúci:

  1. Najprv si pripravte čerstvé a zrelé jablká. Vyberte jablká s pevnou a šťavnatou štruktúrou.
  2. Jablká umyte pod tečúcou vodou a osušte ich uterákom.
  3. Odstráňte jadro a stonku jablká. Môžete použiť nož alebo špeciálny odstraňovač jadra.
  4. Jablká pokrájajte na rovnaké tenké plátky. Môžete ich pokrájať na kolieska alebo na tenké prúžky, podľa vašej preferencie.
  5. Pripravte si veľkú plechovku alebo pekáč a vysteľte ho papierom na pečenie.
  6. Uložte pokrájané jablká na papier na pečenie tak, aby sa nedotýkali.
  7. Vložte plechovku s jablkami do rúry nastavenej na veľmi nízku teplotu (ideálne na 50-60 °C) a nechajte ich sušiť. Môže to trvať približne 4–6 hodín, v závislosti od hrúbky a veľkosti kúskov.
  8. Počas sušenia občas otvorte rúru, aby sa vypustil nadbytočný vlhkosť. Môžete na chvíľu otvoriť aj dvierka rúry.
  9. Jablká sú hotové, keď sú suché a pružné na dotyk.
  10. Nechajte ich úplne vychladnúť a skladujte ich vo vzduchotesnej nádobe alebo sáčku.

 

Ako nakrájať jablká na sušenie?

Teraz máte sušené jablká, ktoré si môžete vychutnať ako zdravý, chrumkavý a dlhotrvajúci snack.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *