Ako pripraviť guľašovú polievku?

Ako pripraviť gulášovú polievku:

Potrebujete tieto ingrediencie:

  • 500 g hovädzieho mäsa (napr. hovädzí guláš)
  • 2 veľké cibule
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky (voliteľne)
  • 2 papriky (voliteľne)
  • 2 rajčiny (voliteľne)
  • 1 l zeleninovej vývaru
  • Sójová omáčka (podľa chuti)
  • Sůl a korenie (podľa chuti)
  • Olej na smaženie

 

Ako pripraviť guľašovú polievku?

Postup:

  1. Najskôr si pripravíme všetky ingrediencie. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na jemné kúsky. Cesnak ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Ak používate zemiaky, papriky a rajčiny, tak ich očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Na hrnci si rozohrejeme olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a miešame, až kým sa cibuľa nezmení na sklovitú farbu a cesnak dôjde.
  3. Pridáme sladkú papriku a miešame, aby sa dobre premiešala s cibuľou. Pokračujeme miešaním asi 1 minútu.
  4. Pridáme hovädzie mäso a miešame, aby sa mäso opečením skrátilo.
  5. Ak používate zemiaky, papriky a rajčiny, pridajte ich teraz do hrnca a miešajte.
  6. Nalejte zeleninový vývar a pridajte sojovú omáčku, soľ a korenie podľa chuti.
  7. Znížte teplotu, prikryte hrniec a nechajte variť asi 1-2 hodiny, kým sa mäso a zelenina dobre uvarí a chuť sa prenesie do polievky.
  8. Pred podávaním môžete polievku ochutiť podľa potreby soľou a korením. Podávajte ju s čerstvou bagetou alebo chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *