Ako pripraviť guláš

Pokiaľ sa zaujímate o podrobnejší recept na výrobu gulášu, tu je podrobný návod:

  1. Najprv si pripravte všetky potrebné suroviny:
  • 500 g hovädzieho mäsa (môžete použiť štvrťku, plece, hrudku) alebo bravčového mäsa (plece, krk)
  • 2 stredne veľké cibule, nasekané na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 červené papriky, nakrájané na prúžky
  • 2 paradajky, olúpané a nakrájané na malé kocky
  • 2 stredne veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • paprika na posypanie
  • olej na varenie

 

Ako sa pripravuje guláš?

  1. Mäso nakrájajte na kocky. V hrnci rozohrejte olej a orestujte cibuľu do zlatista. Následne pridajte mäso a opečte ho zo všetkých strán, kým nie je ružové. Počas opekania dochuťte soľou a korením.
  2. Do hrnca s mäsom pridajte cesnak, papriky a paradajky. Potom pridajte sladkú a mletú červenú papriku. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa korenie a zelenina rovnomerne skombinovali.
  3. Do hrnca nalejte dostatok vody, aby zakryla všetky suroviny. Hrniec zakryte viečkom a nechajte guláš variť na slabom ohni približne 1,5 až 2 hodiny. Počas varenia občas premiešajte a v prípade potreby pridajte vodu.
  4. Keď uplynie 1,5 až 2 hodiny, pridajte do hrnca nakrájané zemiaky. Pokračujte v varení, kým sa mäso a zemiaky dobre uvaria a guláš nezhustne. Ak je treba, do guláša v priebehu varenia pridajte ďalšiu vodu, aby ste zabezpečili, že mäso a zemiaky sú dostatočne mäkké.
  5. Pred podávaním môžete guláš ochutiť soľou a korením podľa osobných preferencií. Na záver ho môžete posypať štipkou papriky pre lepší vzhľad a arómu.
  6. Guláš servírujte so knedľou, kyslou smotanou alebo so špeciálnym slovenským rajčinovým chlebom. Môžete ho taktiež podávať so ryžou, cestovinami alebo zemiakovou kašou.

Dúfam, že vám tento podrobný recept na prípravu gulášu bol užitočný. Prajem vám veľa úspechov a nech vám tento lahodný pokrm vždy chutil!

Ako zavárať jahody aby sa nepokazili?

Ako zavárať jahody aby sa nepokazili?

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *