Ako pripraviť bulgur?
Bulgur je super jedlo, ktoré sa tradične podáva na Blízkom východe. Teraz sa však stáva čoraz populárnejším aj v iných častiach sveta, pretože sa jednoducho pripravuje a obsahuje veľa vlákniny. Chceš vedieť, ako na to? Tu je základný postup na prípravu bulguru:
Ingrediencie:
- Bulgur
- Voda alebo vývar (pomer bulgur : voda je obvykle 1:2)
- Soľ (voliteľné)
Ako pripraviť bulgur?
Ak chcete pripraviť bulgur, začnite tým, že ho dôkladne opláchnete pod tečúcou vodou. Tým sa zbavíte prachu a škrobu.
Potom si pripravte vodu alebo vývar v malom hrnci a pridajte bulgur, keď začne variť. Ak chcete, môžete pridať trochu soli pre dochutenie. Znížte teplotu a nechajte bulgur variť vo vode asi 15 – 20 minút, kým sa voda úplne nepohltí a bulgur sa stane mäkkým a šťavnatým.
Potom odstráňte hrniec z tepla, zakryte ho viečkom a nechajte odstáť ďalších 5 – 10 minút. Použite vidličku na rozplstrenie a oddelenie zrniek bulguru. Môžete ho odkvapkať, ak je príliš vlhký, alebo pridať extra olej alebo bylinky podľa chuti.
Bulgur je teraz pripravený na konzumáciu! Môžete ho podávať ako prílohu k mäsu, zelenine alebo šalátom, alebo ho použiť ako základ pre rôzne jedlá na báze obilnín. Bulgur má jemnú textúru a špecifickú chuť, ktorá môže byť ľahko prispôsobená rôznym receptom, takže experimentujte a objavte svoje obľúbené spôsoby prípravy.
Prajem vám dobrú chuť!
2)
Bulgur je populárna obilnina, ktorá sa využíva v mnohých kuchyniach po celom svete. Je to spracovaná pšenica, ktorá je predvarená, sušená a následne jemne mletá. Bulgur je bohatý na vlákninu, bielkoviny a rôzne živiny, čo z neho robí zdravú voľbu pre rôzne jedlá. Tu je jednoduchý návod, ako pripraviť bulgur.
Príprava bulguru
Ingrediencie:
- 1 šálka bulguru
- 2 šálky vody alebo vývaru
- Soľ (podľa chuti)
- Olivový olej (voliteľné)
Postup:
- Opláchnutie bulguru:
- Pred varením bulgur dôkladne opláchnite pod tečúcou studenou vodou. Pomôže to odstrániť nečistoty a nadbytočný škrob.
- Varenie:
- V stredne veľkom hrnci priveďte vodu alebo vývar do varu. Pridajte soľ podľa chuti.
- Keď sa voda začína variť, pridajte opláchnutý bulgur.
- Dusenie:
- Znížte teplotu na minimum a hrniec zakryte pokrievkou. Nechajte bulgur variť približne 12-15 minút. Po uplynutí tejto doby skontrolujte, či je bulgur mäkký a či absorbuje všetku tekutinu. Ak je ešte potrebné, môžete pridať trochu vody.
- Odpočinok:
- Po uvarení odstavte hrniec z platne a nechajte bulgur ešte zopár minút odpočívať. Pocukrujte olivovým olejom (voliteľne) a pomocou vidlice ho mierne uvoľnite.
- Servírovanie:
- Uvarený bulgur môžete podávať ako prílohu alebo ho použiť ako základ pre rôzne jedlá. Skvele sa hodí do šalátov, nátierok či dokonca aj ako náplň do zeleniny.
Tipy:
- Aby ste obohatili chuť, môžete do varenia pridať bylinky, korenie alebo zeleninu.
- Bulgur je možné tiež zapečiť s rôznymi ingredienciami, čo vytvorí chutný a výživný pokrm.
- Experimentujte s rôznymi príchuťami, ako sú citrónová šťava, cesnak, cibuľa alebo rajčiny.
Bulgur je jednoduchý na prípravu a veľmi výživný. Jeho flexibilita umožňuje široké využitie v kuchyni, takže sa nebojte experimentovať a pridať do neho svoje obľúbené prísady. Dobrú chuť!
Príprava bulguru bola podľa mna veľmi zložitá.Dovtedy dokedy som nenašiel tento recept.Podaril sa mi na prvykrát.Ďakujem autorovi.
Bulgur je naozaj skvelé jedlo! Mám ho veľmi rád, lebo je rýchly a zdravý. Pripravil som si ho s olivovým olejom a bylinkami a bolo to fantastické. Určite vyskúšam aj ďalšie recepty s bulgurom. Odporúčam!
Tento recept na bulgur ma veľmi potešil! Príprava je jednoduchá a výsledok je lahodný. Použila som aj zeleninu a bolo to skvelé. Odporúčam všetkým, ktorí sa chcú stravovať zdravo a chutne!
Zbožňujem bulgur! Je to rýchla a výživná voľba na večeru. Včera som ho skúsil s paradajkami a bazalkou, chutilo to úžasne! Určite budem experimentovať aj s ďalšími prísadami. Super tipy!
Príprava bulguru bola pre mňa objavom! Tento recept je jednoduchý a veľmi chutný. Vždy si ho pripravujem ako prílohu k mäsu alebo do šalátov. Vrelo odporúčam všetkým, ktorí chcú niečo nové ochutnať!
Bulgur je úžasný! Máme ho doma často a nikdy sa nám neokuká. Jeho príprava je rýchla a môžeme k nemu pridať rôzne ingrediencie podľa chuti. Skvele sa hodí do šalátov alebo ako príloha k jedlu!
Tento recept na bulgur mi otvoril oči! Je tak jednoduchý a pritom tak chutný. Pridala som trochu citrónovej šťavy a bolo to fantastické! Už sa teším na ďalšie experimenty v kuchyni.
‘Bulgur? To je super voľba!’ Hneď po prečítaní článku som sa do toho pustil. Urobil som si ho na obed s kuracím mäsom a zeleninou – chutilo mi to veľmi! Odporúčam každému vyskúšať tento recept.
‘Príprava bulguru bola zábavná!’ Hneď som si urobila porciu, pridala bylinky, cesnak… A bolo to perfektné! Rada varím nové veci, takže tento recept určite využijem častejšie.
‘Bulgur ako príloha? Jasné!’ Je skvelý nielen ako hlavné jedlo, ale aj ako doplnok k ostatným pokrmom. Zbožňujem jeho jemnú textúru, vždy ma prekvapí svojou variabilitou v kuchyni.
‘Na bulgur nedám dopustiť!’ Tento zdravý pokrm mám rada s rôznymi omáčkami či zeleninovými mixami. Ľahko sa pripravuje a vždy chutí výborne – určite si ho čoskoro urobím znova.