Ako pripraviť červenú kapustu

Ako pripraviť červenú kapustu?

Spôsob, akým pripravíte červenú kapustu, závisí od toho, akým spôsobom ju chcete servírovať. Tu je jednoduchý návod na prípravu tradične dusenej červenej kapusty:

  1. Kapustu zbavte vonkajších listov a nakrájajte ju na tenké prúžky.
  2. Do hrnca nalejte trochu oleja a na ňom orestujte nakrájanú cibuľu, kým nezíska zlatiste farbu.
  3. Pridajte nakrájanú kapustu a za stáleho miešania ju orestujte niekoľko minút.
  4. K zmesi pridajte trochu cukru, klinčeky, jablko rozkrájané na malé kúsky, ocot a soľ podľa vlastnej chuti.
  5. Podlejte vodou tak, aby bola kapusta tak akurát zakrytá.
  6. Varíme pod pokrievkou na nízkej teplote asi 1-2 hodiny, až kým kapusta nezmäkne a nezmení farbu na sýtu červeno-fialovú.
  7. Ak je to potrebné, dochuťte soľou a korením podľa chuti.

Dusená červená kapusta robí vynikajúcu prílohu k mnohým tradičným jedlám zo Slovenska, Česka a Rakúska, ktoré si určite zamilujete.

 

Ako pripraviť červenú kapustu - 2

2) Ako pripraviť červenú kapustu?

Červená kapusta je chutná a zdravá príloha, ktorú možno pripraviť na rôzne spôsoby. Tu je jeden z jednoduchých receptov na prípravu červenej kapusty, ktorý je nielen ľahký, ale aj veľmi chutný.

Ingrediencie:

  • 1 hlávka červenej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 2 kyslé jablká
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • 3-4 lyžice jablčného octu
  • 1-2 lyžice cukru alebo medu (podľa chuti)
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • Ďalšie korenie podľa vkusu (napr. škorica, klinčeky, bobkový list)

Postup:

  1. Príprava kapusty: Začnite dôkladným umytím červenej kapusty, odstránením vonkajších listov a nakrájaním na tenké prúžky. Môžete využiť aj kuchynský robot, ak máte k dispozícii.

  2. Cibuľa a jablká: Cibuľu rozkrájajte na jemné kocky a jablká na malé kúsky, pričom môžete ponechať šupku pre bohatšiu chuť a výživnosť.

    Koľko kalórií má rezeň so šalátom?

    Koľko kalórií má rezeň so šalátom?

    Čítať viac »

  3. Praženie: Na panvici zohrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju do sklovita. Potom pridajte jablká a orestujte ich niekoľko minút, kým nezačnú mäknúť.

  4. Pridanie kapusty: Nakoniec do panvice pridajte nakrájanú červenú kapustu. Dobre premiešajte, aby sa spojila s cibuľou a jablkami.

  5. Dochucovanie: Zalejte zmes jablčným octom, pridajte cukor alebo med, soľ, korenie a ak máte radi, aj iné korenia. Dobre premiešajte a varte na miernom ohni, pokiaľ kapusta nebude mäkká (približne 20-30 minút). Občas premiešajte počas varenia.

  6. Servírovanie: Po dokončení varenia ochutnajte a podľa potreby upravte dochucovanie. Červená kapusta sa môže podávať teplá alebo studená a je vynikajúca ako príloha k mäsovým jedlám alebo ako súčasť šalátov.

 

Ako pripraviť červenú kapustu - 3

Tipy:

  • Pre intenzívnejšiu kyslosť môžete pridať viac jablčného octu.
  • Na zjemnenie chuti môžete pridať na konci varenia kúsok masla.
  • Červená kapusta je veľmi výživná a bohatá na vitamíny, takže je ideálnou voľbou pre zdravý jedálniček.

Tento jednoduchý recept na červenú kapustu obohatí váš jedálniček a pridá mu farebnosť a chuť. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kvetinka123 píše:

    Tento recept na červenú kapustu je super! Robila som to na rodinnej oslave a všetci si to chválili. Je to jednoduché a veľmi chutné. Odporúčam každému, kto chce niečo zdravé a lahodné!

  2. MackoPuf píše:

    Nikdy som predtým nevaril červenú kapustu, ale tento návod je skvelý! Kapusta bola taká šťavnatá a voňavá. Určite ho skúsim znova. Ďakujem za skvelý tip na zdravú prílohu!

  3. Zlatko456 píše:

    Wow, tento recept ma nadchol! Príprava bola rýchla a výsledok fantastický. Červená kapusta sa perfektne hodila k mäsu, ktoré som robil. Určite pridám tento recept do svojich obľúbených!

  4. Bublinka79 píše:

    Tento recept je jednoducho úžasný! Hlavne som sa potešila, že je taký zdravý a plný vitamínov. Môj manžel si pochvaľoval chuť, takže budem variť častejšie. Skvelé tipy, ďakujem!

  5. Srdiečko88 píše:

    Mne sa veľmi páči tento spôsob prípravy červenej kapusty! Je to rýchle a jednoduché jedlo pre celú rodinu. Všetci sme si to užili ako prílohu k večeri. Určite ho odporúčam vyskúšať!

  6. JozkoHracik píše:

    Veľmi pekný recept na červenú kapustu! Urobil som ju podľa vášho návodu a nemohol som uveriť, aká bola chutná! Vďaka za inšpiráciu – určite ju pripravím znova.

  7. Kocurik77 píše:

    ‚Červená kapusta je moja obľúbená príloha!‘ Tento recept je fakt jednoduchý a rýchly. Zdravé jedlo plné chuti – presne takto by malo byť varenie! Ďakujem za zdieľanie!

  8. -JanaX- píše:

    ‚Urobila som túto červenú kapustu podľa vášho návodu!‘ Vyšlo to výborne! Môj syn bol nadšený z chuti jablka v kapuste. Určite ho zaradím do svojho jedálnička pravidelne.

  9. -Milo25- píše:

    ‚Tento recept mám rád!‘ Červená kapusta má svoju nezameniteľnú chuť a pridaním jablka sa stáva ešte lepšou! Veľká vďaka za super tipy na varenie.

  10. VeselýTomáš píše:

    ‚Recept na červenú kapustu je skvelý!‘ Nikdy by ma nenapadlo pridať jablká, ale tá kombinácia bola fantastická. Určite ho odporučím svojim kamarátom na varenie doma.