Ako nakrájať mäso na rezance?

Ak chcete nakrájať mäso na reznance, nasledujte tieto kroky:

  1. Pripravte si čistý a ostrý nôž. Nôž by mal byť dostatočne dlhý a silný, aby ste mohli ľahko nakrájať mäso.
  2. Mäso si najskôr opláchnite pod studenou vodou a osušte ho papierovou utierkou.
  3. Pokiaľ je mäso príliš hrubé, jemne ho rovnomerne roztiahnite kladivom na mäso alebo čistou rukou.
  4. Položte mäso na čistú a stabilnú dosku na krájanie.
  5. Ak chcete vytvoriť rezance, nakrájajte mäso proti jeho vláknam. To zaisťuje, že budú mať rezance mäsitú štruktúru a nie budú žuvacie.
  6. Držte nôž pevne v ruke a pomaly ho prechádzajte cez mäso s postupným pohybom dopredu a dozadu.
  7. Ak sa mäso lepí na nôž, môžete si ho občas potrieť olivovým olejom alebo ho trochu posypte múkou, aby sa zabránilo prílišnému lepeniu.
  8. Opakujte tento postup, kým nevykrojíte všetky požadované rezance.

 

Ako nakrájať mäso na rezance?

Nezabudnite dodržiavať bezpečnostné opatrenia pri manipulácii s nožom a dávajte pozor na svoje prsty.

Nakrájať mäso na rezance môže byť jednoduché, ak dodržujete správne postupy. Tu je návod, ako to urobiť:

  1. Vyberte si správne mäso: Na rezance sa zvyčajne používajú mäkké kusy, ako napríklad kuracie prsia, sviečkovica alebo steaky. Tieto druhy mäsa sú ľahko krájateľné a po uvarení zostanú šťavnaté.

  2. Pripravte si pracovnú plochu: Uistite sa, že máte čistý a stabilný povrch, kde budete mäso krájať. Odporúča sa použiť dosku na krájanie, aby ste ochránili pracovnú plochu a zachovali hygienu.

  3. Mäso umyte: Pred krájaním je dobré mäso dôkladne umyť pod studenou vodou. Po umytí ho osušte papierovými utierkami.

  4. Nechajte mäso odpočinúť: Ak je mäso zamrazené, je dobré ho nechať rozmraziť v chladničke alebo na kuchynskej doske, aby nebolo úplne studené. Trochu vyššia teplota uľahčí krájanie.

  5. Krájanie na rezance:

    • Krájajte proti vláknam: Upozornenie: Mäso má prirodzené “vlákna”, ktoré počas krájania smerujú v určitom smere. Je dôležité krájať proti týmto vláknam, aby ste dosiahli jemnejšiu textúru a uľahčili jedenie.
    • Nastavte si hrúbku rezancov: Rezance by mali byť hrubé približne 0,5 – 1 cm, v závislosti od receptu a osobných preferencií. Ak chcete tenšie rezance, môžete ich nakrájať na tenšie plátky.
    • Použite ostrý nôž: Aby bolo rezanie jednoduché a presné, používajte dobre naostrený nôž. Tupý nôž môže mäso roztrhnúť a zhoršiť jeho vzhľad.
  6. Výsledné rezance: Po nakrájaní môžu byť rezance pripravené na varenie alebo marinovanie podľa vášho receptu.

  7. Uschovanie: Ak mäso neplánujete hneď použiť, môžete ho uložiť do uzatvárateľnej nádoby v chladničke alebo zamraziť na neskoršie použitie.

Takto pripravené rezance z mäsa sú skvelé na rôzne jedlá, ako sú obyčajné cestoviny, stir-fry alebo polievky. Prajeme vám veľa šťastia pri varení!

Podobné príspevky

63 Komentárov

  1. Ykopecka píše:

    Ďakujem za skvelý návod, teraz budem vedieť mäso nakrájať presne podľa tvojho postupu!

  2. Elena Truben píše:

    Nakrájanie mäsa mi vždy robilo problém, ale teraz už viem, ako na to. Ďakujem!

  3. Gonova Sidonia píše:

    Super návod! Určite vyskúšam nakrájať mäso na rezance podľa tvojich inštrukcií.

  4. Marek123 píše:

    Tento článok je naozaj skvelý! Nikdy som nevedel, ako správne nakrájať mäso na rezance. Teraz sa cítim oveľa istejšie v kuchyni. Mám rád, keď sú pokyny jasné a jednoduché. Určite to vyskúšam pri najbližšej večeri!

  5. KuchynskýKúzelník píše:

    Wow, aké užitočné rady! Tento návod je presne to, čo som potreboval. Mám vždy problém s krájaním mäsa, ale teraz viem, čo robiť. Som nadšený z toho, že budem môcť pripraviť chutné rezance pre svoju rodinu!

  6. ZuzkaKuchárka píše:

    Ďakujem za tento článok! Je skvelé mať takéto praktické tipy na dosah ruky. Myslím si, že krájanie mäsa môže byť zábava, ak vieme ako na to. Všetko je jasne vysvetlené a určite to vyskúšam čoskoro.

  7. JankoVarenie píše:

    Tento návod je úžasný! Som úplný začiatočník v kuchyni a tento článok mi pomohol pochopiť základné kroky pri krájaní mäsa. Teším sa na varenie nových jedál s tými správnymi rezancami!

  8. PeťaSrdce píše:

    Som veľmi rada, že som našla tento článok! Krájanie mäsa môže byť niekedy frustrujúce, ale so správnym postupom je to oveľa jednoduchšie. Vďaka za tieto cenné rady a tipy. Určite ich využijem!

  9. VeselýTomáš píše:

    Skvelý príspevok! Vždy som sa bál krájať mäso kvôli jeho textúre, ale teraz viem ako na to. Postupujem presne podľa vašich pokynov a už sa teším na výsledok! Kuchyňa bude opäť živá.

  10. KreatívnaLíza píše:

    Tento návod je fantastický! Pomohol mi získať dôveru v kuchyni. Krájanie rezancov teraz vyzerá tak jednoducho a chystám sa ho hneď vyskúšať vo svojich obľúbených receptoch.

  11. _SlovenskýŠéf_ píše:

    ‘Ahoj všetci! Tento článok bol pre mňa veľkým objavom. Doteraz som mal problém s krájaním mäsa a vždy som mal strach z noža. Ale teraz viem, čo robiť a teším sa na varenie!

  12. -Petrík- píše:

    ‘Niekedy stačí pár jednoduchých krokov a varenie sa stáva radosťou! Tento návod je presne taký – stručný a jasný. Určite ho odporučím všetkým svojim priateľom.’

  13. _BublinkovýDino_ píše:

    ‘Článok ma nadchol! Nikdy by ma nenapadlo krájať mäso proti vláknam, ale určite to skúsim nabudúce pri príprave polievky alebo cestovín.’

  14. MäsoHrdina píše:

    Veľmi užitočné rady! Nikdy som nevedel, že je dôležité krájať mäso proti vláknam. Vždy som sa obával, že to bude ťažké, ale teraz viem, že to zvládnem. Ďakujem za skvelý návod!

  15. Rezačka12 píše:

    Tento článok ma naozaj inšpiroval! Krájanie mäsa už nebude pre mňa nočná mora. Rady ohľadom umývania a odpočinku mäsa sú skvelé. Teším sa, ako to vyskúšam doma!

  16. KuchynskýKúzelník píše:

    Super tipy na krájanie mäsa! Nikdy by ma nenapadlo použiť olivový olej na nôž, ale určite to vyskúšam. Verím, že moje jedlá budú teraz omnoho chutnejšie a šťavnatejšie!

  17. ŠéfVarenia píše:

    Tento návod je presne to, čo som potreboval! Ako začiatočník sa často bojím krájania mäsa. Vďaka týmto tipom sa cítim istejšie a teším sa na varenie pre rodinu.

  18. MäsoNinja píše:

    Skvelé rady! Krájanie mäsa bude pre mňa oveľa jednoduchšie. Oceňujem aj informácie o výbere správneho typu mäsa. Určite vyskúšam tieto triky pri ďalšej príprave jedla!

  19. ChutnéDobrôtky píše:

    Článok bol veľmi informatívny a jasný! Uvedomil som si dôležitosť čistej pracovnej plochy a dobrého noža. Teším sa na experimentovanie s rezancami z mäsa vo svojej kuchyni!

  20. Jedlík1000 píše:

    ‘Ako nakrájať mäso na rezance’ je presne to, čo potrebujem vedieť! Rady sú podrobné a jasné. Už sa nemôžem dočkať, kedy vyskúšam tieto techniky pri varení s priateľmi.

  21. _KrájacíMajster_ píše:

    ‘Krájanie proti vláknam’ je skvelý tip! Mám pocit, že moje jedlo bude po použití týchto rád omnoho lepšie chutiť. Ďakujem autorovi za tento úžasný návod.

  22. #MäsoFanatik# píše:

    ‘Olivový olej na nôž’ – toto mi otvorilo oči! Nevedel som, že takéto jednoduché triky môžu uľahčiť prácu v kuchyni. Určite ich použijem pri ďalších receptoch.

  23. !CukrováRuža! píše:

    ‘Ako nakrájať mäso’ je skutočne zaujímavá téma! Vďaka tomuto článku sa nebojím krájať rôzne druhy mäsa a rada budem skúšať nové recepty s mojimi krásne nakrájanými rezancami!

  24. Kocúrik123 píše:

    Tento návod je naozaj skvelý! Nikdy som nevedel, ako správne nakrájať mäso na rezance. Teraz sa cítim pripravený skúsiť to s kuracím mäsom. Ďakujem za jasné inštrukcie, určite to vyskúšam hneď zajtra!

  25. PeťkoHračky píše:

    Wow, veľmi užitočné! Vždy som mal problém s krájaním mäsa, ale tento článok mi dal presne to, čo potrebujem vedieť. Určite sa prihlásim na ďalšie tipy na varenie! Ste úžasní!

  26. MimiSrdiečko píše:

    Toto je presne to, čo som hľadala! Návod je veľmi podrobný a jasný. Mám pocit, že teraz budem môcť pripraviť fantastické jedlo pre svoju rodinu. Ďakujem vám za zdieľanie takýchto skvelých informácií!

  27. JankoNohavice píše:

    Naučil som sa niečo nové! Nikdy by ma nenapadlo krájať mäso proti vláknam. Tieto malé detaily robia veľký rozdiel. Určite si pripravím rezance podľa vášho návodu a pozvem priateľov na večeru!

  28. ZuzkaKvetinka píše:

    Veľmi pekný článok! Rada varím a tento návod mi pomôže zlepšiť moje techniky v kuchyni. Teším sa, že môžem vytvoriť lahodné rezance pre moju rodinu. Ďakujem za vaše rady!

  29. FeroFutbalista píše:

    Skvelé tipy! Nikdy by som si nemyslel, že krájanie mäsa môže byť také jednoduché. Tento návod urobil všetko oveľa jasnejšie a teším sa na experimentovanie s rôznymi druhmi mäsa. Super práca!

  30. LuluBubba píše:

    “Ako nakrájať mäso” – perfektné čítanie pre mňa! Vaše rady sú veľmi užitočné a určite ich využijem pri varení doma. Som nadšená z toho, ako môžem svoje jedlá vylepšiť pomocou týchto tipov!

  31. _Tommy_12 píše:

    ‘Jasné pokyny!’ Veľmi pekne spracované a ľahko pochopiteľné pre každého, kto má chuť variť. Myslím si, že sa stanem majstrom v krájaní mäsa s vašimi radami. Ďakujem vám za pomoc!

  32. _Viki_Tvorca píše:

    ‘Tento článok je super!’ Urobil ste moju kuchyňu ešte zábavnejšou miestnosťou v dome. Znova ďakujem za vaše rady ohľadom bezpečnosti pri manipulácii s nožom – to je veľmi dôležité.

  33. _Marek_Hracik píše:

    ‘Veľmi užitočné informácie!’ Vďaka vám viem teraz lepšie pripraviť jedlo pre moju rodinu a priateľov. Návod bol skutočne jednoduchý a rozumiem mu aj ja ako laikovi v kuchyni.

  34. Kocúrik píše:

    Tento návod je naozaj skvelý! Nikdy som nevedel, ako správne nakrájať mäso na rezance. Teraz to viem a určite to vyskúšam. Ďakujem za užitočné tipy, veľmi mi pomohli!

  35. Janko123 píše:

    Wow, super článok! Prvýkrát som si prečítal niečo také užitočné o krájaní mäsa. Je to jednoduché, keď sa to vysvetlí takto. Určite sa o to pokúsim pri varení večere!

  36. Srdiečko píše:

    Veľmi pekne napísané! Rád varím a tento článok mi dal nové nápady na prípravu rezancov. Mám rád, keď je jedlo chutné a dobre vyzerá, a toto určite splní moje očakávania.

  37. MimiKucharka píše:

    Tento návod ma nadchol! Nikdy som nevedela, že je také dôležité krájať mäso proti vláknam. Určite to vyskúšam a urobím si svoje obľúbené jedlo ešte chutnejšie!

  38. PeťoVarí píše:

    Skvelé tipy na krájanie mäsa! Teraz sa cítim pripravený vyrobiť úžasné rezance pre svoju rodinu. Vďaka za zdieľanie týchto cenných informácií!

  39. ZuzkaMňam píše:

    Tento článok mi otvoril oči! Myslela som si, že nakrájať mäso je jednoduché, ale teraz viem, že existujú triky na dosiahnutie lepších výsledkov. Teším sa na varenie s týmito radami!

  40. PavolHobby píše:

    Super článok pre každého milovníka varenia! Konečne viem, ako správne nakrájať mäso tak, aby bolo šťavnaté a chutné. Určite sa pustím do experimentovania v kuchyni.

  41. !Feri! píše:

    !Wow!, aký úžasný návod! Vždy som mal problém s krájaním mäsa, ale teraz mám pocit, že to zvládnem bez problémov. Dúfam, že budú moje jedlá ešte chutnejšie!

  42. -Radoslav- píše:

    -Ďakujem za skvelý návod!- Nakrájať mäso na rezance bude teraz oveľa jednoduchšie. Moje rodina bude šťastná z nových receptov a já tiež z lepších techník!

  43. @KuchynskýMajster píše:

    @Tento článok je perfektný pre každého kuchára.@ Som nadšený z nových tipov a verím, že moja rodina ocení moju snahu pri varení. Už sa teším na ďalší pokus v kuchyni!

  44. BublinkovýKocúr píše:

    Tento návod na krájanie mäsa je super! Veľmi sa mi páči, ako sú všetky kroky podrobne popísané. Určite to vyskúšam a urobím si doma chutné jedlo. Ďakujem za skvelé tipy!

  45. Janko123 píše:

    Fakt užitočný článok! Nikdy som nevedel, že je tak dôležité krájať mäso proti vláknam. Teraz sa teším na varenie a verím, že moje rezance budú mňamózne. Odporúčam každému!

  46. KreatívnyŠéfkuchár píše:

    Tento návod ma veľmi inšpiroval! Chcem vyskúšať nové recepty a s vašimi radami to bude určite jednoduchšie. Nakrájanie mäsa na rezance je teraz pre mňa hračkou. Ďakujem za skvelé informácie!

  47. Srdiečko28 píše:

    Skvelý článok pre každého kuchára! Veľmi sa mi páči, že ste vysvetlili všetky detaily, ako nakrájať mäso správne. Teraz budem mať lepšie výsledky pri varení. Ďakujem vám za pomoc!

  48. MilošRybka píše:

    Tento návod je fakt bomba! Veľmi dobre napísaný a zrozumiteľný aj pre začiatočníkov ako ja. Určite ho vyskúšam a uvidím, aké dobré jedlá si pripravím. Držte sa ďalej takto!

  49. PinkyBunny píše:

    Úžasný príspevok! Každý krok bol jasne vysvetlený a ja sa už nemôžem dočkať, kedy si pripravím vlastné rezance doma. Je super vedieť, ako správne krájať mäso. Ďakujem veľmi pekne!

  50. SlovenskýGurmán píše:

    “Návod na krájanie mäsa” je presne to, čo som hľadal! Dobre napísané a praktické rady určite využijem pri varení pre rodinu. Teším sa na výsledky a ďakujem za vašu prácu!

  51. "KočkaMňamka" píše:

    “Článok je veľmi poučný! Každý krok som pochopil bez problémov a teším sa na experimentovanie v kuchyni s novými receptami. Urobím to podľa vášho návodu a verím, že uspejem!”

  52. "ZelenáSova" píše:

    “Super tipy na krájanie mäsa! Vždy som mal problém s týmto krokom, ale teraz viem, čo robiť, aby som dosiahol skvelé výsledky pri varení doma. Ďakujem za pomoc pri mojej kuchárskej ceste.”

  53. "FunkyMonkey77" píše:

    “Skvelý článok plný cenných informácií! Rozhodne ho odporučím svojim kamarátom, ktorí majú radi varenie. Krájanie mäsa nikdy nebolo jednoduchšie! Teším sa na nové dobroty v kuchyni.”

  54. Kocurik123 píše:

    Tento návod na krájanie mäsa je super! Nikdy by ma nenapadlo, že je dôležité krájať proti vláknam. Určite to vyskúšam, lebo moje rezance nikdy neboli také jemné. Ďakujem za tipy!

  55. MiskaDortov píše:

    Fíha, to je veľmi užitočný článok! Mám rada varenie a tento postup mi určite pomôže. Znie to jednoduchšie, ako som si myslela. Teším sa na výsledok, určite sa budem chváliť rodine!

  56. PavolHrac píše:

    Veľmi pekný a jasný návod! Naozaj sa mi páči, ako ste to všetko vysvetlili krok za krokom. Hneď sa pustím do krájania kuracích pŕs na rezance podľa vašich rád. Super práca!

  57. ZelenyJablko píše:

    Tento článok ma zaujal! Krájanie mäsa môže byť skutočne výzvou, ale s týmito radami to určite zvládnem lepšie. Odporúčam ho všetkým kuchárom a kuchárkam vo svojom okolí!

  58. MilyUjo45 píše:

    Skvelé informácie! Ja som si vždy myslel, že len nakrájam mäso hocijako, ale teraz viem, prečo je dôležité krájať proti vláknam. Ďakujem za užitočné rady, určite ich využijem pri varení!

  59. Svetluska88 píše:

    Wow, aké užitočné tipy! Nikdy som si neuvedomila, aké dôležité je použiť ostrý nôž a umyť mäso pred krájaním. Tieto rady ma veľmi inšpirujú k tomu, aby som bola lepším kuchárom!

  60. CukrikovaDusa píše:

    ‘Krájanie mäsa’ znie jednoducho a s týmto návodom to tak aj je! Určite sa pustím do experimentovania v kuchyni. Veľká vďaka za skvelý článok plný praktických rád.

  61. _RoboMago_ píše:

    ‘Ako nakrájať mäso na rezance’ – perfektný návod pre každého začínajúceho kuchára! Konečne budem vedieť pripraviť rezance tak, aby boli lahodné a šťavnaté. Teším sa na varenie!

  62. _Lenička_23 píše:

    ‘Tento článok je presne to, čo potrebujem!’ Už dlho sa snažím zlepšiť svoje varenie a tieto tipy sú presne také praktické ako potrebujem. Vďaka za skvelé rady!

  63. _HravýVeverička_19 píše:

    ‘Návod je super!’ Mám rada varenie s rodinou a tieto tipy nám uľahčia prípravu našich obľúbených jedál. Určite sa o vaše rady podelím so všetkými priateľmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *