Ako pripraviť batátové hranolky

Aby ste si pripravili lahodné a výživné batátové hranolky, postupujte podľa nasledovného podrobného návodu:

Akým spôsobom pripraviť batátové hranolky?

  1. Najprv si vyberte kvalitné batáty. Zvoľte tie, ktoré majú pevnú šupku a sú bez akýchkoľvek poškodení alebo škvŕn. Ideálne sú batáty strednej veľkosti, aby sa hranolky dobre upečily.
  2. Po umytí batátov nie je nutné ich loupat (pokud sú dobre umyté), pretože väčšina živín sa nachádza práve v šupke. Ak je šupka veľmi hrubá alebo poškodená, môžete ju opatrne oškrabať.
  3. Rúru predhrejte na teplotu 200 °C. Tento krok zabezpečí, že hranolky sa budú piecť rýchlo a rovnomerne.
  4. Batáty môžete rozkrájať na hranolky buď ručne, alebo pomocou stroja na rezanie hranoliek. Ak chcete, aby boli hranolky rovnomernejšie, snažte sa ich narezať na rovnaké veľkosti. Hranolky s hrúbkou približne 1,5 cm sú ideálne.
  5. Nasledujúci krok je veľmi dôležitý pre konečnú textúru a chrumkavosť hranoliek. Batátové hranolky namočte na približne 30 minút do misky s vodou. Tento proces pomôže odstrániť prebytočný škrob a zabezpečiť, aby sa hranolky piekli rovnomerne.
  6. Po namočení hranolky dôkladne osušte papierovými utierkami. Odstráňte nadbytočnú vodu, aby ste dosiahli požadovanú textúru.
  7. Pripravte si hlboký plech na pečenie a vyložte ho papierom na pečenie. Ten zabezpečí, že sa hranolky neprilepia a budú sa pekne piecť.
  8. V miske premiešajte batátové hranolky s trochou olivového alebo rastlinného oleja, aby boli dobre obalené. Pridajte soľ, korenie a iné príchute podľa vlastného vkusu. Ak máte radi, môžete pridať aj bylinky, ako sú rozmarín alebo cesnak.
  9. Hranolky rovnomerne rozložte na pripravený plech na pečenie. Dávajte pozor, aby sa hranolky navzájom nedotýkali, aby sa pekne prepekli.
  10. Pečte batátové hranolky v predhriatej rúre približne 20-25 minút, alebo kým nie sú zlaté a chrumkavé. Po polovici pečenia ich otočte, aby sa pekli rovnomerne z oboch strán.
  11. Akonáhle sú batátové hranolky hotové, vyberte ich z rúry a nechajte ich chvíľu odpočívať na plechu, aby získali peknú chrumkavú štruktúru.
  12. Teraz si môžete vychutnať domáce batátové hranolky! Podávajte ich s dresingom, dipom, alebo ako prílohu k hlavnému jedlu.

Tento návod vám umožní pripraviť vynikajúce batátové hranolky, ktoré sú zdravé a bohaté na chuť. Dobrú chuť!

Kuracie prsia na estragóne

Kuracie prsia na estragóne

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Wow, tento recept na batátové hranolky vyzerá úžasne! Určite to vyskúšam, pretože milujem sladké zemiaky. Ďakujem za tipy ohľadom namáčania a pečenia. Verím, že výsledok bude skvelý!

  2. Svetluska88 píše:

    Pripravila som batátové hranolky podľa vášho návodu a boli vynikajúce! Chrumkavé a chutné, presne ako ste popísali. Odporúčam pridať trochu rozmarínu, dodáva im skvelú arómu. Ďakujem za super recept!

  3. MačkaMia píše:

    Nikdy som si nemyslela, že si pripravím batátové hranolky doma! Tento postup je tak jednoduchý a výsledok ma naozaj prekvapil. Boli naozaj lahodné a zdravé. Určite ich pripravím znova!

  4. PeťoKuchár píše:

    Tento recept je fantastický! Batátové hranolky sa mi podarili na prvý pokus a všetci ich milovali. Namočenie pred pečením im dodalo perfektnú textúru. Určite ho odporučím svojim priateľom!

  5. ZelenýRobo píše:

    Ďakujem za jasný a jednoduchý recept! Batátové hranolky sú teraz mojou obľúbenou prílohou. Zamiloval som si ich chrumkavosť a sladkú chuť. Určite skúsim aj s inými koreninami podľa vašich rád!

  6. KreatívnaTina píše:

    Tento návod ma inšpiroval k tomu, aby som sa pustila do pečenia batátových hranolkov! Všetko bolo tak jasné, od výberu batátov až po pečenie. Výsledok bol chutný a zdravý, čo je pre mňa dôležité.

  7. -LuckyLuke- píše:

    ! Príprava batátových hranolkov bola zábava! S týmto jednoduchým postupom sa to dá zvládnuť aj mne, aj keď nie som najlepšia kuchárka. Hranolky sú chrumkavé a veľmi chutné, odporúčam každému.

  8. #CukrovaVata# píše:

    . Tento recept je skutočne super! Našla som ho náhodou a rozhodla sa vyskúšať ho. Batátové hranolky sú nielen zdravé ale aj veľmi chutné! Už sa teším na ďalšie varenie podľa vašich rád.

  9. _Rybka_45_ píše:

    … Musím povedať, že tieto batátové hranolky sú úžasné! Postup bol jednoduchý a výsledok fantastický. Odporúčam pridať trochu cesnaku na dochutenie – mňam!

  10. !Cicky! píše:

    ! Super tipy na prípravu batátových hranolkov! Všetko bolo jasne popísané a aj ja som to zvládla bez problémov. Hranolky boli dokonale chrumkavé s jemným nádychom byliniek!

  11. Janko123 píše:

    Tento recept na batátové hranolky je úžasný! Mám rád, ako sú zdravé a chutné. Konečne niečo, čo môžem jesť bez výčitiek. Určite vyskúšam aj s bylinkami. Ďakujem za skvelý tip!

  12. ZelenáBublina píše:

    Wow, batátové hranolky vyzerajú naozaj lákavo! Nikdy som ich neskúšala, ale tento recept ma motivoval to zmeniť. Už sa teším na prípravu a ochutnávku. Dúfam, že budú chrumkavé!

  13. SlovenskýKuchár píše:

    Ďakujem za tento úžasný návod! Batáty sú pre mňa novinka a už teraz viem, že si ich pripravím častejšie. Vynikajúci spôsob, ako sa stravovať zdravo a chutne. Odporúčam každému!

  14. KreatívnaMichaela píše:

    Batátové hranolky? To je skvelý nápad! Určite vyskúšam túto metódu s namočením v vode. Som nadšená z možnosti pridať rôzne koreniny. Teším sa na výsledok! Perfektný recept!

  15. PohodovýPetrík píše:

    Tento recept je super! Batátové hranolky sú zdravé a plné chuti, presne ako mám rád. Aj keď som len amatérsky kuchár, verím, že to zvládnem. Ďakujem za inšpiráciu!

  16. JasnáHlava píše:

    Recept je jasný a jednoducho pochopiteľný! Batátové hranolky si určite pripravím počas víkendu. Je to skvelý spôsob, ako si dopriať niečo chutné bez výčitiek svedomia.

  17. SrdcováLáska píše:

    ‚Ahoj, milujem batáty!‘ Tento recept ma dostal! Sľubujem, že skúsim všetky tipy vrátane byliniek. Verím, že budú chutiť fantasticky a poteším rodinu zdravým jedlom.

  18. _ChrumkavýTomáš_ píše:

    ‚Wow!‘ Tieto batátové hranolky vyzerajú tak dobre! Rád experimentujem s novými receptami a toto je presne to pravé pre mňa. Teším sa na pečenie a už teraz mám chuť na ne!

  19. _ZábavnáLuca_ píše:

    ‚Perfektný článok!‘ Batáty milujem a tento recept mi otvoril oči k novým možnostiam varenia. Hranolky budem robiť pravidelne pre seba aj kamarátov. Ďakujem za inšpiráciu!

  20. _DobráNina_ píše:

    ‚Veľmi užitočný návod!‘ Tento postup na batátové hranolky je presne to, čo som hľadala! Zdravé jedlo môže byť aj chutné a teším sa na varenie podľa týchto rád.