Ako pripraviť gulášovú polievku:
Potrebujete tieto ingrediencie:
- 500 g hovädzieho mäsa (napr. hovädzí guláš)
- 2 veľké cibule
- 2 lyžice sladkej papriky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky (voliteľne)
- 2 papriky (voliteľne)
- 2 rajčiny (voliteľne)
- 1 l zeleninovej vývaru
- Sójová omáčka (podľa chuti)
- Sůl a korenie (podľa chuti)
- Olej na smaženie
Ako pripraviť guľašovú polievku?
Postup:
- Najskôr si pripravíme všetky ingrediencie. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na jemné kúsky. Cesnak ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Ak používate zemiaky, papriky a rajčiny, tak ich očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Na hrnci si rozohrejeme olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a miešame, až kým sa cibuľa nezmení na sklovitú farbu a cesnak dôjde.
- Pridáme sladkú papriku a miešame, aby sa dobre premiešala s cibuľou. Pokračujeme miešaním asi 1 minútu.
- Pridáme hovädzie mäso a miešame, aby sa mäso opečením skrátilo.
- Ak používate zemiaky, papriky a rajčiny, pridajte ich teraz do hrnca a miešajte.
- Nalejte zeleninový vývar a pridajte sojovú omáčku, soľ a korenie podľa chuti.
- Znížte teplotu, prikryte hrniec a nechajte variť asi 1-2 hodiny, kým sa mäso a zelenina dobre uvarí a chuť sa prenesie do polievky.
- Pred podávaním môžete polievku ochutiť podľa potreby soľou a korením. Podávajte ju s čerstvou bagetou alebo chlebom.
Dobrú chuť!